Η Θήβα στο επίκεντρο δασκάλων και καθηγητών για δύο ημέρες

0
523

DSC_0293

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, βρέθηκαν στη Θήβα το σαββατοκύριακο που μας πέρασε με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο για τη μουσειακή αγωγή στην εκπαίδευση.

Η επιτυχία του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας ξεπέρασε κάθε προσδοκία, από την Παρασκευή το απόγευμα που ξεκίνησε μέχρι την Κυριακή που τελείωσε, τόσο σε συμμετοχές συνέδρων όσο και ανακοινώσεων. Οι Σύνεδροι που κατεκλυσαν τα Συνεδριακό Κέντρο είχαν επίσης την ευκαιρία να ξεναγηθούν τόσο στο Μουσείο της Θήβας όσο και στην πόλη.

DSC_0275

Το exeisminima.gr βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο της Θήβας και παρακολούθησε αρκετές από τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις  των εκπαιδευτικών για την μουσειακή αγωγή αλλά και την έκθεση με τα προγράμματα δράσεων και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης δήμων και εκπαιδευτικών φορέων που λειτουργούσε παράλληλα στην αίθουσα Αρμονία.

Εκεί συναντήσαμε τον  Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Αλέκο Καρκάνα και την προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Πέλλας Αντωνία Πολυξενίδου (φωτο).

DSC_0296

Η κα Πολυξενίδου μας μίλησε για την «μουσειοβαλίτσα», το εκπαιδευτικό υλικό που δημιούργησε η ΔΔΕ Πέλλας, μέσα από το πρόγραμμα Commenius Εκπαιδευτικό Υλικό για Εφήβους. Το έργο είναι προιόν συνεργασίας εκπαιδευτικών από σχολεία της Πέλλας, αρχαιολόγων από το Μουσείο Πέλλας, ειδικών επιστημόνων και εξειδικευμένων επαγγελματιών σε συνεργασία με φορείς από το Bari της Ιταλίας.

Σχόλια από Facebook

Σχόλια

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Απάντηση