Οι 3 «σωματοφύλακες» του κινηματογράφου…

Τρείς άνθρωποι παλεύουν όλα αυτά τα χρόνια να διατηρηθεί ο μοναδικός κινηματογράφος της πόλης της Θήβας. Είναι αυτοί που φροντίζουν να λειτουργεί καθημερινά αξιοπρεπώς, χωρίς πολλές βοήθειες, αντιμέτωποι   με τα δίκαια αλλά και τα άδικα παράπονα των θεατών.

Τρείς απλοί υπάλληλοι της δημοτικής επιχείρησης που έχει την ευθύνη του Συνεδριακού, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια δούλευαν κάτω από δύσκολες οικονομικές συνθήκες αφού  η επιχείρηση δεν τους πλήρωνε ούτε τους μισθούς τους, οι οποίοι όμως συνεχίζουν να παλεύουν για τη λειτουργία του σινεμά και τη διατήρηση του, γιατί πάνω από όλα αγαπούν αυτό που κάνουν.

Ο μηχανικός του κινηματογράφου Κώστας Τσολάκος, ο Κώστας Αραπίτσας που συντονίζει όλα τα θέματα και ο Θοδωρής Τσιριγώτης που έχει την ευθυνη του κυλικείου.

Ο κόσμος θέλει να μάθει πως λειτουργεί ο κινηματογράφος. Πως δουλεύει το σύστημα, ποιός επιλέγει τις ταινίες και γιατί καθυστερούν να έρθουν ταινίες πρώτης προβολής;

Κ.Αραπίτσας

Κ.Αραπίτσας : Δουλεύουμε σαν ομάδα και προσπαθούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες του χώρου. Τσεκάρουμε  τις ταινίες που παίζονται στην Αθήνα, πως πάνε εισπρακτικά, τι ζητάει ο κόσμος και προσπαθούμε να κλείσουμε εγκαιρα τις καλές ταινίες. Ομως αυτό δεν είναι εύκολο καθώς για τις εταιρείες διανομής είμαστε ένας κινηματογράφος Β’ και Γ΄διαλογής από άποψη εισπρακτική. Μπορεί σαν πόλη να κάνουμε καλά εισιτήρια αλλά στο γενικό σύνολο είμαστε πολύ χαμηλά, είναι δύσκολο να ανταγωνιστούμε πόλεις με μεγάλο πληθυσμό όπως πχ η Χαλκίδα κι έτσι την καλή ταινία οι εταιρείες θα την δώσουν εκεί που θα κάνει πολλές εισπράξεις και μετά σε μικρότερους κινηματογράφους όπως ο δικός μας.

Κ.Τσολάκος: Το θέμα είναι καθαρά εισπρακτικό. Μπορεί εμείς για παράδειγμα να ζητήσουμε από πολύ νωρίς να κλείσουμε μια ταινία. Περίμενε σου λένε, πρώτα θα κατέβει από την Αθήνα, μετά από τις μεγάλες πόλεις και μετά θα την πάρει και η Θήβα γιατί κόβεις λίγα εισιτήρια. Για παράδειγμα θυμάμαι  η Πολίτικη Κουζίνα έπαιξε στην Χαλκίδα  μια μόνο εβδομάδα και έκοψε 7000 ειστήρια, εμείς την παίξαμε δύο εβδομάδες και κόψαμε 3000  εισιτήρια. Αυτό νομίζω είναι το μεγάλο μας πρόβλημα οσον αφορά γιατί καθυστερούν να έρθουν οι ταινίες και δίνουμε δίκιο στον κόσμο που διαμαρτύρεται γιατί μη ξεχνάμε ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Δεν μπορεί να γνωρίζει τις λεπτομέρειες και τι αγώνα κάνουμε για να λειτουργεί ο κινηματογράφος.

