- ΘΗΒΑ

Η πρώτη ομιλία της Αριας Αγάτσα στη Βουλή

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΨΗΦΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

ariaagatsaphoto

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, κύριε πρόεδρε

Ο Ελληνικός λαός στις 4 του Οκτώβρη έδωσε απλόχερα στο ΠΑΣΟΚ την εμπιστοσύνη του με τη ψήφο του και μας ανέθεσε ένα ιστορικό καθήκον, να οδηγήσουμε τη χώρα προς τον 21ο αιώνα ,αναλαμβάνοντας την ευθύνη να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές και τομές .

Πέρα από την όποια μιζέρια οι πολίτες αυτής της όμορφης χώρας της Ελλάδας δικαιούνται μια καλύτερη ζωή γι αυτούς και τα παιδιά τους.

Για αυτούς λοιπόν τους πολίτες έχουμε χρέος να δουλέψουμε σκληρά , να συγκρουστούμε με παγιωμένες πρακτικές και αδιαφανείς διαδικασίες και να γίνουμε ο κινητήριος μοχλός της αλλαγής.

Το προεκλογικό μας σύνθημα «πρώτα ο πολίτης» δεν αποτελεί απλή θεωρία, αλλά καθημερινή πρακτική διακυβέρνησης με τη συμμετοχή, τη συναπόφαση, τη δημοκρατική έκφραση της φωνής όλων.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Πολλά έχουμε μπροστά μας, πολλά είναι αυτά που σήμερα αποτελούν πρόκληση και πρόκριμα για το μέλλον της χώρας και την προκοπή της ελληνικής οικογένειας. Προβλήματα που ζει ο κάθε πολίτης.

Η οικονομική δυσπραγία που βιώνουν τα νοικοκυριά, ο μαρασμός που απειλεί τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και οι συντάξεις. Ο αγρότης με τις χαμηλές τιμές και τα υψηλά κόστη και βέβαια, η προοπτική του. Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος .Oλα αυτά για την περιφέρεια της Βοιωτίας όπου εκλέγομαι αποτελούν ζήτηματα πρωταρχικής σημασίας .ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ αυτά βεβαια Είναι ακομα , η αδιαφάνεια, το αναπτυξιακό αδιέξοδο της χώρας, η έλλειψη

ανταγωνιστικότητας, η έλλειψη αξιοκρατίας και κανόνων, η λεηλάτηση του δημόσιου πλούτου από την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι η χώρα μας βρίσκεται σήμερα σε οριακό σημείο. Η κατάσταση στο κράτος, στη Δημόσια Διοίκηση και στους δημοκρατικούς μας θεσμούς είναι αποκαρδιωτική

Η κατάσταση της οικονομίας είναι εκρηκτική. Η ελληνική οικογένεια δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Ο αρνητικός ρυθμός ανάπτυξης υπάρχει σήμερα μετά από πάρα πολλά χρόνια. Τεράστια αύξηση της ανεργίας.

Με έναν προϋπολογισμό που έχει πέσει έξω, όσο ποτέ άλλοτε.

Είναι η δυσκολότερη στιγμή για την οικονομία από το 1993, όταν πάλι μια κυβέρνηση της ΝΔ είχε παραδώσει την οικονομία σε ύφεση και τα δημόσια οικονομικά με τεράστιο έλλειμμα και χρέος.

Το τεράστιο έλλειμμα (πιθανόν να προσεγγίσει το τέλος του 2009 στο 12%) που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είναι ανεξήγητο. Δυστυχώς, τα χρήματα αυτά δεν πήγαν ούτε στην περιφερειακή ανάπτυξη, ούτε στην παιδεία, ούτε στην υγεία, ούτε στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το έλλειμμα εκτινάχθηκε από τις πελατειακές πρακτικές διακυβέρνησης, τις σπατάλες, την απουσία ελέγχου και διαφάνειας.Τα είδαμε αυτά πολύ καθαρα και στη Βοιωτία

Το περιβάλλον όμως είναι για μας κι ένα τεράστιο αναπτυξιακό απόθεμα για τη χώρα. Η πράσινη ανάπτυξη είναι το πέρασμα σε μια νέα εποχή, νέων τεχνολογιών, με χιλιάδες νέες «πράσινες» δουλειές, με αξιοπρεπείς μισθούς.. ΘΑ ΤΟ ΑΞΙΟΙΗΣΟΥΜΕ.

