You are currently viewing Αδειάζει Γεωργιάδη ο εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου – Πάρτι στο twitter για ανορθογραφία στην αίτηση

Αδειάζει Γεωργιάδη ο εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου – Πάρτι στο twitter για ανορθογραφία στην αίτηση

Σάλος στα social media για την βάπτιση εν μέσω lockdown στην Αθήνα

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης βάπτισε ένα παιδάκι στην κατά τα άλλα «κατακόκκινη» λόγω κορονοϊού Αθήνα. Το μυστήριο έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στην Πλάκα, με τον υπουργό Ανάπτυξης να γνωστοποιεί το γεγονός μέσω του λογαριασμού του στο facebook. Η είδηση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς, σύμφωνα με την ΚΥΑ που βρίσκεται σε ισχύ, στην Αττική δεν επιτρέπονται βαπτίσεις λόγω του lockdown.

Image

«Είχα την Τιμή να βαφτίσω ένα πανέμορφο αγοράκι, τον μικρό Νικόλαο, στον Ι.Ν. του Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στην Αθήνα (σε άδειο Ναό λόγω του ιού δυστυχώς). Συγκινούμαι πολύ όταν σκέφτομαι ότι ένας ακόμη πιστός Χριστιανός Ορθόδοξος προστέθηκε στο Σώμα της Εκκλησίας μας. Καλότυχος!», έγραψε ο υπουργός σε ανάρτησή του. Υστερα από τον σάλο, ο κ. Γεωργιάδης ανάρτησε στον λογαριασμό του την βεβαίωση από την Πολιτική Προστασία, η οποία είχε μάλιστα και ορθογραφικά λάθη και οι χρήστες του twitter που περίμεναν και πάλι στη… γωνία ξεσάλωσαν. Οχι μόνο καυτηρίασαν το ορθογραφικό λάθος (σ.σ.: ο Αρεοπαγίτης αναφέρεται ως Αεροπαγίτης), αλλά αμφισβήτησαν και την εγκυρότητα του εγγράφου αναφέροντας ότι δεν νοείται έγγραφο από δημόσια υπηρεσία χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.

Ωστόσο, σήμερα ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου Αθηναγόρας, προχώρησε σε διευκρινιστικές δηλώσεις «αδειάζοντας» τον υπουργό. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως είπε χαρακτηριστικά πως «έγινε μια συγκεκριμένη ενέργεια από έναν υπουργό. Εχετε άλλες πληροφορίες ότι γίνονται βαφτίσεις σε εκκλησίες;» και πρόσθεσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση για χορήγηση ειδικής άδειας: «Εγώ αυτό πρώτη φορά το ακούω. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, ότι μπορεί κανείς να πάρει άδεια για να τελέσει οτιδήποτε σε μία εκκλησία εκτός από αυτά τα οποία επιτρέπονται σύμφωνα με τις αποφάσεις που βγαίνουν κάθε εβδομάδα». «Την ειδική άδεια που λέτε πρώτη φορά πρώτη φορά την ακούω» επανέλαβε στη συνέχεια για να προσθέσει ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται σε περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο».

Όπως επισήμανε, όταν η περιοχή δεν είναι σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου ισχύει η ΚΥΑ, που επιτρέπει γάμους μόνο με εννιά άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το προσωπικό του ναού. «Η Εκκλησία εφαρμόζει ό,τι λέει η ΚΥΑ, που δεν λέει τίποτα. Δεν γράφει ότι απαγορεύονται οι βαφτίσεις, αναφέρει όμως από τα μυστήρια μόνο το γάμο» είπε. Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας άφησε επίσης αιχμές κατά του ιερέα που τέλεσε το συγκεκριμένο λέγοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, εάν ο δηλαδή ο παπάς πάρει χαρτί «ειδικής άδειας», θα πρέπει να ρωτήσει στα γραφεία της Μητρόπολής του, εάν θα πρέπει να την κάνει ή όχι. Πιθανολογώ. «Δεν έχει συμβεί στο χώρο το δικό μου» σημείωσε.

Χρηστίδης: Όχι άλλες προσβλητικές εξαιρέσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σε ανάρτησή του στα social media με τίτλο «Λίγο σεβασμό» έγραψε: «Με τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα, την αλήθεια, τη λογική και το σεβασμό σε όσους αναβάλουν τις ζωές τους, για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Όχι άλλες προσβλητικές εξαιρέσεις».

