Νομάρχης Βοιωτίας Κ.Περγαντάς: Τεράστια προβλήματα θα δημιουργήσουν στη Βοιωτία τα νέα Διόδια
By admin on Σεπ 29, 2009 with Σχόλια 4
Νομάρχης Βοιωτίας Κλέαρχος Περγαντάς:
«Τεράστια προβλήματα θα δημιουργήσουν στην Βοιωτία τα νέα διόδια»
Την αντίθεσή του εκφράζει ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, για το νέο σύστημα χρέωσης διοδίων που από σήμερα – Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009 – τίθενται σε ισχύ με την έγκριση του ΥΠΕΧΩΔΕ από την ιδιωτική εταιρεία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση και την συντήρηση της Εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, για την διαδρομή Μεταμόρφωση Αττικής μέχρι Σκάρφεια Φθιώτιδος .
Διαμορφώνεται έτσι ένα νέο σύστημα είσπραξης των διοδίων, ιδρύοντας νέα διόδια στο ύψος της Θήβας ενώ θα υπάρχουν και νέα πλευρικά διόδια στη Θήβα στα Οινόφυτα, στο Καπανδρίτι κλπ., δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της Βοιωτίας που χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό για τις μετακινήσεις εντός του Νομού Βοιωτίας και ιδιαίτερα θα επιβαρύνει τους χιλιάδες εργαζομένους που μετακινούνται για εργασία στην βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου, όπως και τους κατοίκους των Δήμων Οινοφύτων – Σχηματαρίου για τις μετακινήσεις τους προς τα αστικά κέντρα Θήβα και Λιβαδειά.
Το νέο τιμολόγιο και το νέο σύστημα χρέωσης των διοδίων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, διαμορφώνουν ένα πλαίσιο χρέωσης των διερχόμενων αυτοκινήτων σαφέστατα δυσμενέστερο από το προηγούμενο και το οποίο θα δημιουργήσει τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα :
1.Θα επιβαρύνει την ΠΕΟ Θηβών – Λιβαδειάς – Λαμίας με σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας με ΙΧ αλλά και μεγάλα βαρέα οχήματα, για την αποφυγή των νέων διοδίων της Θήβας.
2.Στους παράδρομους της Εθνικής Οδού, στο ύψος των Οινοφύτων και Σχηματαρίου οι οποίοι θα δεχτούν σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας και οι οποίοι βρίσκονται σε κάκιστη κατάσταση με αποτέλεσμα την αύξηση των ατυχημάτων.
Θεωρούμε ως ΝΑΒ ότι το νέο σύστημα διοδίων διαμορφώνει μια ακόμη οικονομική επιβάρυνση στους κατοίκους της Βοιωτίας, θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά υπέρμετρα το εσωτερικό οδικό δίκτυο της Βοιωτίας (ΠΕΟ Θήβας –Λιβαδειάς –Λαμίας, Ελευσίνα – Θήβα ) καθιστώντας ακόμη πιο αναγκαίες και επιτακτικές τις παρεμβάσεις της πολιτείας (ΥΠΕΧΩΔΕ – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ) για
1.Την αναβάθμιση της ΠΕΟ Θηβών –Λιβαδειάς – Μπράλου.
2.Την αναβάθμιση των παράπλευρων οδών της Εθνικής Οδού που εξυπηρετούν την βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου.
3.Την άμεση κατασκευή της παράκαμψης Θηβών.
Τα έσοδα των διοδίων να χρηματοδοτήσουν την άμεση κατασκευή των αναγκαίων οδικών έργων της Βοιωτίας, των δρόμων οι οποίοι έτσι και αλλιώς θα δεχτούν την αυξημένη κυκλοφορία στην περιοχή, λόγω των διοδίων και θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα ασφάλειας και ατυχημάτων.
Popularity: 2% [?]
Κατηγορία: Αυτοδιοίκηση • Νέα
Admin exeisminima:





mipws twra einai kalitera? twra pou katargithikan ta diodia sto sximatari? kai den plirwnoume 5.5e thiva athina alla 2.75? mipws telika to olo provlima estiazete stin livadeia? mipws kirie perganta eiste nomarxis mono gia tin livadeia kai oloi oi upoloipoi den simenoun kati gia esas?
a kai gia tin enimerwsi sas,otan teleiwsoun ta erga kai ftiaxtoun ola ta diodia kanonika, tha plirwnoume pleon stin eisodo kathe polis kai oxi stin exodo. stin ousia auto pou exei ginei twra mexri na ftiaxtoun kai ta upoloipa, einai i metafora ton diodion apo to sximatari stin thiva.
Πληρώνουμε πλέον διόδια και κατεβαίνωντας προς Αθήνα και θα πληρώνουμε επιπλέον και σε παράπλευρους σταθμούς κατά της είσοδο και έξοδο από την Εθνική.Πέρα από το κόστος που ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει για διαδρομή π.χ. Θήβα-Αθήνα-Θήβα,τώρα πλέον θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τον πρόσθετο συνοστισμό οχημάτων και κατά την είσοδο στην πρωτεύουσα.
gia tin wra plirwneis 1.4 stin eisodo tis athinas,kai 1.4E stin exodo tis athinas. kai den plirwneis sto sximatari pou einai eleuthera. ara anti gia 5.5E pou plirwname thiva athina i xalkida athina, twra einai 2.8E.