Πιστεύω αγαπητοί συνάδελφοι να μας δοθεί και η ευκαιρία στο μέλλόν να συζητήσουμε εκτενέστερα στη βουλή το θέμα της πράσινης ανάπτυξης και τις αλλαγές που αυτή θα φέρει στις κοινωνίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αλλάζουμε πλήρως το ενεργειακό τοπίο με στροφή στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός μας δεσμεύθηκε και έβαλε τον πήχη ψηλά, το 20% της παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα θα είναι από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας το 2020.

Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ελληνικής παραγωγικής βάσης, που θα φέρει επενδύσεις, δουλειές, εξαγωγές και θα μειώσει την ενεργειακή και τεχνολογική εξάρτηση της χώρας μας. Η πράσινη ανάπτυξη είναι η κατεύθυνση για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη γεωργία.

Ως προερχόμενη αγρότική και συναμα <<βιομηχανική>> Βοιωτία πιστευουμε ότι αποτελει δυναμικο συνδυασμό.

Ξέρουμε ότι για να κάνουμε τις μεγάλες τομές, χρειάζεται να διασφαλίσουμε πρώτα απ’ όλα και τις άμεσες ανάγκες της οικονομίας μας. Να ξεφύγουμε από την ύφεση. Να ανασάνει ο πολίτης και η επιχείρηση.

Έχουμε δεσμευτεί και παίρνουμε τις πρώτες αποφάσεις μας.

Με στήριξη στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα

Ο Προεδρός μας και πρωθυπουργός μας ανακοίνωσε από αυτό το βήμα της Βουλής των Ελλήνων κάνοντας πράξη αυτά που δεσμευθήκαμε προεκλογικά για ,

Άμεση προτεραιότητα στα πολύ χαμηλά εισοδήματα με έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Για να πάρουν ανάσα τα ασθενέστερα στρώματα που πλήττονται από την κρίση. Για να ξαναλειτουργήσει η αγορά η οποία αφέθηκε στην τύχη της.

Στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, θα δοθεί αναδρομική αύξηση 30 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου 2009.

Με την εισοδηματική πολιτική του 2010, θα δοθούν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό σε μισθούς και συντάξεις.

Καμία αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ για τον επόμενο χρόνο

Προχωράμε σε αλλαγή λειτουργίας του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, για να άρουμε τις σημερινές αδικίες.

Αλλάζουμε τη λειτουργία του ΤΕΜΠΜΕ, για να ενισχυθεί η ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να στηρίζονται αυτές που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα με την ίδρυση του Ταμείου Αναχρηματοδότησης της οικονομίας, που θα βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στηρίζουμε την οικονομία και τις επενδύσεις, με αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στο 4% του ΑΕΠ με τον προϋπολογισμό του 2010, με στόχο τη σταδιακή αύξηση στο 5% του ΑΕΠ στο τέλος της τετραετίας.

Αυξάνουμε τη ρευστότητα με άμεσες εγγυήσεις στις επιχειρήσεις .

Βασικό εργαλείο χρηματοδότησης θα αποτελέσει το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, που θα αναθεωρηθεί για να υποστηρίξει την πράσινη ανάπτυξη, όπως και ο Αναπτυξιακός Νόμος, για να στηρίζει πιο αποτελεσματικά την αποκέντρωση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης

Τομείς όπως ,η παιδεία, η έρευνα, η τεχνολογία, η καινοτομία και η δια βίου εκπαίδευση, είναι στον πυρήνα της αλλαγής αυτού του αναπτυξιακού μοντέλου. Αλλά είναι και στον πυρήνα για την ποιότητα της Δημόσιας Διοίκησης, ακόμα και της Δημοκρατίας μας.

Το σχέδιό μας απαιτεί βέβαια ένα συνολικό και τολμηρό ποιοτικό άλμα στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Η συνεχή αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του 5% του ΑΕΠ. Παρά την εξαιρετικά δυσμενή οικονομική κατάσταση, κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για επιπλέον 1 δισεκατομμύριο ευρώ από τον πρώτο προϋπολογισμό.

