Στην Λιβαδειά «Η οφειλή των επανορθώσεων: υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη»

| 12 Φεβρουαρίου 2019 | 0 Comments

 

Το βιβλίο: «Η οφειλή των επανορθώσεων: Υποθήκες της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και την Ευρώπη» έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή πορεία καθώς είναι καρπός της προσπάθειας της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο Τόπος Μου», και του εκδοτικού της Οίκου. Στις σελίδες του δυο έγκριτοι Γερμανοί επιστήμονες εκτός του ότι αιτιολογούν το δικαίωμα των Ελλήνων να ζητήσουν τις επανορθώσεις που τους οφείλονται από το γερμανικό κράτος προτείνουν και συγκεκριμένους τρόπους ως προς το πώς θα γίνουν αυτές πράξη.

Πρόκειται για ένα βιβλίο σταθμό στον αγώνα της Ελλάδας για ηθικοπολιτική και ιστορική δικαίωση, που δημιουργεί νέα δεδομένα στη συζήτηση για το ζήτημα των επανορθώσεων και τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Ένα επιστημονικό σύγγραμμα, αποτέλεσμα πολυετούς και ενδελεχούς έρευνας, που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς φέρει τις υπογραφές δυο κορυφαίων γερμανών ιστορικών – συγγραφέων. Ένα ντοκουμέντο, ισχυρό όπλο στη φαρέτρα της ελληνικής διπλωματίας για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία, μια έκδοση που ξεκίνησε με την πρωτοβουλία μιας απλής ομάδας πολιτών.

Θα παραστεί ο Αργύρης Σφουντούρης, Επιζών της σφαγής του Διστόμου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Karl Heinz Roth, Συγγραφέας, ιστορικός Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα, η Χριστίνα Σταμούλη Δικηγόρος, Διαχειρίστρια του Αρχείου Ιωάννη Ε. Σταμούλη και ο Ιωάννης Σταθάς, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας “Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ”.

Η εκδήλωση τελεί υπο την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Δήμου Διστόμου – Αράχοβας – Αντίκυρας και του Αρχείου Ιωάννη Ε. Σταμούλη, την στήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας πρός την Ελλάδα ενώ την οργάνωση έχει ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης.

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Category: ΒΟΙΩΤΙΑ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Απάντηση

error: Content is protected !!
shared on wplocker.com