Στο Διαδίκτυο και οι αποφάσεις δήμων, νομαρχιών

internet_aftodioikisi

Στο Διαδίκτυο θα αναρτώνται μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο οι αποφάσεις των δήμων και των νομαρχιών, των υπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, διοικήσεων ΝΠΔΔ, καθώς και φορέων του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

H ανάρτηση των πράξεων είναι υποχρεωτική και ειδικά σε εκείνες τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει δημοσιοποίηση, από τα υφιστάμενα μέσα (π.χ. ΦΕΚ). Διαφορετικά δεν θα εκτελείται η πράξη ή η απόφαση. Αν μια πράξη φθάσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο ή σε υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου και δεν έχει δημοσιευθεί προηγουμένως στο Διαδίκτυο ακυρώνεται.

H νομοθετική πρωτοβουλία για την διαφάνεια στο Δημόσιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να ψηφισθεί από τη Βουλή τον Ιανουάριο.

Πηγή: Αυτοδικοίκηση

Related Posts with Thumbnails

Popularity: 1% [?]

Share and Enjoy:
  • Print
  • Facebook
  • email
  • Twitter

Κατηγορία: ΑυτοδιοίκησηΝέα

Tags:

Admin exeisminima:

RSSComments (0)

Trackback URL

Σχολιάστε




Αν θέλετε να εμφανίζεται το εικονίδιο σας με τα σχόλια πάρτε Gravatar.

  • OrosimoThivas.gr