- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον η φωτιά στην Εύβοια

 

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή μετά τη φωτιά στην Εύβοια αφού με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν γίνει στάχτη 25.000 στρέμματα γης από τα οποία περισσότερα από 10.000 στρέμματα είναι συμπαγές πευκοδάσος. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους και μετρούν τις πληγές τους, ενώ παράλληλα δεν λείπουν και τα μέτρα προστασίας περιμετρικά των χωριών, καθώς η οποιαδήποτε αναζωπύρωση που θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο δημιουργεί προβλήματα.

Οι ενδείξεις εμπρησμού και οι τρεις ύποπτοι

Παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης οι άνδρες του ανακριτικού τμήματος του Πυροσβεστικού Σώματος συλλέγουν στοιχεία και καταθέσεις προκειμένου να ρίξουν φως στα αίτια της πυρκαγιάς και να αποδοθούν ευθύνες αν και όπου υπάρχουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρία σημεία με μικρή διαφορά χρόνου σε μια απόσταση 1500 περίπου μέτρων από το χωριό Μακρυμάλλη. Να σημειωθεί ότι τόσο οι τοπικές αρχές όσο και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν βεβαία την πεποίθηση ότι ξεκίνησε από ανθρώπινα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τρεις ύποπτοι για εμπρησμό στη συγκεκριμένη περιοχή. Ένας εξ αυτών είχε συλληφθεί πέρυσι για φωτιά στο ίδιο σημείο. Ο 33χρονος είχε δηλώσει τότε ότι έβαλε τη φωτιά για να εκδικηθεί τους συγχωριανούς του. Οι άλλες δύο περιπτώσεις που εξετάζονται αφορούν σε δύο κατοίκους της περιοχής που αν και έπεσαν σε αντιφάσεις, παρουσίασαν άλλοθι.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την πορεία της φωτιάς στην κεντρική Εύβοια, καθώς, όπως λένε, δεν υπάρχει πουθενά φλόγα, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες και τις επιχειρήσεις, από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Αφήστε μια απάντηση