- ΘΗΒΑ

Ευχαριστήριο μήνυμα Θανάση Σκούμα

Θήβα 11-11-2010

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη σας προς το συνδυασμό ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, με υποψήφιο δήμαρχο τον Σταμάτη Χαλβατζή αλλά και στην υποψηφιότητά μου.

Μας αναδείξατε στη θέση της μειοψηφίας και από αυτή θα υπηρετήσουμε την πόλη και το θεσμό.

Είναι ιδιαίτερη η τιμή που κάνατε σε μένα, να εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος του νέου Δήμου Θηβαίων.

Η εμπιστοσύνη αυτή που μου δείξατε με συγκινεί, αλλά παράλληλα αναθέτει και σε μένα την ευθύνη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας να εργαστώ με ακόμα μεγαλύτερο σθένος για την προάσπιση του συλλογικού συμφέροντος του νέου Δήμου Θηβαίων, για την προστασία του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης, για τη χρηστή διαχείριση του δημοτικού χρήματος, για την προστασία του περιβάλλοντος, για την προστασία και διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωφελών δραστηριότητων του Δήμου και την διατήρηση όλων των κοινωνικών δομών της αυτοδιοίκησης.

Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν, όπου μειώνονται και περικόπτονται τα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά δικαιώματα των λαϊκών τάξεων, έχουμε την ευθύνη της αλληλεγγύης και της στήριξης των λαϊκών αγώνων ενάντια στο μνημόνιο και την κηδεμονία της χώρας από την τρόικα.

Μπορούμε μαζί, με τους συλλογικούς μας αγώνες, να αλλάξουμε τα πράγματα για την πόλη και τη ζωή μας, όπως έγινε με το εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων.

Έχουμε την ευθύνη να μην υποθηκευτεί το μέλλον της πόλης και των παιδιών μας. Ο κίνδυνος της μετατροπής της πόλης σε ενεργειακό κέντρο ρυπογόνων δράσεων είναι προ των πυλών.

Έχουμε το χρέος, να αγωνιστούμε για να μην επιτρέψουμε την υποθήκευση της ζωής μας και της αξιοπρέπειας μας.

Θανάσης Σκούμας

8 thoughts on “Ευχαριστήριο μήνυμα Θανάση Σκούμα

 1. αυτός ο λαος είναι απιθανος. Σερνεται σαν τα προβατα και εξαρταται παντα από τον …..τσοπανη τα ……τσοπανοσκυλα και τους ……φιλους του τσοπανη.

 2. Κατ’ αρχήν να συγχαρώ για την εκλογή και του Θανάση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.
  Δυστυχώς δεν θα είναι πολλές οι φωνές σαν και του Θανάση που θα υπερασπίζονται τον κοινωφελή και δημόσιο χαρακτήρα του Δήμου, που στα πλαίσια του σχεδίου ‘’Καλλικράτης’’ η τοπική αυτοδιοίκηση θα συρρικνώνετε και θα στραγγαλίζετε από την μείωση των πόρων.
  Του σχεδίου ‘’Καλλικράτης’’ που στόχος του είναι οι ελλιπείς σε χρήματα δήμοι να γίνουν φτωχότεροι, με αποτέλεσμα ο ιδιωτικός τομέας να αναλάβει τις δημόσιες δραστηριότητες και οι πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους για την παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών που δικαιούνται.
  Του σχεδίου ‘’Καλλικράτης’’ που είναι το μακρύ χέρι των κερδοσκόπων της τρόικα και του ΔΝΤ στην τοπική αυτοδιοίκηση.
  Του σχεδίου ‘’Καλλικράτης’’ που ο απερχόμενος δήμαρχος καμαρώνει (στο πρόγραμμά του) ότι συνέβαλε στην διαμόρφωσή του και είναι έτοιμος μπροστά στην πρόκληση της εφαρμογής του. Ενώ ο άλλος διεκδικητής του δήμου ούτε που το αγγίζει.
  Πιστεύω ότι το μήνυμα του Σκούμα είναι μία ακόμη φωνή αγωνίας και θέσης απέναντι στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όσο και στα τοπικά της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης.
  Επίσης ότι θα είναι ακόμη μια φωνή κόντρα στην λαίλαπα που έρχεται από 1/1/2011 για την τοπική αυτοδιοίκηση και κατ’ επέκταση στη ζωή των δημοτών.

 3. patty

  Μάλον εσυ δεν κατάλαβες τι είπα:
  Οι εκλογές ασφαλώς και τελείωσαν για αυτούς που δεν πέρασαν στον 2ο γύρο. Η επόμενη μέρα όμως είναι η ίδια όπως πριν, με το συλλογικό συμφέρον και τις κοινωνικές δομές της αυτοδιοίκησης να πλήττονται από το σχέδιο ‘’Καλλικράτης’’ , που σαν εργαλείο του μνημονίου μόνο για την τριετία 2011-2013 προβλέπει την περικοπή 3 δις. από τους πόρους που έχει να λαμβάνει η τοπική αυτοδιοίκηση. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει αντιμέτωπους με την πρωτοφανή επίθεση στα εισοδήματα μας, τις εργασιακές μας σχέσεις, τον τρόπο ζωής μας. Ο Σκούμας λοιπόν στο παραπάνω μήνυμα του δηλώνει το παρόν του και από την θέση του δημοτικού συμβούλου στη μάχη για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα υπέρ της λογικής, ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και μη αναστρέψιμο όπως προσπαθούν να μας πείσουν αυτοί που ευθύνονται για αυτή την κατάσταση και τώρα παίρνουν μέτρα σε βάρος μας για την αντιμετώπισή της.
  Εξ άλλου η ζωή και πολιτική δράση ούτε αρχίζει ούτε τελειώνει με τα αξιώματα για αυτούς που συμμετέχουν στα κοινά με ανιδιοτέλεια και με αφορμή τις αγωνίες τους για ένα καλύτερο αύριο, μόνο για αυτούς που εκμεταλλεύονται τους θεσμούς σαν βατήρες προσωπικής ανάδειξης και πλουτισμού έχει αρχή και τέλος. Και ο Θανάσης με τις παραπάνω δηλώσεις του και την στάση του γενικότερα πιστεύω πως ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

 4. Παραδίδονται πολιτικά σεμινάρια σε νέους, τίμιους μακριά από τις ρητορικές του χθες και των πολιτικών γραφείων της συντεχνιακής κομματοκρατίας.
  Στόχος μας είναι η μείωση του πολιτικού κόστους που έχουν επιφέρει τα «πολιτικά» τζάκια του χθες στους νεολαίους και η αναθεώρηση της πολιτικής του σήμερα.
  Τιμή συζητήσιμα δωρεάν.
  ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση