- ΘΗΒΑ, ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η Σμύρνη στις Φλόγες. Η πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα του βιβλίου του σπουδαίου Ελληνομεξικάνου διανοούμενου Ομηρου Αριτζή στη Μικρασιατική Εστία Θήβας

DSC_0042

O Ομηρος Αριτζής είναι Ελληνομεξικάνος (μικρασιατικής καταγωγής από τα Θείρα της Μικράς Ασίας) ποιητής, συγγραφέας και διανοούμενος παγκόσμιας εμβέλειας. Γεννήθηκε στο Μεξικό και μεγάλωσε με τις διηγήσεις του πατερα του Νικία για την Ελλάδα και τη Μικρασία. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το τελευταίο του βιβλίο στα ισπανικά Η ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ. Με τον ίδιο τίτλο μεταφράστηκε και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη και η πρώτη του παρουσίαση στην Ελλάδα έγινε στη ζεστή και φιλόξενη Μικρασιατική Εστία της Θήβας το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο προσωπικός φίλος του Αριτζή, Ελληνας Πρέσβης στο Μεξικό  κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, συμπατριώτης Θηβαίος,  παρουσίασε εξαιρετικά το τελευταίο έργο του Αριτζή,  αφιέρωμα στη μνήμη του πατέρα του Νικία για τη Σμύρνη. Το βιβλίο προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ) Δημήτρης Παντέλας.

Ηταν μια πολύ όμορφη και έντονα συγκινησιακή  βραδιά,  σε μια κατάμεστη αίθουσα, διανθισμένη με αποσπάσματα από το βιβλίο που διάβασε η Μίνα Λυμπέρη, μικρασιάτικα τραγούδια από την Ελένη Λαζάρου και Σωτήρη Παπαναστασίου και φυσικά κεράσματα απο τις γυναίκες της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας. Στον Ελληνα Πρέσβη στο Μεξικό ο πρόεδρος της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας Γιώργος Γελέκας , χάρισε το πολύτιμο βιβλίο του Συλλόγου με το πρώτο προσφυγικό δημοτολόγιο της Θήβας.

ΔΠ

DSC_0039DSC_0017DSC_0048DSC_0029DSC_0033DSC_0049DSC_0055DSC_0079DSC_0083DSC_0087

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *