Ποιος σκότωσε την Αντιγόνη – Οικοδόμηση μιας νέας πόλης στη Θήβα

| 28 Σεπτεμβρίου 2010 | 6 Σχόλια

Μια διαφορετική διάλεξη για τις πόλεις, την ανάπτυξη της Θήβας του σήμερα και του αύριο, παρακολούθησαν οι 40 περίπου πολίτες που επέλεξαν να ακούσουν  τον ανατρεπτικό πολιτικό λόγο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη.

Ενός ακέραιου οραματιστή  υπερκοματικού πολιτικού, ο οποίος για πάνω από 20 χρόνια είναι, ήταν για την ακρίβεια φιμωμένος από κάθε βήμα. Το διαδίκτυο όμως δίνει την δυνατότητα να περάσει ο λόγος του και στις νεότερες γενιές, κι αυτό ήταν το μήνυμα της χθεσινής διάλεξης στη Θήβα.

Οι παλιοί του σύντροφοι όπως ήταν αναμενόμενο δεν τον τίμησαν, δεν τον άκουσαν όπως έκαναν τα τελευταία 20 χρόνια σε αυτό το κόμμα που εκείνοι ονομάζουν ακόμα ΠΑΣΟΚ αλλά ο ίδιος , ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα που εγραψε το καταστατικο του ονομάζει ΚΚΚΣΟΡ. Ο άνθρωπος που συνομιλούσε απευθείας με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που θα μπορούσε να ήταν υπουργός και συνεχιστής της αρχικής πορείας του ΠΑΣΟΚ συστηματικά σαμποτάρεται από τους πρώην συντρόφους του και δεν είναι φαινόμενο μόνο της Θήβας αλλά πανελλαδικό. Ολα τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ στη Βοιωτία είχαν ξαφνικά χτες συνελεύσεις…

Εξαίρεση αποτέλεσαν λίγα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα, ο Γ.Κατσιμπάρδης έστω και για λίγο, ο ναύαρχος Χ.Λυμπέρης, ο Βαγγέλης Μπακας πρώτος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στη Θήβα, ο Θ.Παπαιωάννου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θήβας Σ.Χαλβατζής, ο  υπ. Περιφ. Σύμβουλος Τάσος Καμούτσης, ο π.Δήμαρχος Θεσπιών Χρήστος Κουρούνης, ο Γιώργος Ζιώγας,  ο Χρήστος Χρήστου, ο Τάσος Φρούσιος,ο Θ.Χατζηχρονόγλου,  εκπαιδευτικοί, γνωστοί και  άγνωστοι φίλοι από τη Θήβα, την Αλίαρτο, την Λιβαδειά  αλλά και το Ξυλόκαστρο…

Αλλά και οι νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι, σύμβουλοι  που ζητούν την ψήφο των πολιτών φαίνεται ότι έχουν λύσει τα θέματα της πόλης στο μυαλό τους, χωρίς να γνωρίζουμε εμείς οι υπόλοιποι περισσότερα ίσως και να μην τα καταλαβαίνουμε και το μόνο που μένει είναι να τους δώσουμε εν λευκώ την ψήφο μας για να την διαχειριστούν κατάλληλα όπως ξέρουν τόσα χρόνια…

Την παρουσίαση του Μιχάλη Χαραλαμπίδη ανέλαβε με επιτυχία ο δικηγόρος Σωτήρης Καραμαγκιώλης, ενώ προβλήθηκε το περίφημο βίντεο και το πιο ουσιαστικό, ακολούθησε διάλογος με το κοινό.

Ανεξάρτητα από την παρουσία του κόσμου κάτι που ως ένα βαθμό ήταν αναμενόμενο όπως αναφέραμε παραπάνω, κρίνουμε την εκδήλωση με θετικό πρόσημο καθώς οι συμμετέχοντες έφυγαν ευχαριστημένοι από όσα άκουσαν και συνεχίζουμε τις διαλέξεις πάντα με διαφορετικά θέματα από αυτά που έχουμε συνηθίσει ως τώρα και με έμφαση στον διάλογο…

Ακολουθεί απόσπασμα της χθεσινής ομιλίας και τις επόμενες ημέρες θα ανέβουν και τα σχετικά βίντεο από την εκδήλωση.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Από την ομιλία του στο συνεδριακό Κέντρο Θήβας

ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Η σημερινή Θήβα δεν μπορεί να ονομασθεί πόλη. Πρόκειται για ένα αρνητικό παράδειγμα της μη Πόλης, της Αντίπολης. Δυστυχώς οι ψευτοελίτ – αυτό το Λούμπεν – έχουν χάσει την έννοια της πόλης την οποία προσφέραμε εμείς οι Έλληνες στην οικουμένη. Πρόκειται για έναν εκβαρβαρισμό των πόλεων και των ανθρώπων. Δεν είναι πόλης όπως γράφω στο βιβλίο μου «ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ» η άθροιση πολυκατοικιών, σκουπιδιών χωρίς νοήματα, μνημεία, συμβολισμούς.

Εδώ σκοτώθηκε η Αντιγόνη, ο Σοφοκλής, ο Πελοπίδας, ο Πολιτισμός.