παύλος χρηστίδης για Αθηναγόρα και Άδωνι Γεωργιάδη

Γεωργιάδης: Δεν είχα εμπλοκή στην άδεια

Για θέμα της βάπτισης και την κριτική που ασκήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ραδιοφωνική συνέντευξη: «Εγώ δεν είχα εμπλοκή στην άδεια. Την άδεια την πήρε η οικογένεια, είναι απλοί πολίτες. Μπορείτε να στείλετε τους ρεπόρτερ στην Πολιτική Προστασία και να ρωτήσετε αν υπήρξε υπουργική παρέμβαση για την έκδοση της άδειας. Εγώ δεν ήξερα καν ότι θα πάρουν την άδεια. Όταν πήραν την άδεια και μου είπαν ότι την έχουν, πήγα γιατί με είχαν τιμήσει με την πρόσκληση. Τι σχέση έχει ο υπουργός με την άδεια; Ο νονός βγάζει την άδεια; Οι γονείς έβγαλαν την άδεια. Για όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει προβλέπονται εξαιρέσεις από την Πολιτική Προστασία όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι. Αυτό το εγκρίνει η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας. Δεν το εξέδωσε η υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης για να ρωτήσετε εμένα», δήλωσε στον Real fm.

«Για τους λόγους θα ρωτήσετε την οικογένεια. Μπορώ εγώ να πω τους οικογενειακούς λόγους στο ραδιόφωνο; Δεν είναι δική μου δουλειά, πρέπει να ρωτήσετε την οικογένεια και την υπηρεσία που εξέδωσε την άδεια. Είχα εγώ οποιαδήποτε εμπλοκή με την έκδοση της άδειας αυτής; Απάντηση, όχι! Δεν είχα καμία σχέση. Όταν πληροφορήθηκα ότι η οικογένεια θα έκανε την βάπτιση και είχαν εξασφαλίσει την άδεια, παρευρέθηκα στην βάπτιση. Και απόδειξη ότι δεν έκανα κάτι παράνομο ότι έκανα ο ίδιος την ανάρτηση» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η άδεια δεν εκδόθηκε λόγω του υπουργού. Η άδεια εξεδόθη από την οικογένεια, η οικογένεια δεν είναι υπουργοί, ούτε είχαν δηλώσει ότι νονός θα είναι ο Γεωργιάδης. Ούτε λέει πουθενά με νονό τον Γεωργιάδη. Ήμασταν έξι άτομα στην βάπτιση. Ήμασταν εγώ, οι γονείς και ο ιερέας σε άδεια εκκλησία. Πάντα ανακοινώνω αυτά που κάνω. Δεν έκανα κάτι παράνομο για να το κρύψω. Έχω λόγο να αποκρύψω κάτι που έκανα νόμιμα» σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης. Σε ερώτηση αν έχουν υπάρξει κι άλλες ειδικές άδειες ανέφερε ότι «από ότι πληροφορήθηκα και εγώ τώρα, έχουν υπάρξει κι άλλες. Δεν ήταν μόνο αυτή».

«Όλα αυτά τα λέω για τον κόσμο, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ήθελα να μιλάω με ΣΥΡΙΖαιϊκη διάλεκτο, θα τους έκανα το ερώτημα: αν έπαιρνα μια κολυμπήθρα και πήγαινα σε μια διαδήλωση υπέρ του Κουφοντίνα και έκανα τα βαπτίσια μέσα στη διαδήλωση, θα επιτρεπόταν; Γιατί εδώ θα τρελαθούμε στο τέλος. Ποια είναι η βάση της απαγόρευσης των βαπτίσεων στις βαθιά κόκκινες περιοχές; Είναι οι λόγοι δημόσιας υγείας. Πώς μπορεί να ανησυχεί κάποιος για τη διάδοση του κορονοϊού σε μια εκκλησία με έξι άτομα αλλά ταυτόχρονα να καλεί σε συγκέντρωση υπέρ του Κουφοντίνα, κατά της αστυνομικής βίας, υπέρ του Τσίπρα ή οτιδήποτε άλλο; Μπορείς να κολλάς στο ένα αλλά όχι στο άλλο; Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να υποστηρίζει ταυτόχρονα και τα δύο; Στέκει αυτό το επιχείρημα;» τόνισε.

«Όλα έγιναν νόμιμα. Αν μπορούσα να πληρώσω πρόστιμο θα προτιμούσα να το πληρώσω, αλλά δεν μπορώ γιατί επικοινωνώντας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας μου είπαν είστε νόμιμος» υπογράμμισε.

Facebook Comments Box