Το χωριό Потёмкин στους ρυθμούς των Paki. Μια διαφορετική οπτική για τα εγκαίνια του Μουσείου…

| 8 Ιουνίου 2016 | 2 Σχόλια

mouseio-thivas32

Μια διαφορετική οπτική για τα χθεσινά εγκαίνια:

Είναι η εποχή του θερισμού. Εξ’άλλου ο Ιούνιος είναι γνωστός και ως Θεριστής. Πράγμα που θυμίζει τον άλλο, τον Μεγάλο Θεριστή, που, ως φαίνεται, είναι ο ειδικός σύμβουλος της κυβέρνησης Τζίφρα για φορολογικά, ασφαλιστικά, ιδιοκτησιακά και εργασιακά θέματα. (βεβαιωμένο, ειδικά μετά την δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα όπως υπερασπίστηκε τις συντάξεις και την α’ κατοικία)

Ενόσω λοιπόν η κυβέρνηση θερίζει τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και των αγροτών, οι τελευταίοι προσπαθούν να θερίσουν την σοδειά (τους). Και, αφού δεν υπάρχουν -ακόμα- αρκετά εξαθλιωμένοι έλληνες για να δουλέψουν ως εργάτες γης, ο κάμπος γέμισε με τους ανεπιθύμητους και επικίνδυνους -σε άλλες περιπτώσεις- Πακιστανούς.

Το Πακιστάν -ειρήσθω εν παρόδω- δημιουργήθηκε από τους Άγγλους στα πλαίσια του «διαίρει και βασίλευε» ως μουσουλμανικό κράτος αντίπαλο της Ινδίας. Και οι Πακιστανοί μετανάστευαν παλαιόθεν στην Αγγλία ως υπήκοοι της κοινοπολιτείας, όπου είναι γνωστοί ως Pakis

70 χρόνια προτού οι «Πάκι» γίνουν μέρος της Βρετανικής αυτοκρατορίας (ως Ινδοί βέβαια, το 1857), σε μια άλλη αυτοκρατορία -την Αγία- συνέβαιναν τα εξής: Η αυτοκράτειρα Αικατερίνη επισκέφθηκε το 1787 την Κριμαία που είχε «ενσωματωθεί» στις κτήσεις της. Ο υπουργός της ρωσικής αυτοκρατορίας, πρίγκιπας Ποτέμκιν (εξ ου και το όνομα του θωρηκτού), είχε δώσει εντολή να στηθούν προσόψεις σπιτιών που αναπαριστούσαν χωριά, στις όχθες του Δνείπερου ποταμού. Η αυτοκράτειρα Αικατερίνη έμεινε ευχαριστημένη με τις κτήσεις αφού έβλεπε όμορφα χωριά και ευτυχισμένους χωρικούς που χαιρετούσαν την διερχόμενη πομπή, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν προσόψεις ενός σκηνικού ενώ οι υποτιθέμενοι χωρικοί ήταν στρατιώτες με ανάλογα ρούχα. Η «πρακτική» αυτή έμεινε ως ιστορικός μύθος των «χωριών Ποτέμκιν».

Εμείς πάλι σχεδόν 230 χρόνια αργότερα στήσαμε σκηνικά με φλούδες ασφάλτου που θα αντέξουν δυο βροχές ή φορτηγά (ήδη άρχισαν να ξεφλουδίζουν), κάναμε διαγραμμίσεις, κόψαμε επικίνδυνα κλαδιά και χόρτα (πάλι καλά που δεν κόψαμε και πλατάνια όπως όταν ήρθε ο βασιλιάς) και ετοιμάσαμε -δια προσκλήσεων- ένα χαρούμενο κοινό υποδοχής, για να ευχαριστήσουμε αυτόν -τον επιθυμητό και ακίνδυνο σε άλλες περιπτώσεις, όπως οι Paki- που μόλις υπέγραψε (δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι ή το αίμα) τους Ν.4387/16 & 4389/16 για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και την αρπαγή του εισοδήματος των Ελλήνων αλλά και το Π.Δ.59/16 για τον προσδιορισμό της κατ’ εντολήν των τραπεζών πλαστής εμπορικής αξίας των πλειστηριαζομένων κατοικιών.

Μέσα σε όλα έγιναν avant premier σε κλειστό κύκλο και τα εγκαίνια του Μουσείου που παρέμεινε επί 9 (?!) χρόνια κλειστό γιατί δεν μπορεί να ανήκει σε όλους η ιστορία.

ΡΠ.

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

Tags: ,

Category: ΑΠΟΨΕΙΣ, ΘΗΒΑ

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ο/Η Τομπαζο λέει:

    Ενταξει?γκρινιαξαμε αρκετά?ελεος πια,μην πειτε καλο λογο για τπτ σε αυτην την πολη.

  2. Ο/Η Πες κι άλλα λέει:

    @Τομπαζο για πόνους από οσφυοκαμψία και χεριών από χειροκρότημα βλ. εφημερεύοντα φαρμακεία

Απάντηση

error: Content is protected !!
shared on wplocker.com