Το «πρόσωπο» του Τζον Μάλκοβιτς στην αναπαράσταση 35 ιστορικών φωτογραφιών

0
22

j1_0

Ο Τζον Μάλκοβιτς είναι η Μέριλιν Μονρόε, είναι ο Αϊνστάιν, είναι ο Τσε Γκεβάρα, ο πάπας, ο Μικ Τζάγκερ, ινδιάνος φύλαρχος, μάνα σε φυγή από τον πόλεμο, ο Χίτσκοκ με ένα ξεπουπουλιασμένο κοτόπουλο στο χέρι. Ο σημαντικός ηθοποιός έγινε πρωταγωνιστής ένα φωτογραφικού πρότζεκτ, δημιουργώντας εκ νέου, με εξαιρετική ακρίβεια εμβληματικές φωτογραφίες. Μόνο που τώρα το πρόσωπο είναι ο ίδιος ο Μάλκοβιτς.

Σε μια σκηνή της ταινίας του «Στο μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς» το 1999, ο ηθοποιός μπαίνει σε ένα εστιατόριο και βλέπει πως είναι γεμάτο από ανθρώπους που φοράνε μάσκες με το πρόσωπό του. Το αντίστροφο κάνει τώρα αποδεχόμενος την πρόσκληση-πρόκληση του φωτογράφου Sandro Miller να αναβιώσει σπουδαία φωτογραφικά πορτρέτα της ιστορίας. Οι φωτογραφίες θα αρχίσουν να εκτίθενται από τις 7 Νοεμβρίου στην Catherine Edelman Gallery στο Σικάγο.

Ο φωτογράφος δηλώνει εκστασιασμένος πως «ο Τζον Μάλκοβιτ είναι ο πιο ευφυής, δημιουργικός άνθρωπος που έχει γνωρίσει στη ζωή μου. Η εξυπνάδα του είναι απαράμιλλη. Του πρότεινα μια ιδέα και μέσα σε λίγα λεπτά την είχε υλοποιήσει άριστα. Κυριολεκτικά άλλαζε την έκφραση του προσώπου του και γινόταν αυτός που του ζητούσα, εκεί, μπροστά στα μάτια μου.

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση