Η Λαϊκή Συσπείρωση ετοιμάζεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές

| 5 Δεκεμβρίου 2018 | 0 Comments

Ο δικηγόρος Αντώνης Τουλουμάκος, επικεφαλής της Δημοτικής Λαικής Συσπείρωσης Θηβας  μιλά στον Παναγιώτη Πούλιο για τους αναγνώστες του exeisminima.gr

Η Λαϊκή Συσπείρωση ετοιμάζεται για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Θα σαι καταρχάς ξανά υποψήφιος;

Το 2019 θα έχουμε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, δημοτικές, περιφερειακές, εθνικές και ευρωεκλογές.

Αυτές οι αναμετρήσεις δε θα είναι «μία από τα ίδια», θα γίνουν μέσα σε διαφορετικές συνθήκες από τις προηγούμενες.

Οκτώ χρόνια μετά την κρίση, η οικονομία της χώρας περνάει σε μια φάση μικρής και ασταθούς ανάκαμψης.

Όμως, δε βγήκαμε όλοι από τα μνημόνια, όπως πανηγύριζε η συγκυβέρνηση πριν μερικούς μήνες. Από την κρίση βγαίνουν με αύξηση κερδών οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ οι εργαζόμενοι, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, βιώνουμε καθημερινά το μνημόνιο διαρκείας.

Μια πραγματική ζούγκλα επικρατεί στους χώρους δουλειάς για τους εργαζόμενους, οι αυταπασχολούμενοι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι αγρότες κυριολεκτικά στενάζουν από τη φοροληστεία.

Τα λέμε όλα αυτά γιατί οι Δήμοι δεν υπάρχουν σε μια γιάλα έξω από την κοινωνία και τα προβλήματα του λαού.

Έτσι όπως το βλέπω, θα ήμασταν αφερέγγυοι εάν ασχολιόμασταν μόνο με τη μία από τις τέσσερις αναμετρήσεις.

Και οι τέσσερις εκλογικές μάχες έχουν σημασία, είναι κρίσιμες για όσους δουλεύουν για να ζήσουν.

Το ζήτημα είναι ένα: Να εχισχυθούν όσο γίνεται περισσότερο οι δυνάμεις που εφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Αυτές οι δυνάμεις είναι το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές και εκείνες του ευρωκοινοβουλίου και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και τις περιφερειακές.

Όσον αφορά τις Δημοτικές συγκεκριμένα, το αμέσως επόμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας θα ανακοινώσει συλλογικά τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της.

 

Γιατί κάποιος δημότης να ψηφίσει εσάς; τι διαφορετικό έχει προσφέρει η μέχρι τώρα παρουσία σας στην καθημερινοτητα της Θήβας. Ποιό το δίλλημα που θέτουν αυτές οι εκλογές;

Γιατί ως παράταξη είμαστε οι μόνοι που καθορίζουμε τη στάση μας με βάση το συμφέρον των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, δε σκοπεύουμε να γίνουμε απλώς διαχειριστές, δηλαδή εκλεγμένοι υπάλληλοι, ενός μηχανισμού που πλέον έχει αρκετά αντιδραστικά, αντιλαϊκά στοιχεία.

Δε ζούμε ούτε στο 1980 ούτε στο 1950. Οι Δήμοι δεν καθαρίζουν απλά τους δρόμους, έχουν πολύ περισσότερες αρμοδιότητες και κυρίως, ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας.

Τι εννοώ. Οι υπόλοιποι συνδυασμοί έχουν τη λογική ότι οι Δήμοι είναι γενικά και αόριστα ένας μηχανσιμός «για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών».

Η πραγματικότητα τους διαψεύδει και είναι χαρακτηριστικά μερικά παραδείγματα:

  • Πλέον η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων δε φτάνει κυριολεκτικά για τίποτα. Οποιοδήποτε έργο πρέπει να χρηματοδοτηθεί από συγκεκριμένα προγράμματα, συνήθως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορείς να φτιάξεις γενικά ότι θες ή ότι έχει ανάγκη ο κάθε τόπος, αλλά να «διαλέξεις» από όσα είδη έργων προσφέρονται. Κλασσική περίπτωση η Θήβα, όπου διατέθηκαν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της Επαμεινώνδα και το βιοκλιματικό πάρκο, την ώρα που κεντρικοί δρόμοι θυμίζουν το έδαφος του πλανήτη Άρη, οι γειτονιές της πόλης και τα χωριά είναι κυριολεκτικά παρατημένα.
  • Πριν δύο χρόνια η αρμοδιότητα χορήγησης προνοιακών επιδομάτων μεταβιβάστηκε στους Δήμους, ταυτόχρονα όμως η αντίστοιχη χρηματοδότηση έπεσε στο μισό.
  • Φέτος ο παιδικός σταθμος της Θήβας δε μπόρεσε να καλύψει όλες τις αιτήσεις, την ίδια ώρα που η συγκυβέρνηση έδωσε στο Δήμο μόλις το ποσό των 70.000 € για κατασκευή και λειτουργία νέου σταθμού…
  • Την ίδια ώρα, βασικες αρμομοδιότητες των Δήμων, όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός και η διαχείριση των απορριμμάτων λειτουργούν πλήρως ανταποδοτικά. Όλα αυτά τα πληρώνει ο καθένας μας κάθε μήνα. Όταν σε εκατοντάδες κατοίκους κόβεται το ρεύμα επειδή δεν έχουν να πληρώσουν, δεν είναι λίγο να ξέρεις ότι το 1/3 σχεδόν του λογαριασμού σου πάει το Δήμο.

Η πραγματικότητα δηλαδή δείχνει ότι όποιος θέλει να εκλεγεί για να σταθεί δίπλα τους εργαζόμενους, πρέπει να παλέψει και ενάντια στο πλαίσιο που έχει κάνει τους Δήμους έναν ιμάντα του κρατικού μηχανισμού.

Ακριβώς σε αυτή τη λογική, ας μην περιμένει κανένας ότι μερικοί εκλεγμένοι ή μία Δημοτική αρχή θα του λύσει τα προβλήματα δι’αντιπροσώπου.

Εάν δεν απαλλαγούμε από τη λογική της ατομικής λύσης, που μας έχει φέρει ως εδώ, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε στα δημοτικά θέματα.

Ένα απλό παράδειγμα. Όλα αυτά τα χρόνια, σε κάθε συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου βάζαμε θέμα να μειωθούν τα δημοτικά τέλη. Επίσης, έχουμε βάλει θέμα να μειωθούν τα τιμολόγια ύδρευσης στη Θήβα. Χωρίς καμία αμφιβολία, η πίεση που θα είχε ασκηθεί θα ήταν ασύγκριτα μεγαλύτερη και πιθανά θα είχαμε έμπρακτα αποτελέσματα, εάν τα αιτήματα αυτά υιοθετούνταν από μία σειρά φορέων της πόλης, εάν αναπτυσσόταν κίνημα γύρω από αυτά.

Χρειάζεται επομένως οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο ζήτημα.

Τα προηγούμενα χρόνια σε αυτή τη λογική κινηθήκαμε, στο μέτρο των δυνάμεών μας, με δυσκολίες και αδυναμίες.

Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε για μια σειρά εξελίξεις, σταθήκαμε δίπλα σε όσους αντιμετώπισαν προβλήματα. Σε κάθε ζήτημα καθορίσαμε τη στάση μας με ένα και μόνο κριτήριο. Τι συμφέρει τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα του Δήμου.

Κατά τη γνώμη μας δηλαδή, η διαχωριστική γραμμή είναι αυτή που διακρίνει όσους επιδιώκουν να διαχειριστούν την ήδη υπάρχουσα κατάσταση και εκείνους που επιδιώκουν να συμβάλλουν στην αλλαγή της, στο πλευρό του λαού.