Το περιφερειακοα ΑΕΚ και ΤΕΙ , όπως αυτά στη Λιβαδεια και τη Θηβα έχουν αφεθει μέχρι τώρα στην τύχη τους.

Ενισχύουμε οικονομικά τα Ταμεία, όχι μόνο με κρατικούς πόρους, αλλά και με δραστική καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της σπατάλης και τη σύμπραξη των τεσσάρων μεγάλων φορέων, ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ.

Ησύνταξη θα απονέμεται το αργότερο σε τρεις μήνες μέχρι το τέλος του 2010.

Κύριε Πρόεδρε, ήλθαμε να αναδείξουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα και όχι να τα κρύψουμε σύμφωνα με την προσφιλέστατη τακτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ.

Οι Έλληνες πολίτες μας δέσμευσαν να γυρίσουμε και αυτό κάνουμε. Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Κύριε πρόεδρε με την ευκαιρία αυτής πρώτης μου ομιλίας στην βουλή των Ελλήνων θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Βοιωτίας που εμπιστεύθηκαν το ΠΑΣΟΚ και εμένα προσωπικά και μου έδωσαν το δικαίωμα να τους εκπροσωπήσω στην Ελληνική Βουλή και να τους καλέσω να δουλέψουμε μαζί για να αναδείξουμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που χρόνια περιμένουν και αναμένουν λύσεις.

Δείτε το βίντεο με την ομιλία

34 thoughts on “Η πρώτη ομιλία της Αριας Αγάτσα στη Βουλή

 1. Πολύ καλογραμμένο κείμενο για να είναι δικό της. Έψαξα και βρήκα ότι πρόκειται για αυτούσια αποσπάσματα από την ομιλία του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στην 1η συνεδρίαση της βουλής την 16-10-09.
  Κυρία αγάτσα δεν είναι κακό η αντιγραφή όλοι το ίδιο κάνουν, αλλά αλλάζουν κάπως το κείμενο. Αν δεν μπορείτε βάλτε κάποιον συνεργάτη σας να τι κάνει. Κρίμα.

 2. Στο δημοτικό, μαθαίνουμε να γράφουμε έκθεση με θέμα «πώς πέρασα το καλοκαίρι μου», «πώς είναι το χωριό του μπαμπά μου» κλπ, κλπ. Περιγραφικές και απλές δηλαδή.
  Στο γυμνάσιο, μαθαίνουμε να αναπτύσσουμε επιχειρήματα «γιατί μου αρέσει το καλοκαίρι», «γιατί μου αρέσει το χωριό» κλπ.
  Στο λύκειο, μαθαίνουμε τις περίφημες εκθέσεις ιδεών: » η επίπτωση των κλιματικών αλλαγών στο καλοκαίρι», «η οικονομική μετανάστευση και η αλλοίωση της ελληνικής υπαίθρου» κλπ.
  Σε ποιό παράγειγμα ταιριάζει η ομιλία της Αριας;;;

 3. με ξενα κόλλυβα και εγω σκιζω. αντιγραφη και απο τις δυο ομιλιες παπανδρεου βλεπω. μαλλον τα επανελαβε για να τα εμπαιδωσουμε.

 4. Δεν ε’ιμαι ψηφοφόρος της κ. Αγάτσα. ανήκω σε άλλο πολιτικό χώρο. Ομως οφείλω να πω ότι με εντυπωσίασε ότι είχε το τσαγανό να ανέβει στο βήμα της βουλής απο την πρώτη μέρα ανάμεσα στους Υπουργούς , ανα φέροντας μάλιστα πολλές φο΄ρες τη Βοιωτία. Ακουσα έιπε για το ΤΕΙ της Θ’ηβας, το ΑΕΙ της Λιβαδειάς , τους αγρότες,το περιβάλλον.και στάθηκε πολύ καλά.αν μη τι άλλο το λέει η καρδιά της.κι αν συνεχίσει έτσι φαίνεται πως θα βοηθήσει.τό΄χει που λένε.ε’υχομαι τα καλύτερα γιατί ό τόπος το χρειάζεται

 5. κατερινα
  το να μιλας στη βουλη και να λες οτι ειπε ο πρωθυπουργος πριν μια ημερα δεν είναι τσαγανό αλλά θράσσος.

 6. Βρήκαμε και το σχετικό βίντεο και το δημοσιεύουμε σε λίγο.