Οι ένοχοι είναι ο συνασπισμός του τσιμέντου, αυτοί οι ίδιοι που υπονόμευσαν τα σχέδια μου για την δημιουργία νέων Πόλεων. Από την Θράκη και την Θεσσαλία μέχρι την Κρήτη και την Πελοπόννησο τις προηγούμενες τρεις – τέσσερις δεκαετίες, μισός αιώνας περίπου. Οι λάτρεις της ιδεολογίας της ασχήμιας, οι υπονομευτές των σχεδίων μας, προσπαθούν σήμερα να συντηρηθούν στην εξουσία δια της κλοπής, λεηλασίας ιδεών. Είναι η πολιτική ως απάτη, η Λούμπενπολιτική με κύριο εκφραστή την παρέα του ΚΚΚΑΣΟΡ.

Δολοφόνησαν τα οράματα μας, τώρα δολοφονούν τις λέξεις.

Ποια είναι η λύση για την Θήβα. Η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης από την ασχήμια, το τσιμέντο, το σίδερο. Η δημιουργία μίας νέας Πόλης. Η ανάκτηση, η Επανασύνδεση με την Κληρονομιά της ιστορικής Θήβας. Ένας συνδυασμός αυτού που ονομάζω στο βιβλίο μου Πολεοδομία των Κατεδαφίσεων και δημιουργία Νέων Πόλεων. Είναι ο δρόμος ώστε η Θήβα να γίνει Πόλης και Θήβα. Τώρα δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για αυτό δεν την επισκέπτεται κανείς. Απορώ πώς ζείτε μέσα σε αυτήν την ασχήμια. Όπως ζουν στην Κοζάνη, στα Γιαννιτσά, το Ηράκλειο και στους άλλους κλώνους της μη Αθήνας.

Στον νέο αιώνα θα μπούμε με νέες πόλεις. Άξιες του ονόματος και της παράδοσης, της Εθνικής Κληρονομιάς μας. Ο Εμπεδοκλής από τον Ακράγαντα έλεγε. «Οι Έλληνες χτίζουν ένα σπίτι σαν να μην επρόκειτο να πεθάνουν ποτέ». Αυτή η παράδοση ήταν ζωντανή μέχρι χθες στην Τήνο, την Χίο, την Ήπειρο, τα Λαγκάδια, τους Μεταξάδες, στον Πόντο. Στους μάστορες Παππούδες μας.

Δημιουργήστε ‘ως Κοινωνία Πολιτών ένα «Εργαστήρι», ένα «Ναυπηγείο» για την Νέα Πόλη. Θα είμαι μαζί σας. Θα είναι μαζί μας όλες οι Αρχιτεκτονικές σχολές, όλοι οι Αρχιτέκτονες της Ευρώπης και του Κόσμου.

Για τις εδώ δεν ξέρω. Δεν νομίζω να ωρίμασαν και να απελευθερώθηκαν ακόμη.

Γλυφάδα 28 Σεπτεμβρίου 2010

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

«…βιβλία και όχι μόνο διαδίκτυο, γνώση και όχι πληροφόρηση…» , «…αυτή η πολιτική τάξη, το μόνο καλό που μπορεί να κάνει σε αυτή τη χώρα, είναι, να πάει σπίτι της…»

Aπό το Βήμα-Αλιάρτου

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Tags: , ,

Category: ΚΥΚΛΟΣ exeisminima.gr, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ο/Η thivaios λέει:

  Ήθελα τόσο πολύ να παραβρεθώ,αλλά ας όψεται η κολογρίπη….
  Με 40 πυρετό που να πας.

 2. Ο/Η "ΚΡΟΚ-άνθρωπος" λέει:

  Ο νυν Δήμαρχος γιατί δεν ήταν εκεί ρε παιδιά ;;;;;
  Καλά ο ΚΥΡΙΟΣ Μιχάλης Χαραλαμπίδης δεν είναι πλέον ΠΑΣΟΚ ;;;;
  Ή είναι από το άλλο ΠΑΣΟΚ , αυτό που κάποιοι δεν το θέλουν γιατί τους χαλάνε την … μανέστρα ;;;;;
  Αυτό είναι το πραγματικό ΠΑΣΟΚ , Tο ΠΑΣΟΚ του ΚΥΡΙΟΥ Χαραλαμπίδη !!!!!!!

 3. Ο/Η pasokos λέει:

  Tοσο σοβαρα πραγματα ελεγε που στη πρωτη σειρα (σσ καντε ζουμ τη δευτερη φωτο ) και θα δειτε εναν να μιλαει στο τηλεφωνο και τεσσερις να κοιμουνται τον υπνο του δικαιου….

 4. Ο/Η dexios λέει:

  ο αλλος απο θεσπιες τι εκανε εκει;μπερδεψε τους δημους;ο αλλος διπλα του ψωνιζε στο αβ και κοιταγε γυρω γυρω αν τον αναγνωρισε καποιος

 5. Ο/Η pasokos λέει:

  O Φίλος μου ο σωτηρακης τι ηθελε εκει? δεν το κατααβαινωωω!!!

 6. Ο/Η "ΚΡΟΚ-άνθρωπος" λέει:

  Γι αυτό τούτος ο τόπος δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ΤΟΠΟΣ !!!!!!!!

Απάντηση

shared on wplocker.com