 

Οι παρεμβάσεις σας αφορούν πολλά ανοιχτά μέτωπα στην περιοχή…ένα από τα ζητήματα είναι η καθημερινοτητα του πολίτη… Η ανεργία στην Θήβα είναι η υψηλότερη στην Βοιωτία 37% τα επίσημα στοιχεία..Υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστει αυτη η πληγή;

Η περιοχή της Θήβας έχει πράγματι ένα πολύ υψηλό ποσοστό «επίσημης» ανεργίας.

Τα προηγούμενα χρόνια πολλές μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν στην περιοχή, πετώντας κόσμο στο δρόμο. Φυσικά οι ιδιοκτήτες δε βρέθηκαν στο δρόμο, απλώς διαφύλαξαν τα κέρδη που έβγαζαν τόσο καιρό πριν.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Οι θέσεις εργασίας σταδιακά αναπληρώνονται, νέος κόσμος προσλαμβάνεται και το θέμα είναι με τι όρους απασχολείται και αμείβεται.

Ελαστικές μορφές απασχόλησης, εργολάβοι παντού, εντατικοποίηση της δουλειάς και ταυτόχρονα, μισθοί πτωχοκομείου.

Να μη μας διαφεύγει, ότι οι Δήμοι ήταν ένας από τους πρώτους χώρους πανελλαδικά όπου δοκιμάσθηκαν και εξακολουθούν να ισχύουν οι κάθε είδους ελαστικές μορφές απασχόλησης…

Η θέση μας είναι ότι η ανεργία θα εξαλειφθεί όταν ο εργαζόμενος που παράγει τον πλούτο πάψει να αντιμετωπίζεται ως κόστος για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, έχει κομβική σημασία τι άμεσα μέτρα παίρνουν και οι Δήμοι για να απαλύνουν όσο γίνεται τις συνέπειες της ανεργίας και της φτώχειας.

Στη βάση αυτή εμείς ιεραρχούμε τα μέτρα απαλλαγής των ανέργων από τα δημοτικά τέλη, της μείωσης τους για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα, της μείωσης του τιμολογίου της ύδρευσης, της πάλης για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, της πάλης ενάντια στις διακοπές ρεύματος και διάφορα άλλα.  Αυτά συνιστούν πραγματική κοινωνική πολιτική για τους Δήμους.

 

Πρόσφατα είχαμε ένα τραγικό περιστατικό με τον θάνατο οδηγού απορριμματοφορου στον Δήμο Αλίμου…Η ιδιωτικοποιηση των σκουπιδιών που προωθεί η εκάστοτε πολιτική θα λύσει η θα φέρει στην επιφάνεια πολλά προβλήματα;

Ανοίγετε δύο ζητήματα που σε ένα βαθμό συνδέονται.

Καταρχήν όσον αφορά τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους στους Δήμους. Στο συγκεκριμένο κλάδο τα ατυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα είναι πολύ συχνά.

Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια στην εργασία του καθενός είναι θέμα ίσης σημασίας με την ίδια την υγεία του. Και εδώ υπάρχουν εκπτώσεις. Το προσωπικό του Δήμου μας εδώ και δύο χρόνια εργάζεται χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, ενώ και στη Θήβα έχουν συμβεί σοβαρά εργατικά ατυχήματα.

Επομένως, η διεκδίκηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας είναι πρωταρχικό ζήτηαμα.

Τώρα, όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, εμείς δεν έχουμε κάποιου είδους φετίχ με το δημόσιο χαρακτήρα της οποιασδήποτε υπηρεσίας.

Εκεί που είμαστε κάθετοι, είναι εάν ο εκάστοτε τρόπος λειτουργίας μιας υπηρεσίας εξυπηρετεί τον εργαζόμενο δημότη ή τον εκμεταλλλεύεται για να βγάζουν διάφοροι άλλοι κέρδη στην πλάτη του.

