- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΘΗΒΑ

Αλήθεια ή απλή προπαγάνδα,  η καταγγελία του Υπουργού Εργασίας περί διευκόλυνσης επιχειρηματιών με ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ;

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφορικά με τις καταγγελίες του για διευκόλυνση επιχειρηματιών με ρύθμιση ΣΥΡΙΖΑ και την πρόθεση της ηγεσίας του Υπουργείου να επαναθεσμοθετήσει το μπλόκο στην υποβολή αναλυτικής περιοδικής δήλωσης (ΑΠΔ) για τους μη συνεπείς εργοδότες.

Με το έγγραφό τους, οι βουλευτές ζητούν διευκρινήσεις ύστερα από τις δηλώσεις του  Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  κ. Ιωάννη Βρούτση, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας στις 29 Αυγούστου 2019 ανέφερε ότι δρομολογεί την αλλαγή του άρθρου 66 του ν. 4603/2019 διότι «το άνοιγμα μέσα από την απελευθέρωση της υποβολής της αναλυτικής περιοδικής δήλωσης, κοστίζει σε ετήσια βάση πάνω από 210 εκατ. ευρώ».

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής ρωτούν τον αρμόδιο Υπουργό, τί έχει πράξει για την αντιμετώπιση του προβλήματος και ταυτόχρονα ζητούν να καταθέσει αναλυτική κατάσταση των στοιχείων των επιχειρήσεων που υποβάλουν την ΑΠΔ και έχουν παράλληλα οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και τα αντίστοιχα πόσα που οφείλουν.

Αφήστε μια απάντηση