- ΑΡΘΡΑ

Ανασκόπηση της Αυτοδιοικητικής εβδομάδας 12-18 Απριλίου

Την εβδομάδα που μας πέρασε αναρτήθηκαν οι πολυαναμενόμενες τροποποιήσεις των Προσκλήσεων του “Αντώνης Τρίτσης” και παίρνουν παράταση μέχρι τη 31η Μαϊου.

Εντωμεταξύ όμως την εβδομάδα που μας πέρασε συνεδρίασε και το ΔΣ της ΚΕΔΕ που συζήτησε για τι ληξιπρόθεσμες οφειλές Δήμων, την την ναυαγοσωστική δαπάνη, την υπόθεση της ΕΕΤΑΑ, αλλά και το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης παρουσία του Αν Υπουργού κ. Πέτσα όπου τους κατέθεσε συγκεκριμένα αιτήματα διορθώσεων. 

4 «Βαλβίδες αποσυμπίεσης» προσδιόρισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΕ απαντώντας στις ενστάσεις των δημάρχων για τα πλαφόν που έχουν προσδιοριστεί στην Υπουργική Απόφαση στις προσκλήσεις του «Α.Τρίτσης»

Την εβδομάδα που μας πέρασε ψηφίστηκε και ο νόμος σκούπα για τον Εσωτερικό Ελεγχο και την Αυτοδιοίκηση. 

Ο Αν Υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας έστειλε και επιστολή στους δημάρχους για τη εκ νέου λειτουργία των παιδικών χαρών. Επισημαίνει ότι εφόσον πιστοποιημένες και ασφαλείς πρέπει να ανοίξουν με περιορισμούς. 

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Πράσινο Ταμείο με ανακοίνωσή του ενημέρωσε για νέα καταληκτική ημερομηνία δημοπράτησης ΣΒΑΚ την 31η Μαΐου 2021.

Δόθηκε και παράταση μέχρι 16/04/2021 στην διαδικασία Αξιολόγησης Προσωπικού και ανακοινώθηκε από το site του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου.

Την εβδομάδα που μας πέρασε η ΠΟΕ ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διεκδικεί και για τους σχολικούς φύλακες την προϋπηρεσία που αναγνωρίζει ο νέος νόμος σκούπα τους Υπ. Ες. για τους δημοτικούς αστυνόμους. 

Τα εργαλεία που έχει η Τ.Α. για να δημιουργήσει την τοπική ανάπτυξη εξέθεσε ο Αν Υπουργός κ. Πέτσας σε διαδικτυακή ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με τα Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ICC) για τον ρόλο και τη δυναμική των Δήμων ως μοχλού ανάπτυξης στην μετά Covid-19 εποχή.

Την εβδομάδα που μας πέρασε δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1460 Τεύχος Β’ 12 Απριλίου 2021 η Αριθμ. 10703 ΕΞ 2021 διαπιστωτική πράξη έναρξης χορήγησης από τα ΚΕΠ αποσπασμάτων ληξιαρχικών πράξεων και πιστοποιητικών δημοτολογίου μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Κατατέθηκε και τροπολογία για τα δοκιμαστικά τεστ στους Δήμους

Και τέλος την εβδομάδα που μας πέρασε ανακοινώθηκαν και οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Κτηματολογίου μέσω του gov.gr που κυρίως αφορούν την πρόσβαση μηχανικών, δικηγόρων και συμβολαιογράφων στα στοιχεία. 

Θυμίζουμε πάντα ότι καλές πρακτικές δήμων μπορείτε να βρείτε στην σελίδα ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