- Uncategorized

Έτοιμη η Ελλάδα για επέμβαση στην Λιβύη

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει σε κυβερνητικά στελέχη και αντιπολίτευση η απόφαση της κυβέρνσης να λάβουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις στο επιχειρησιακό σκέλος της επίθεσης στη Λιβύη.

Όπως εξηγούν έμπειροι παράγοντες θα είναι η πρώτη φορα που η Ελλάδα θα επιχειρήσει – έστω και σε επίπεδο αναχαίτησης – εναντίον άλλης χώρας. Προβληματισμός, βέβαια, προκαλεί ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι η Λιβύη μέχρι πρόσφατα θεωρούταν φίλη χώρα και πριν από λιγότερο ένα χρόνο ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου την είχε επισκεφτεί.

Σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κρούουν τον κώδονα του κινδύνου για μια τέτοια απόφαση, δεδομένης της ευαισθησίας του ελληνικού λαού σε θέματα παρέμβασης στο εσωτερικό μιας ξένης χώρα. Ειδικά αυτή την περίοδο μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να απελευθερώση την κοινωνική οργή με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ήδη το ΚΚΕ προγραματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει ήδη την οργισμένη αντίθεσή του.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο η Ελλάδα θα συνδράμει με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη, μια φραγάτα, ένα ελικόπτερο έρευνας και ένα ιπτάμενο ραντάρ.

Πάντως έχει σημάνει συναγερμός στο επιτελείο εθνικής άμυνας μετά την απειλή του Καντάφι περί αντιποίνων σε χώρες της Μεσογείου.

www.newscode.gr

1 thought on “Έτοιμη η Ελλάδα για επέμβαση στην Λιβύη

 1. Ποιος μπορεί ρε μάγκες μου , να μου εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κράτους – ακόμα κι αν αυτό είναι υπό στρατιωτικό καθεστώς – οι λεγόμενες συμμαχικές δυνάμεις , οι οποίες κατά έναν παράδοξο τρόπο παντού και πάντα είναι οι ίδιες ;;;
  Γιατί δεν αφήνουν τους λαούς να λύσουν τα προβλήματα τους μόνοι τους , με όποιο κόστος ;
  Στο κάτω κάτω αυτοί οι ίδιοι ήταν που εδραίωσαν την «χούντα» του Καντάφι στην Λιβύη , του Μουμπάρακ στην Αίγυπτο και τώρα το παίζουν τιμητές των πάντων και των όλων και απελευθερωτές των λαών !!!
  Που ήταν τόσα χρόνια που οι λαοί υπέφεραν ;;
  Που ήταν την επταετία της δικής μας χούντας ;;
  Δεν γνώριζαν πως τα «καλά» παιδιά που κατσικώσανε στις καρέκλες της εξουσίας κάποια στιγμή θα τα ήθελαν όλα δικά τους και θα άρχιζαν τα κόλπα τους ;;
  Αυτοί οι ίδιοι δεν είναι που δημιούργησαν την επανάσταση στην Αλβανία ,το Κόσσοβο και κάνουν βόλτες στην γειτονιά μας εδώ και χρόνια ;;
  Μήπως κάποια από τα επόμενα θύματά τους θα είμαστε εμείς ;;
  Μήπως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μας προετοιμάζουν για κάποιο χτύπημα ;;
  Και για ποιόν λόγο θα πρέπει εμείς να διευκολύνουμε το έργο τους δίνοντάς τους την δυνατότητα να εξυπηρετούνται και όχι μόνο από βάσεις μας , από πλοία μας και αεροπλάνα μας ;;
  Ποιο θα είναι το όφελος και το κέρδος μας κύριε Γιωργάκη Παπανδρέου ;;
  Κάποτε ο μπαμπάς Ανδρέας υποδεχόταν τον τύραννο Καντάφι μετά βαΐων και κλάδων και ο θείος Κωνσταντίνος τον Μουμπάρακ με τιμές και δόξες !!!
  Τι σκατά άλλαξε λοιπόν από τότε και τώρα τείνουμε χείρα βοηθείας στους δικούς μας παγκόσμιους τυράννους ;;;
  Αυτοί δεν είναι που καταριόμαστε τα βράδια στις προσευχές μας για την κατάσταση που βρισκόμαστε ;;
  Αυτοί δεν είναι που μας μαμάνε χρόνια τώρα , αλλά εμείς κάνουμε την κουνέλα και είμαστε συνέχεια …..yes sir ;;
  Θα μου πεις από την άλλη , τι μπορούμε να κάνουμε ;;;
  Ας το παίξουμε ρε μάγκα μου για μια φορά κι εμείς σκληροί κι ας πούμε «τι θες κύριε ;;»
  «Θες βοήθεια ;;;»
  «Τι θα μου δώσεις ;;;»
  «Διέγραψε μου το μισό μου χρέος και τα ξαναλέμε»
  Κάτι τέτοιο ρε γαμώτο , οχι συνέχεια στην σφαλιάρα , βαρέθηκα !!!!
  Και μη μου πεί κανείς πως δεν το γνώριζε ο Γιωρίκας όταν τον υποδεχόταν φορώντας την μπέρτα D & G οτι υποδεχόταν έναν δικτάτορα !!

Αφήστε μια απάντηση