Διάσωση στον Κιθαιρώνα από Θηβαίο

| 8 Ιανουαρίου 2019 | 0 Comments

Στις 23:53 το βράδυ της Κυριακής η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 4Χ4 έλαβε κλήση για 2 ακινητοποιημένα οχήματα 4X4 στα χιόνια στην περιοχή των
Βιλλίων προς την κορυφή του Κιθαιρώνα.

Στους εγκλωβισμένους περιλαμβάνονταν και μικρό παιδί. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της ομάδας με πολλούς εθελοντές παρά το προχωρημένο της ώρας. Λόγω εντοπιότητας ξεκίνησε φουλ εξοπλισμένος ο συνάδελφος Νίκος Δούκας από τη Θήβα για βοήθεια ο οποίος, μόνος του, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να μεταφέρει τα οχήματα σε ασφαλές οδόστρωμα και να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα τα μηχανικά προβλήματα στο ένα από αυτά .
Παράλληλα, παρέμειναν σε ετοιμότητα μέχρι τις 2 το πρωί να μεταβούν αν υπάρξει ανάγκη για υποστήριξη οι Παύλος Μητρόπουλος , Giorikas Pontiakes-lires, Σταύρος Λαμ, Kostas Dvr, ενώ, σημαντική βοήθεια στο συντονισμό του συμβάντος, παραμένοντας και άγρυπνοι, παρείχαν οι: Thanasis Mantw, ‘Φανης Σιμιτζης’ ,Βασίλης Μπάρδας,
Βαγγελης Φυντριλακης.


Λήξη συμβάντος στις 2:37 το πρωί με τα 2 οχήματα και τον διασώστη σε ασφαλές οδόστρωμα (παλαιά Εθνική). Μπράβο στον εθελοντή Νικο για τον κόπο, εφευρετικότητα και ρίσκο τέτοια δύσκολη μέρα και ώρα, για την ομάδα δεν έχουμε λόγια… νομίζω ότι όλοι μας χαμογελάμε με τον ίδιο τρόπο..
Να τονίσουμε ότι η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 4Χ4 δεν είναι σύλλογος αλλά άτυπη εθελοντική ομάδα (δεν έχει χρηματοδοτηθεί ποτέ αφού δεν είναι επίσημος σύλλογος) που αποτελείται από χιλιάδες εθελοντές απ όλη την Ελλάδα και απ όλες τις λέσχες 4Χ4 και συνδράμουν δωρεάν σε διασώσεις σε δύσβατα σημεία και μόνο.


4 διαχειριστές απο Κω, Κρήτη και Αθήνα έχουν αναλάβει να διασώζουν τους τετρακίνητους σε όλη την Ελλάδα και τη Κύπρο συντονίζοντας χιλιάδες εθελοντές και δεκάδες συντονιστές κάθε περιοχής..
Η ομάδα ξεκίνησε το 2004
Τηλ ανάγκης 6977000901

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Tags: , ,

Category: ΘΗΒΑ

Απάντηση

shared on wplocker.com