Ιδρυση Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού στην Αλίαρτο

| 19 Ιουλίου 2018 | 1 Comment

ΣΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Στην ίδρυση κτηνοτροφικού συνεταιρισμού παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος με έδρα την Αλίαρτο Βοιωτίας προχωρούν πάνω από 20 κτηνοτρόφοι από διάφορα μέρη της Βοιωτίας (Θήβα, Βάγια, Αλίαρτος, Πέτρα, Λιβαδειά, Κυριάκι, Δίστομο …)  για να μπορέσουν να σώσουν τις κτηνοτροφικές μονάδες τους μετά τις σημαντικές μειώσεις που υπέστη η αγορά αιγοπρόβειου γάλακτος την φετινή χρονιά.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριακού κέντρου Αλιάρτου μετά την παραχώρηση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ κ. ΝΤΑΣΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ και μετά από εισήγηση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ κ ΔΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ αποφασίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη τόσο των καλεσμένων
1ον ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
2ον ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΤΟΥ GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΗΝ
ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
ότι ήταν μονόδρομος πλέον και προς συμφέρον όλων μας η δημιουργία του ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ και μια λύση που θα δώσει διέξοδο στο αδιέξοδο της κατρακύλας της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Διότι με αυτό το τρόπο θα μπορέσουμε να πετύχουμε καλύτερες διαπραγματευτικές τιμές πώλησης αιγοπρόβειου γάλακτος και πολλές άλλες συντονισμένες προς κοινό μας όφελος ενέργειες.

Φέτος οι τιμές πώλησης του αιγοπρόβειου γάλακτος κυμάνθηκαν από 75 έως 85 λεπτά το κιλό  έναντι 1€ πέρσι και σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο τέλος δεν παραλήφθηκαν και καθόλου. Όσον αφορά το κατσικίσιο γάλα φέτος οι τιμές πώλησης ήταν από 40 έως 50 λεπτά το κιλό, ενώ πέρσι η τιμή ήταν στα 60 λεπτά το κιλό.

Αυτό από μόνο του δείχνει την αναγκαιότητα συστράτευσης κι άλλων κτηνοτρόφων παραγωγών αιγοπρόβειου γάλακτος στον συνεταιρισμό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία

Δημήτρης Δανιάς τηλ. 6944511943
Γιάννης Λύγγος  τηλ. 6944820978
Αντώνης Τουρκοχορίτης τηλ.6974 451575
Αντώνης Λιαδής  τηλ. 6972314190
Ανδρέας Μπούρας τηλ.6945324109
Αντωνίου Λουκάς τηλ.6981889241

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Tags:

Category: ΑΛΙΑΡΤΟΣ, ΒΟΙΩΤΙΑ

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Μπουκιος πετρος λέει:

    Μπραβοσας παιδια!!! Αφου καταφερατε να το οργανοσετε θα πατε καλα!!

Απάντηση

error: Content is protected !!
shared on wplocker.com