  Από τα παραπολιτικά, ενδιαφέρον έχει το καλώσόρισμα του Αντιπροέδρου της Βουλής Βαίτση Αποστολάτος (ο γνωστός σεξολόγος του ΛΑΟΣ) αλλά και το κλείσιμο της ομιλίας της Αριας.

  και της ειπε επι λεξει:
  κυρια αγατσα σας ευχαριστουμε . ως Αρια του Μπελκαντο μας ειπατε ωραια πραγματα και μας τα ειπατε πολυ ωραια.

  Και έπεσε δευτερο χειροκρότημα στη Βουλη, η οποία δεν είχε πολύ κόσμο βέβαια.

  Οπως και να έχει η Αρια πήρε το βάπτισμα της βουλής, της ευχόμαστε κάθε επιτυχία και εδώ θα είμαστε να την κρίνουμε αυστηρά για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν.

 7. συγχαρητήρια Αρια.Είδα το βίντεο.καταπληκτική για πρώτη φορά.έβαλες με εξαιρετικό τρόπο τα θέματα για τη βοιωτία.ήσουν άνετη,πειστική πήρες και τα …μπραβο απο τον πρόεδρο.καλή συνέχεια.είσαι νεοσ άνθρωπος.ποντάρουμε σε σένα

 8. συγχαρητήρια Αρια.Είδα το βίντεο.καταπληκτική για πρώτη φορά.έβαλες με εξαιρετικό τρόπο τα θέματα για τη βοιωτία.ήσουν άνετη,πειστική πήρες και τα …μπραβο απο τον πρόεδρο.καλή συνέχεια.είσαι νεοσ άνθρωπος.ποντάρουμε σε σένα

 9. Είδα το βίντεο.καταπληκτική για πρώτη φορά.έβαλες με εξαιρετικό τρόπο τα θέματα για τη βοιωτία.ήσουν άνετη,πειστική πήρες και τα …μπραβο απο τον πρόεδρο.καλή συνέχεια.είσαι νεοσ άνθρωπος.ποντάρουμε σε σένα

 10. Μη προσπαθείτε να υποβαθμίσετε την πράξη της αντιγραφής που είναι δεδομένη.
  Μη προσπαθείτε να μας πείσετε οτι δεν φταίει αυτός που έκανε το πέναλτυ αλλά ο διαιτητής που το είδε και το σφύριξε.
  Απλά μια και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει καλό θα είναι να μην το ξανακανει.
  Το μέλλον είναι μπροστά της. Δεν χρειάζεται να μας δείξει κάτι που δεν είναι.
  Τέλος θυμηθείτε οτι άλλο πράγμα είναι ο σπουδαίος και άλλο ο σπουδαιοφανής άνθρωπος.

 11. Ενταξει ομως θα αναλωθουμε σε μια συζητηση σχετικα με μια ομιλια της Αγατσα στη Βουλη η οποια εγινε στο πλαισιο καθαρα των προγραμματικων δηλωσεων?Συγγνωμη κιολας αν υποθεσουμε οτι δεν εχει κανει αντιγραφη των δηλωσεων του Παπανδρεου ποσο διαφορετικα θα ηταν αυτα που θα ελεγε ως προς το πνευμα τους τουλαχιστον?Οι αλλοι/ες βουλευτες τι κανουν δηλαδη?Δεν προσπαθω να υπερασπιστω την κ.Αγατσα εξαλλου δεν την ψηφισα απλα θελω να κανω την παραινεση να μην κρινουμε ουτε την Αγατσα ουτε κανεναν/καμια συναδελφο της με εμπαθεια και χωρις να δωσουμε πιστωση χρονου πανω απο ολα.

