- ΘΗΒΑ

Περιοδεία Σύγχρονου Δήμου σε Πλαταιές

01/11/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δ.Δ Πλαταιών βρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Νίκος Σβίγγος, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού του.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων και εκ νέου υποψήφιος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του ιστορικού χωριού και να ακούσει τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

Στην ομιλία του σε δύο καφενεία, τα οποία είχαν γεμίσει από κόσμο, ο κ. Σβίγγος ανέπτυξε τις προτάσεις και ιδέες του μέσα από το πρόγραμμα του, για την ισόρροπη ανάπτυξη τόσο της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταιών, όσο και του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αξιοποίηση και ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου που όπως είπε χαρακτηριστικά «παραμένει θαμμένος εδώ και χιλιάδες χρόνια», στην ανάπτυξη του ορεινού όγκου του Κιθαιρώνα (αιωροπτερισμός, εναλλακτικές μορφές τουρισμού – αγροτουρισμός) καθώς και στην αξιοποίηση των παραλιών του Κορινθιακού κόλπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και με γνώμονα τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελέσει ως Δήμαρχος τόσο την περίοδο 1991-94 όσο και την τετραετία 2007-2010 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω χαρακτηριστεί ως ο Δήμαρχος των έργων και αυτό γιατί καταφέραμε παρά τις όποιες δυσκολίες να κατασκευάσουμε μεγάλα έργα που σήμερα όλοι καμαρώνουμε και απολαμβάνουμε.

Θέατρο στο Μοσχοπόδι, Βιολογικός Καθαρισμός, Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, σχολεία, τον κεντρικό πεζόδρομο, σύγχρονα γήπεδα σε όλα τα Δ.Δ της Θήβας και άλλα πολλά με σημαντικότερο το διυλιστήριο που υδροδοτεί με καθαρό νερό την πόλη της Θήβας και σε λίγο καιρό και τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Ελεώνα και του Νεοχωρακίου».

Επίσης έκανε γνωστό ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν επέβαλλε ούτε ένα ευρώ αύξηση στα Δημοτικά τέλη, μειώνοντας μάλιστα αυτά κατά 50% σε ΑμεΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους και χρονίως πάσχοντες και κατά 80% στις αγροτικές αποθήκες.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην κοινωνική πολιτική που εφαρμόστηκε στον Δήμο Θηβαίων (δομές στήριξης ανέργων, ΑμεΑ, ηλικιωμένων ατόμων αλλά και των γυναικών με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις).

«Νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και φυσικά όλες αυτές οι δομές θα εφαρμοστούν και στον νέο μας Δήμο» τόνισε ενώ στην συνέχεια μίλησε και για την δωρεάν μεταφορά των κατοίκων των Δ.Δ της Θήβας μέσω του προγράμματος

“Συν-κοινωνία” που υλοποιήθηκε με επιτυχία εξυπηρετώντας δεκάδες κατοίκους.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα του συνδυασμού για την Δημοτική Κοινότητα Πλαταιών και την Δημοτική Ενότητα Πλαταιών ανακοίνωσε τα εξής:

• Ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων και βιολογικού καθαρισμού» στις Πλαταιές.

• Ολοκλήρωση του έργου «Διαμόρφωση κέντρου Αιωροπτερισμού» στον Κιθαιρώνα.

• Ένταξη της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών στο ΕΣΠΑ Στερεάς Ελλάδας. Καθορισμός των Περιοχών Ειδικής Προστασίας, ζωνών παραγωγικών δραστηριοτήτων, ζωνών πολεοδόμησης.

• Νέα χωροταξική ρύθμιση στις παραλίες Λιβαδόστρας, Καλαμακίου και Αγίου Βασιλείου. Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

• Ανάπλαση και ανασχεδιασμός των παραλιών μέσα στο πλαίσιο μιας οικονομοτεχνικής μελέτης που θα προβλέπει την δημιουργία χώρου αγκυροβολίας σκαφών καθώς και την λύση του προβλήματος των ομβρίων.

• Αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων για τη δημιουργία χώρων πράσινου, κάμπινγκ, χώρων στάθμευσης και αθλητικών χώρων στις παραλίες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

• Ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται στην Λιβαδόστρα και που μέχρι σήμερα και παρά τον χαρακτηρισμό τους ως Α΄ Ζώνη δεν έχουν οριοθετηθεί και αξιοποιηθεί.

• Ανάπλαση και ανάδειξη ιστορικού μνημείου του Τροπαίου της ιστορικής Μάχης των Λεύκτρων ( 371 π.Χ. ), και των αρχαιολογικών χώρων στις Πλαταιές. Συνέχιση των ανασκαφών στις Πλαταιές.

• Συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίας Ελεούσας στις Πλαταιές.

• Παρεμβάσεις εξωραϊσμού στο Κοιμητήριο, τον Αγιο Ιωάννη και την Αγία Παρασκευή Λουτουφίου.

• Εκ νέου μελέτη για την κατασκευή πλατείας στην Τοπική Κοινότητα Λεύκτρων.

• Ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις εισόδων των οικισμών, διανοίξεις οδών, πλήρης φωτισμός, πεζοδρομήσεις, σε όλους τους οικισμούς. Αγροτική οδοποιία.

• Εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα. Κατασκευή ταμιευτήρων νερού στον Ασωπό ποταμό. Κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην πεδινή έκταση της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών για τον εκσυγχρονισμό των καλλιεργειών και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

• Κατασκευή – βελτίωση συστημάτων αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε όλες τις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών.

• Κατασκευή-βελτίωση του οδικού άξονα Θήβα – Λουτουφί – Μελισσοχώρι – Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Πλαταιές.

• Διαπλάτυνση – διαμόρφωση του οδικού δικτύου Λουτουφί – Αμπελοχώρι.

• Μελέτες κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στους οικισμούς της δημοτικής ενότητας.

• Ανακατασκευή των αθλητικών χώρων στις τοπικές κοινότητες.

• Δημιουργία σύγχρονων Αγροτικών Ιατρείων.

• Δημιουργία δομών κοινωνικών υπηρεσιών (ΚΑΠΗ, βρεφονηπιακός σταθμός).

• Δημιουργία Γραφείου Απασχόλησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού.

«Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συμπολίτες,

Αυτοί είναι οι άξονες της πρότασης που καταθέτουμε σήμερα.

Είναι το πρόγραμμα, στο οποίο θα βασιστούμε, θα εμπλουτίσουμε με τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας, και θα υλοποιήσουμε την επόμενη τετραετία.

Σας ζητάμε να μας στηρίξετε. Είμαστε ένας συνδυασμός που έχει γνώση, εμπειρία, θέληση και έχει αποδείξει ότι είναι ικανός και μπορεί να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες του νόμου του Καλλικράτη, προς όφελος του νέου μας Δήμου. Με τη δική σας βοήθεια, με τη δική σας εμπιστοσύνη και συμπαράσταση» κατέληξε στην ομιλία του, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Σημειώνουμε ότι η κεντρική ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Θηβαίων Νίκου Σβίγγου στον Δήμο Πλαταιών θα γίνει την Πέμπτη 4/11 και ώρα 7 μ.μ στο Καπαρέλλι.

1 thought on “Περιοδεία Σύγχρονου Δήμου σε Πλαταιές

  1. ΝΙΚΟΛΑ ΕΣΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ Η ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ.

    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝΕ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ‘ΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ.

Αφήστε μια απάντηση