ΑΡΚ Θήβας: Λιγότερα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς

| 18 Σεπτεμβρίου 2018 | 0 Comments

Ανακοίνωση του  δημοτικού συνδυασμού ΑΡΚ Θήβας για την κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς της Θήβας.

Αναλυτικά:

16 Σεπτεμβρίου και λιγότερα από 100 παιδιά παρακολουθούν μαθήματα στους παιδικούς σταθμούς της Θήβας. Βρεφονηπιακοί θα έπρεπε να λέγονται αλλά κανένα βρέφος δεν επιλέγεται μιας και δεν υπάρχει … κανένα δημοτικό βρεφικό τμήμα στη Θήβα , σε αντίθεση με τη Λιβαδειά και τον Αλίαρτο.

Τη φετινή χρονιά έγιναν 215 αιτήσεις και  χωρούν  μετά βίας, στριμώγματος και πίεσης των εργαζόμενων 175 παιδιά. Κάνοντας αφαίρεση συμπεραίνουμε ότι 40 παιδιά- άντε 30 γιατί κάποιοι επέλεξαν εναλλακτικές λύσεις- θα μείνουν εκτός νυμφώνος.  Μάταια περιμένουν, από τις 30 Ιουνίου,  να δημοσιευθεί ο πίνακας με τη σειρά τους όπως ορίζει ο νόμος (ΦΕΚ 4249/5-12-2017 άρθρο 5 παρ. 5)

Το πρόβλημα  θα είχε λυθεί αν ο Δήμαρχος Θηβαίων είχε ψηφίσει θετικά στην ένταξη του δήμου στην δίχρονη προσχολική αγωγή. Πολλά προνήπια θα πήγαιναν στα νηπιαγωγεία ( υπάρχουν και σήμερα  θέσεις στα νηπιαγωγεία της πόλης)  και το πρόβλημα θα είχε λυθεί. Παρά τις διαβεβαιώσεις του ότι χωράνε όλα τα παιδιά ήρθε ο Σεπτέμβρης και φανέρωσε το πρόβλημα.

Ας επισημάνουμε ότι θα μπορούσαν να είχαν φτιαχτεί και 2 νέα τμήματα αφού «τρέχει» ακόμη και σήμερα  η έγκριση  χρηματοδότησης   75.000 ευρώ για τον εξοπλισμό τους. Όμως,  δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξασφάλιση δημοτικού  κτιρίου, ούτε διάθεση για εξεύρεση χώρου προς ενοικίαση  γιατί « … πληρώνουμε πολλά για ενοίκια για στέγαση δημοτικών εγκαταστάσεων», όπως είπε ο κ. Σπ. Νικολάου στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σε σχετική μας ερώτηση.

Έκαστος με τις προτεραιότητές του, κ. Δήμαρχε.

Για το ΑΡΚ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Θηβαίων

Τραμπάκουλος Ηλίας- Σωτήρχος Βασίλης

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Tags:

Category: ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΘΗΒΑ

Απάντηση

error: Content is protected !!
shared on wplocker.com