 12. Να το φιλοσοφήσουμε: Στα αρχηγικά Ελληνικά κόμματα ένας βουλευτής για να μη βρει το μπελά του πρέπει να λέει ότι κι ο αρχηγός. Αν πει κάτι παραπάνω γίνεται ύποπτος-η. Γι’ αυτό οι λόγοι των βουλευτών είναι συνδυασμοί αυτών που λέει ο αρχηγός + μπαρουφολογίες (μαζί θα προχωρήσουμε κλπ). Άρα εμπειρικά η βουλευτής έπραξε σωστά (αν όντως έτσι έγινε) κι αυτό είναι που μετράει στην πολιτική επιβίωση. (Εννοείται πως τα αλλάζουμε και λιγάκι…για τους… πολύ καχύποπτους πολίτες).
  Που φαίνεται ο λόγος του αρχηγού; Στο parliament.gr; Δεν το βρήκα φιλικό στο χρήστη…

 13. Ο λόγος του παπανδρέου υπάρχει και στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ. Είναι εύκολο να διαπιστωθεί η αντιγραφή. Δεν είναι εκεί το πρόβλημα, τουλάχιστον αυτό που εντόπισα εγώ.Η Αρια δεν είναι κοινοβουλευτική εκπρόσωπος. Το τι μετρα θα πάρει το ΠΑΣΟΚ, το αναλύουν στις προγραμματικές δηλώσεις οι αρμόδιοι υπουργοί.Ο ρόλος των βουλευτών είναι να εξηγήσουν ΓΙΑΤΙ προτείνονται αυτά τα μέτρα, και όχι κάποια άλλα. Να δεσουν τα μέτρα αυτά με τις ανάγκες των νομών τους.Να προτείνουν κάτι επιπλέον. Διαφορετικά, δεν υπάρχει λόγος να μιλήσουν, εκτός αν ο λόγος είναι αυτός ακριβώς: να μιλήσουν, για να τους δείξει η τηλεόραση…
  Τι είπε λοιπόν για τη Βοιωτία η Αρια, που δήθεν έθεσε »με εξαιρετικό τρόπο τα θέματα για τη βοιωτία».
  Είπε:
  Η καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος .Oλα αυτά για την περιφέρεια της Βοιωτίας όπου εκλέγομαι αποτελούν ζήτηματα πρωταρχικής σημασίας

  Το έλλειμμα εκτινάχθηκε από τις πελατειακές πρακτικές διακυβέρνησης, τις σπατάλες, την απουσία ελέγχου και διαφάνειας.Τα είδαμε αυτά πολύ καθαρα και στη Βοιωτία

  Η πράσινη ανάπτυξη είναι η κατεύθυνση για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη γεωργία.
  Ως προερχόμενη αγρότική και συναμα <> Βοιωτία πιστευουμε ότι αποτελει δυναμικο συνδυασμό.

  Το περιφερειακοα ΑΕΚ και ΤΕΙ , όπως αυτά στη Λιβαδεια και τη Θηβα έχουν αφεθει μέχρι τώρα στην τύχη τους.

  Ολα τα παραπάνω, μπορούν να λεχθούν για οποιοδήποτε νομό τη χώρας. Τίποτα καινούργιο. Απλές διαπιστώσεις, όπου απλά κολλήσαμε δίπλα και ένα ¨βοιωτία¨και καθαρίσαμε.
  ποιός από όσους γράφουν εδώ μέσα δεν θα μπορούσε να πει τα ίδια ακριβώς πράγματα;;
  ποιός δεν θα μπορούσε να κάνει τις ίδιες ακριβώς διαπιστώσεις;; ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ είναι δύσκολο να γίνουν. ΣΧΕΔΙΟ είναι δύσκολο να αναπτυχθεί.Οποιος είδε όλη ή έστω μεγάλο μέρος της συζήτησης, διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι βουλευτές προσπάθησαν να πουν κάτι καινούργιο, να δωσουν τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ.
  Η Αρια ποιά προσωπική άποψη έδωσε;;

 14. Παιδιά, δεν χρειάζεται να γίνεται τόση φασαρία για το τίποτα! Έτσι κι αλλιώς ηταν μια ομιλία στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για την ψήφο εμπιστοσύνης! Δεν ήταν αναγκαίο η κ. Αγατσα να αναφερθεί ειδικά στη Βοιωτία και τα προβλήματά της, σε αυτή τη φάση της κοινοβουλευτικής της θητείας. Θα έχει το χρόνο και τις ευκαιρίες να το κάνει (αν το κάνει) σε άλλη στιγμή, εντός και εκτός βουλής.
  Εγώ δεν ψήφισα την Άρια, αλλά νομίζω είναι νωρίς να κρίνουμε αυτήν και τον καθενα βουλευτή που εκλέξαμε. Μπορεί να είναι ένα πρώτο δείγμα, αλλά δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από έναν λόγο μέσα στη βουλή και μάλιστα σε τόσο πρώιμη φάση.
  Οι προσπάθειες της, το έργο της και τα αποτελέσματα θα δείξουν τι εστί Άρια και κάθε Αρια. Τα ίδια θα έλεγα για οποιονδήποτε βουλευτή ανεξαρτήτως κόμματος..

