- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΘΗΒΑ

Σκούμας: Η κυβέρνηση παραδομένη στα μνημόνια αρνείται να θέσει το θέμα γερμανικών οφειλών

skoumas

Ο Θανάσης Σκούμας κατέθεσε εκ μέρους της Λαικής Ενότητας το στεφάνι για τα θύματα του ναζισμού στο Δίστομο και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η δικαίωση για τα θύματα του ναζισμού, η δικαίωση της Ελλάδας για τα θύματα, τις λεηλασίες, τις καταστροφές, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο παραμένει απόλυτο ζητούμενο για την απόδοση δικαιοσύνης.
Η ιστορική, ηθική, νομική και οικονομική αποκατάσταση των θυμάτων του ναζισμού στη χώρα μας παραμένει αίτημα.
Το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων για τις θηριωδίες του Ναζισμού παραμένει στόχος του κινήματος . Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία της χώρας παραδομένη στα γερμανικά μνημόνια και συμφέροντα, αρνείται να θέσει άμεσα το ζήτημα των γερμανικών οφειλών. Αρνείται να ζητήσει την άμεση δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου, και όλων των μαρτυρικών πόλεων της Ελλάδας, θυσιάζοντας την δίκαιη και νόμιμη απαίτηση για δικαιοσύνη στο βωμό της υποταγής της στο γερμανικό άξονα.
Δεν ξεχνάμε. Δεν ξεχνάμε τι συνέβη στο Δίστομο. Δεν ξεχνάμε τι σημαίνει ΦΑΣΙΣΜΟΣ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και την αποκατάσταση σε όλα τα επίπεδα των θυμάτων του Διστόμου και όλων των μαρτυρικών πόλεων από τις ναζιστικές θηριωδίες.

Αφήστε μια απάντηση