Έτσι, ξέρουμε πολύ καλά ότι ακόμα κι έτσι όπως λειτουργεί τώρα η καθαριότητα, το κράτος δε βάζει ούτε ένα ευρώ από τα έσοδά του, που προέρχονται από τη δική μας φορολογία. Όλα τα πληρώνουμε εμείς, με αμφίβολης ποιότητας αποτελέσματα. Το ίδιο γίνεται και με τη διαχείριση των απορριμμάτων, όπου διάφορες Εταιρείες Ανακύκλωσης κάνουν πάρτι.

Στη βάση αυτή, η ακόμη μεγαλύτερη διαπλοκή των ιδιωτών στις δημοτικές και άλλες υπηρεσίες θα χειροτερέψει ακόμη περισσότερο την επιβάρυνση των δημοτών.

Για το λόγο αυτό επιμένουμε σε ένα βασικό αίτημα. Πλήρης κρατική χρηματοδότηση της λειτουργίας των Δήμων, με όσο το δυνατό μικρότερη επιβάρυνση των δημοτών για τις διάφορες υπηρεσίες.

 

Το θέμα με τον καταυλισμό των Ρομα έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης λόγω της εγκληματικοτητας που λαμβάνει χώρα εκεί. Υπάρχουν φωνές που λένε ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν αγγίζει το πρόβλημα γιατί έχει να κάνει με ψήφους..Τι απαντάτε σε αυτήν την ερώτηση;

Αλίευση ψήφων γίνεται και από τις δύο πλευρές, όχι μόνο από τη μεριά του καταυλισμού. Γίνεται και από εκείνες τις «πολιτικές» παρατάξεις που κραυγάζουν ότι οι ρομά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν άνθρωποι για να ψαρεύουν στα θολά νερά της αγανάκτησης του κόσμου. Επειδή τους βολεύει να παραμένει άλυτο το πρόβλημα για να καλλιεργούν το ρατσισμό.

Το πρόβλημα πάντως δεν είναι ότι δεν παίρνει κάποιος θέση. Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και δέκα χρόνια δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από τον κρατικό μηχανισμό και τη Δημοτική Αρχή. Ακριβώς αυτό γεννάει την αγανάκτηση.

Μιλάμε για έναν καταυλισμό – γκέτο, γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται οργανωμένη εγκληματικότητα, που έχει στη βάση της την επίσης οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών.

Η γκετοποίηση όμως και η εγκληματικότητα έχουν συγκεκριμένες αιτίες και δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους ρομά.

Με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν ειδικά για τον κατυλισμό, από τους 400 κατοίκους του, οι μισοί σχεδόν είναι ανήλικοι. Η πλειοψηφία είναι αναλφάβητοι ενώ ούτε 10 άτομα δεν έχουν βγάλει το γυμνάσιο. Τέλος και βασικότερο, μια σειρά παράγοντες απέκοψαν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτού του πληθυσμού από τα επαγγέλματα που έκαναν, με συνέπεια να ζούνε σήμερα στο περιθώριο της οικονομικής ζωής. Σε αυτή την κατάσταση προστέθηκε το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Αλήθεια, όταν σήμερα στη Θήβα όλα τα παιδιά ρομά πηγαίνουν σε ξεχωριστό σχολείο, όπου είναι λογικό να μη μορφώνονται και να μην κοινωνικοποιούνται, πιστεύει κανείς ότι ένα παιδί που γεννιέται και μεγαλώνει σε αυτές στις συνθήκες έχει καμία πιθανότητα να ενταχθεί ομαλά στην κοινωνία αύριο;

Επομένως η αντιμετώπιση του ζητήματος είναι σύνθετη και αφορά τόσο το Δήμο, όσο και μια σειρά κρατικές υπηρεσίες.