Υπάρχει άλλος λόγος κατά τη γνώμη σας που το κοινό του κινηματογράφου της  τα τελευταία χρόνια δεν έρχεται στο σινεμά; Ποιά είναι τα πιο συνηθισμένα παράπονα που σας κάνει ο κόσμος;

Κ.Αραπίτσας: Για το θέμα του πάρκινγκ δεν νομίζω ότι υπάρχει δικαιολογία. Επίσης υπάρχει η νοοτροπία ότι δεν διαφημίζουμε τις ταινίες, αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό με τα μέσα που διαθέτουμε. Ωστόσο υπάρχουν ταινίες που έχουν διαφημιστεί από τις ίδιες τις εταιρείες τόσο πολύ που χωρίς να κάνουμε τίποτε κόβουν 1000 εισιτήρια και άλλες που προσπαθούμε να τις διαφημίσουμε εμείς με κάθε τρόπο που κόβουν 30 εισιτήρια…Τελευταία κάνουμε προσπάθεια να ενημερώνουμε τον κόσμο και από το ιντερνετ, κυριως τη νεολαία μέσω του facebook, εχουμε και το πρόγραμμα στον τηλεφωνητή στο 2262023355, νομίζω ότι δεν υπάρχει δικαιολογία ότι κάποιος δεν ξέρει τι ταινία παίζει ο κινηματογράφος.

Κ.Τσολάκος

Κ.Τσολάκος: Το ιντερνετ επίσης για τις ταινίες είναι πρόβλημα ειδικά για μας που είμαστε επαρχιακός κινηματογράφος. Δεν προλαβαίνει να βγει μια ταινία και ήδη έχουν προλάβει να την δουν με τους γνωστούς τρόπους από το σπίτι τους. Παράπονα της αρμοδιότητας μου είναι η ένταση του ήχου. Είναι μια μεγάλη κουβέντα, οι μισοί λένε ότι παίζουμε δυνατά και οι άλλοι μισοί χαμηλά. Οι νέοι κυρίως θέλουν δυνατό ήχο, οι μεγαλύτεροι πιο χαμηλό, προσπαθούμε να κρατάμε μια ισορροπία για να είναι ευχαριστημένοι όλοι.

Τι γίνεται με το θέμα του εισιτηρίου και πόσο στοιχίζουν οι ταινίες;

Κ. Αραπίτσας: Ευτυχώς κρατάμε την τιμή του εισιτηρίου με νύχια και με δόντια στα 7 ευρώ, ενώ σε όλη την Ελλάδα σχεδόν είναι στα 9 ευρώ. Πριν αρκετά χρόνια για να πάρεις μια ταινία έπρεπε να πληρώσεις πρώτα την εταιρεία διανομής, τώρα η συμφωνία μας είναι 50-50 από τα εισιτήρια που θα κόψουμε.

Ποια τανία παίζετε αυτή την εβδομάδα;

Κ.Αραπίτσας: μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου παίζουμε την ελληνική κωμωδία Ι Love Karditsa, με ώρα έναρξης τις 9:15.

Θ.Τσιριγώτης

Τι γίνεται με το κυλικείο του συνεδριακού;

Θ.Τσιριγώτης: Το κυλικείο δουλεύει ανάλογα με τον κινηματογράφο και τις εκδηλώσεις που γίνονται στο χώρο. Αν πάει καλά μια ταινία από άποψη εισιτηρίων θα δουλέψει και το κυλικείο καλά. Λειτουργεί  σε ώρες κινηματογράφου αλλά και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων στις αίθουσες του Συνεδριακού Κέντρου. Τελευταία αναλαμβάνουμε και το cetering  τέτοιων εκδηλώσεων.



Related Posts with Thumbnails

Popularity: 9% [?]

Share and Enjoy:
  • Print
  • Facebook
  • email
  • Twitter

Κατηγορία: Πρώτη Σελίδα

Tags:

Admin exeisminima:

RSSComments (52)

Σχολιάστε | Trackback URL

  1. Ο/Η ΕΛ. ΜΑΜΜΗΣ λέει:

    Τα ανωτέρω προς απάντηση στον MAKIS και ελπίζω να τελειώσει άμεσα αυτή η ιστορία, προς όφελος όλων.

  2. Ο/Η ΑΝΩΝΥΜΟΣ λέει:

    ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΚΥΡΙΕ ΜΑΜΜΗ- ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ;
    ΑΠ’ ΟΤΙ ΞΕΡΩ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ.
    ΑΡΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

Σχολιάστε




Αν θέλετε να εμφανίζεται το εικονίδιο σας με τα σχόλια πάρτε Gravatar.