 15. Αντιλαμβάνομαι τις προσπάθειες να αποδοθεί σε οπαδούς της Τσόνογλου η κριτική στην Αγάτσα. Στην δική μου περίπτωση, διαβεβαιώνω κάθε εξυπνοπούλι, ότι δεν ισχύει αυτό. Οταν και αν μιλήσει η Τσόνογλου, και όταν και αν υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας όπως η Αγάτσα, θα έχει την ίδια και χειρότερη κριτική, τουλάχιστον από εμένα. Μπορείτε να κινείστε στη λογική αυτή, να κατηγορείτε δηλαδή την Τσόνογλου, τον Τόγια, το Βούδα, όποιον θέλετε, αφού όμως προηγουμένως έχετε απαντήσει στα όσα λέγονται εναντίον σας. Αν νομίζετε ότι με τέτοιου είδους σχόλια μπορείτε να αποπροσανατολίσετε τη συζήτηση, κάνετε λάθος. Το μόνο που κάνετε, είναι να επιβεβαιώνετε και τους πλέον καλοπροαίρετους, για το τεράστιο πολιτικό έλλειμμα σκέψης και λόγου της Αγάτσα, και για την επιμονή της στις αντιγραφές.

 16. Αντε δεθείτε πίσω απο τα άρματα των πολιτικάντηδων και γιούρια !!!!
  Βουρ για τον πατσά !!!!!
  Αντε μπας και τους πέσει κανένα ψιχουλάκι και φάμε κι εμείς το κατιτίς μας !!!
  Ου ρε !
  Κάτω τα λαμόγια της εξουσίας κι ας βρεθουν κάποιοι να αρχίσουν το θάψιμο και την κριτική του «μπίθα»!!!!!
  Κάτω οι μικροαστοί που θέλουν να γίνουν μεγαλοαστοί και χασάπηδες που θέλουν να γίνουν καρδιοχειρουργοί !!!
  Κάτω τα κάστανα απο τις καστανιές και τα βρακιά απο τις απλώστρες !!!!!!!
  Κάτω τα χέρια απο τα πόδια !!!!!!

  Αντε και καλή ψυχή !!!!!!

 17. Φίλε ΚΡΟΚ, μάλλον θα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη απ’τον marios για την επίθεση που του έκανες σε σχόλιο σου για την Αναστασία Δρίτσα. Τον μπέρδεψες με άλλον, τον ΜΑΚΗΣ, που σου την είπε σε μια παρατήρησή σου για το πως γράφουμε στα blogs.
  Άσχετο αυτό με το θέμα, αλλά δεν θα ήθελα να παρεξηγηθούν δύο συνομιλητές που τους εκτιμώ αρκετά, χωρίς λόγο…

 18. ΘΕΟΔΩΡΕ Ο.Κ. έχεις δίκιο τη συγνώμη την ζήτησα με άλλο post !!!
  Αλλά να ….. ξέρεις τώρα , κάτι η ηλικία κάτι η τεκίλα δεν θέλει και πολύ να γίνει η παρεξήγηση !!!!!

 19. Τι μικρόψυχοι που είστε μωρέ μερικοί.Η Αρια ήταν ε-κπλη-κτι-κή.Για πρώτη φορά μάλιστα.η κακία και η μιζέρια περισσεύει

 20. Ενδεχομένως να έχει κάνει -όπως αρκετοί άλλωστε- copy paste. Μου άρεσε η αναφορά της Βοιωτίας και της Θήβας. Τώρα αν πραγματικά έχει αντιγράψει κάποιες λέξεις ή ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας Παπανδρέου αυτό θα φανεί και στις επόμενες ομιλίες της. Για να δούμε……

 21. Και μετά νευριάζουμε για τα χάλια της Θήβας…αφού εδώ ζουν άνθρωποι που θεωρούν την Αρια ….κα-τα-πλη-κτι-κή!!!!
  Περιμένετε να πάμε μπροστά;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *