- ΘΗΒΑ

Γιάννης Καράμπελας: Η διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ για τα STAGE

ΛΙΒΑΔΕΙΑ 27/ 10/ 2009

karampelas200

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

www.karampelas.gr

ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΦΙΛΩΝΟΣ 16, 32100

E-mail ioannis_karabelas@internet.gr

Δελτίο τύπου

Θέμα: « Η διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ»

Η διγλωσσία της αντιπολίτευσης δεν είναι η ενδεδειγμένη ως πολιτική στρατηγική, όταν όμως αυτό γίνεται από την Κυβέρνηση, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για το κράτος και τους πολίτες του.

Θεματολογία των ημερών είναι η αντιμετώπιση από την Κυβέρνηση των συμπολιτών μας που παρακολουθούσαν προγράμματα stage.

Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Λοβέρδος αναγνώρισε ότι οι εκπαιδευόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις υπηρεσίες του Δημοσίου, το ίδιο έκανε και ο κ. Ραγκούσης. Ενώ η Κυβέρνηση διά στόματος του κ. Πάγκαλου, ανακοίνωσε ότι σταματούν τα stage στο Δημόσιο, δεν θα ανανεώνονται οι υπάρχουσες συμβάσεις και αποκλείει περίπτωση μοριοδότησης για τους συμπολίτες μας που έχουν υπηρετήσει ή υπηρετούν τέτοια προγράμματα.

Προσωπικά με βρίσκουν σύμφωνο οι αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε να σταματήσουν τα stage στο Δημόσιο, όπως ήμουν αντίθετος με την τακτική των stage κατά την διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, διότι στο παρελθόν αφενός δινόταν η ευκαιρία σε νέους να αποκτούν εργασιακή εμπειρία, αφετέρου όμως επειδή καλύπτονταν μόνιμες θέσεις άρα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, δεν αναδεικνύονταν η επιτακτική ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Οι αποφάσεις όμως της σημερινής Κυβέρνησης παίρνουν διαστάσεις πολιτικής δίωξης. Θυμίζω ότι το 1999 μονιμοποιήθηκαν εκπαιδευόμενοι προγραμμάτων stage με 16 μήνες προϋπηρεσία. Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Πάγκαλος δεν θυμούνται τίποτα;

Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να επανεξετάσει το πρόβλημα χιλιάδων συμπολιτών μας που δουλεύουν τέσσερα και πλέον χρόνια σε διάφορες θέσεις στο Δημόσιο, σε διαφορετική περίπτωση καταστρέφει τις ζωές όλων αυτών των παιδιών.

Οι νέοι χρειάζονται πολιτική λύση και όχι πολιτική εκδίωξη.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Καράμπελας

2 thoughts on “Γιάννης Καράμπελας: Η διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ για τα STAGE

 1. Αφού είναι σύμφωνος ο κ. Καράμπελας να σταματήσουν τα stage στο δημόσιο και να μονιμοποιηθούν όσοι χρειάζονται, τότε προς τι το δελτίο τύπου? Έτσι για να υπάρχει μια διαφωνία με την κυβέρνηση, να δείξουν ότι υπάρχουν και αυτοί σαν αντιπολίτευση..
  Δηλαδή έχει(και δείχνει να εχει) την εντύπωση ότι ΟΛΟΙ αυτοί που δουλευουν με τα προγράμματα stage, μπορούν να μονιμοποιηθούν? Μας δουλευουν? Μακάρι να ήταν εφικτό αυτό για τα παιδιά με τα stage, αλλά δεν είναι.
  Υπάρχουν κάποιοι που δουλευουν μέσω stage και υπερκαλύπτουν πάγιες ανάγκες, γνωρίζω όμως και προσωπικά άλλους που δουλευουν μεσω stage και με χαλαρή και λίγη δουλειά απ’τις 1.00 το μεσημέρι είναι σπίτι!
  Αν δεν ήταν τα stage να δουλευουν κάποιοι ανασφάλιστοι για ψίχουλα, θα τους έβαζαν οι εκάστοτε πολιτικάντηδες σε δουλειές δημοσίου? Με την υπόσχεση ότι θα τους μονιμοποιήσουν κάποιοι έπαιξαν με τα όνειρα των παιδιών, για τις ψήφους, και τώρα κάνουν τις αθώες περιστέρες βλέποντας ότι δεν γίνεται να απορροφηθούν όλοι αυτοί σαν μόνιμοι.
  Αυτό όμως κάποτε θα γινόταν. τα stage δεν θα διαρκούσαν για πάντα. Το μεγάλο λάθος είναι ότι αφησαν τα παιδια να εφησυχαστουν, τόσα χρόνια να μην ψάχνουν για τη μόνιμη εργασία (αν υπάρχει τέτοια τωρα πλέον), να μην κυνηγούν τα ονειρά τους, να μην κάνουν ένα προγραμματισμό ζωής. Και μην ακουμε τώρα δικαιολογίες του τύπου: με τα stage βρήκαν κάποιοι δουλειά που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα! Μήπως η μοίρα τους θα μπορούσε να ήταν καλύτερη και χωρίς stage? Με 500E και χωρις ασφάλεια αποκτάς στον… ήλιο μοίρα?
  Όλοι στο δημόσιο δεν γίνεται να χωρέσουν. Αυτό το γνωριζαν απο πριν. Τα stage(όπως υποδηλώνει ο τιτλος) είναι ένα σκαλοπάτι για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.
  Κάποιοι όμως ξεχειλώσανε τον θεσμό. Και τώρα φωνασκούν. Και πιστεύω είναι τρομερά υποτιμητικό για έναν νέο να λέει ας είμαι στο δημόσιο έστω και ανασφάλιστος για τα ψίχουλα, παρά να κυνηγήσω μια «μόνιμη» εργασία στον δύσκολο, απαιτητικο(και πολλές φορές παράλογο) ιδιωτικό τομέα ή σε άλλο τομέα του δημοσίου έστω και πιο δύσκολο.
  Ας φροντίσουν να υπάρχουν δουλειές σε ιδιωτικο κ δημόσιο τομέα για όλους, δουλειες με σιγουριά και κοινωνική ασφάλιση, ή ας δώσουν κίνητρα και θποστήριξη στους νέους να ανοίξουν μια δική τους δουλειά, και ας αφήσουν τις φωνές. Γιατί με τα stage συνηθισαν οι νέοι να ειναι ανασφαλιστοι,στα 500Ε, να θεωρούν τους εαυτούς τους ζητιάνους και σιγά σιγά δόθηκε το έναυσμα για αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στους υπόλοιπους τομείς…

 2. Κύριε καράμπελα
  δεν έχετε δικαίωμα να μιλάτε για stage εσείς που κατηγορήσατε πριν μερικούς μήνες πολιτικό πρόσωπο και σημερινό βουλετή για το θέμα αυτό και αποδείχτηκε οτι ήταν συκοφαντία και τίποτε άλλο.

Αφήστε μια απάντηση