Αντιγόνη στα αρχαία Ελληνικά. Θεατρική παράσταση στο Μουσείο Θήβας

| 9 Φεβρουαρίου 2018 | 0 Comments

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας & η ομάδα μελέτης Αρχαίου Δράματος “ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ”, σας καλεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου και ώρα 12.00μμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, στην παράσταση με τίτλο: «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» Σοφοκλέους στα αρχαία ελληνικά.

Η παράσταση είναι μία ολοκληρωμένη νέα πρόταση παρουσίασης του αρχαίου δράματος όπου η μουσικότητα του λόγου αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο μέσω του ρυθμού και της μελωδίας του αρχαίου κειμένου. Η «Αντιγόνη» της ομάδας “ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ” αποτελεί ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο βασισμένο στον ελληνικό λόγο και την ανάδειξη του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.

 

Κύριος άξονας της θεατρικής έρευνας και εργασίας της Ευαγγελίας Θαλασσινής, σκηνοθέτιδας & ηθοποιού, είναι η παραστατικότητα του αρχαίου κειμένου με άξονα  τον προσωδιακό ρυθμό του πρωτότυπου (εναλλαγή βραχέων και μακρών συλλαβών), σύμφωνα με το μετρικό υπόμνημα αξιόπιστων φιλολόγων & η παρουσίαση αρχαίου δράματος βάσει του τρίπτυχου λόγος-μουσική-κίνηση.

 

Το θεατρικό δρώμενο είναι αποτέλεσμα έρευνας πάνω στον προσωδιακό ρυθμό του πρωτοτύπου και μια προσπάθεια να αποδοθεί ο προσωδιακός ρυθμός της αρχαίας τραγωδίας  στη θεατρική πράξη.

 

Καλλιτεχνικοί συντελεστές / συνεργάτες:

Ηθοποιοί:

Eυαγγελία Θαλασσινή (Αντιγόνη – χορός)

Γιώργος Καπετανάκος (Κρέων)

Τίνα Κάνδυλα (Ισμήνη – Χορός)

Μουσικός: Αντιγόνη Παπαηλία (κανονάκι)

Σκηνοθεσία – έρευνα αρχαίας μετρικής: Ευαγγελία Θαλασσινή

Μουσική σύνθεση: Χρήστος Σταυρίδης

Φωτισμοί – προτζέκτορας: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη

Σκηνικά αντικείμενα: Δημήτρης Νόσσης – Διονύσιος Σάκης Βαρδίκος

 

Η παράσταση γίνεται στo πλαίσιο της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και της ομάδας “ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ” για την ανάδειξη των αρχαίων κειμένων σε χώρους πολιτισμού της χώρας μας.

 

Διάρκεια παράστασης: 50 λεπτά

 

(Η παράσταση παρουσιάζεται στα αρχαία ελληνικά με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά)

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Tags:

Category: ΘΗΒΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Απάντηση

shared on wplocker.com