Καταρχήν σχετικά με την εγκληματικότητα, έχει κομβική ευθύνη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Προς αυτή την κατεύθυνση εκτιμάμε ότι και ο Δήμος δεν έχει πιέσει όσο μπορεί. Η αδράνεια του συγκεκριμένου Υπουργείου, ειδικά όσον αφορά την οργανωμένη εγκληματικότητα γύρω από τα ναρκωτικά, εγείρει πολύ σημαντικά ερωτηματικά.

Δεύτερο, οι συνθήκες στον καταυλισμό είναι απαράδεκτες και οι κάτοικοί του πράγματι πρέπει να μετεγκατασταθούν. Σε αυτό συμφωνούν όλοι, το θέμα είναι πού και με τι όρους.

Πρόσφατα πάρθηκε απόφαση του Δ.Σ. να γίνει μετεγκατάσταση στη θέση Περνέρι, κοντά στην εθνική οδό στο ύψος του 90, σε απόσταση 7 περίπου χιλιομέτρων από το Πυρί.

Εμείς με τη μετεγκατάσταση και μόνο ως λύση διαφωνούμε. Πιστεύουμε ότι απλά θα μεταφερθεί το πρόβλημα, ενώ οι αιτίες θα παραμείνουν.

Ζητάμε λοιπόν μετεγκατάσταση κοντά στην πόλη, σε οικισμούς με τις απαραίτητες υποδομές. Ταυτόχρονα, διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη εργασία με δικαιώματα για όλους – όχι ειδικά τους ρομά -. Ειδικότερα για όλους όσους ασχολούνται με το εμπόριο, την απλοποίηση των διαδικασιών για τη νομιμοποίησή τους. Τέλος, όλα τα παιδιά να τελειώνουν την υποχρεωτική εκπαίδευση στα κανονικά σχολεία, ώστε να λυθεί ο αναλφαβητισμός.

 

Βλέπουμε τελευταία πολιτικούς της περιφέρειας,παρατάξεων από άλλες πόλεις της περιοχής, να θέτουν ζητήματα φυγής υπηρεσιών από την Θήβα για λόγους τοπικιστικούς ,που θυμίζουν άλλες εποχές..Είδαμε δυστυχώς το θέμα του ΙΚΑ,Της Εφοριας,Του στρατοπέδου…να γίνεται πράξη η παρέμβασή τους εις βάρος των κατοίκων της Περιοχής μας. Πως σκέφτεστε να αντιδράσετε σε αυτές τις ενέργειες;

Η υποβάθμιση όλων των δημοσίων υπηρεσιών, όχι μόνο όσων αναφέρατε αλλά και των υπηρεσιών υγείας και των σχολικών μονάδων δεν είναι φαινόμενο της Θήβας, αλλά πανελλαδικό, το οποίο φυσικά αποτυπώνεται και στο Δήμο μας.

Από την άποψη αυτή δε μπορεί να αντιμετωπιστεί τοπικιστικά, όπως μπαίνει από διάφορους παράγοντες και στη Θήβα.

Ούτε φυσικά μπορεί να αντιμετωπιστεί διαμέσω πολιτικάντικων παρεμβάσεων των «τοπικών» βουλευτών. Είναι κοροϊδία εκείνος που ψηφίζει στη βουλή την υποβάθμιση πχ των σχολικών μονάδων, να εμφανίζεται ως αρωγός στο πρόβλημα ενός σχολείου στην περιοχή.

Η μόνη διέξοδος είναι όσοι πλήττονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, διεκδικώντας την πλήρη λειτουργία όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

Αυτό που χρειάζεται καλύτερα να δούμε είναι ότι μία και μόνο κινητοποίηση σπάνια οδηγεί και σε λύση του προβλήματος. Χρειάζεται μεγαλύτερη επιμονή και προσπάθεια ώστε το κάθε ζήτημα να αναδεικνύεται και να γίνεται σταθερά υπόθεση όσο το δυνατό περισσότερων φορέων.

 

Το Μουσείο της Θήβας είναι το όπλο της τουριστικής μας ανάπτυξης αλλά αυτό δεν γίνεται αντιληπτό σε καμία περίπτωση στην αγορά της περιοχής μας.Τι φταίει για αυτή την κατάσταση;

Τόσο το μουσείο της Θήβας όσο και ο συνολικός αρχαιολογικός και πολιτιστικός πλούτος της περιοχής νομίζουμε ότι πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα όπλο τουριστικής ανάπτυξης. Αυτά πρέπει να γίνουν κτήμα όλων των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, είναι ζήτημα ουσιαστικής μόρφωσης και καλλιέργειας όλων μας. Επομένως από τη μία χρειάζεται προσπάθεια συνολικής ανάδειξης τους και από την άλλη να διαφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση του κόσμου σε αυτό τον πλούτο.

Αντίθετα, στο βαθμό που συνεχίζεται μία ευκαιριακή και αποσπασματική αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, δεν πιστεύω ότι θα μετρήσουμε βήματα στο να αναδειχθεί πραγματικά όλος αυτός ο πλούτος.

 

Το θέμα του πεζόδρομου δεν έχει τελειώσει ακόμα..Έχετε μια εικόνα για το που θα φτάσει αυτή η περίπτωση;

Από όσα γνωρίζω, το έργο είχε προθεσμία αποπεράτωσης στις 31/12/2016 και η παραλαβή του έπρεπε να γίνει εντός 15 μηνών από τη συγκεκριμένη προθεσμία.

Είναι εμφανές ότι υπάρχουν πολλά σημεία, κυριως στα ντεκ, όπου έχουν γινει ζημιές που δεν αποκαθίστανται.

Σε πρόσφατη ερώτησή μας για το θέμα της παράδοσης – παραλαβής, η δημοτική αρχή είπε ότι θα μας απαντήσει σε επόμενη συνεδρίαση.

Συνολικότερα για το έργο, νομίζω ότι η ανάπλαση του πεζόδρομου έπρεπε να στηριχτεί σε καλύτερη μελέτη, αφού η τοποθέτηση των ντεκ μόνο στα δυτικά δημιούργησε προβλήματα σε μια σειρά ιδιοκτησιών. Επίσης, το έργο έπρεπε να συνοδευτεί από τη συνολική κυκλοφοριακή ρύθμιση του κέντρου και τη λυση του σοβαρού προβλήματος στάθμευσης.

 

Κε Τουλουμακο ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του exeisminima.gr?

Γενικά, να μην πιστεύουμε σε εύκολες λύσεις και σε σωτήρες που θα τους αναθέσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της ζωής μας. Να πιστεύουμε στη δύναμή μας, στη δύναμη όλων εκείνων με τους οποίους μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα και έχουμε κοινούς εχθρούς απέναντι μας.

Εμείς από την πλευρά μας, απέναντι στην πολιτική που μας έχει φέρει στην κατάσταση που ζούμε, προβάλουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εναλλακτικής λύσης, που θέτουμε ανοικτά χωρίς μισόλογα και περιστροφές. Οι θέσεις και οι προτάσεις μας έχουν συγκεκριμένο πρόσημο, την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και του λαού.

Θα δώσουμε τη μάχη και στο Δήμο της Θήβας για να πάρει ανάσα ο λαός. Γιατί έχει ανάγκη σήμερα να πιστέψει στη δύναμή του, στο δίκιο του, να διευρύνει τις απαιτήσεις του. Μία υποχρέωση αναλαμβάνουμε. Να στηρίξουμε, να προβάλουμε τις ανάγκες των εργαζομένων, των αυταπασχολουμένων, της νεολαίας στην πάλη ενάντια στην πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων και των κομμάτων που την προωθούν και τη στηρίζουν. Και πιστεύουμε ότι σε αυτό το δρόμο μπορούμε και πρέπει να συναντηθούμε και να συμπορευτούμε με αρκετούς άλλους ανθρώπους, άσχετα αν συμφωνούμε σε όλα.

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Tags: , ,

Category: ΘΗΒΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Απάντηση

shared on wplocker.com