- ΑΡΘΡΑ

Απονομή του Βραβείου της Επάργυρης Μελιτζάνας για το έτος 2021

➥ Η πολυμελής επιτροπή της στήλης ομοφώνως αποφάσισε την απονομή του Βραβείου της Επάργυρης Μελιτζάνας για το έτος 2021 στην καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

➥ Η κυρία Παπαευαγγέλου, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, όταν αναφέρθηκε στην απόφαση να ανοίξουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία είπε το ακόλουθο ωραίον:

➥ «Εξακολουθούμε σθεναρά να υποστηρίζουμε ότι δεν παρατηρείται μετάδοση μέσα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεδομένα από την ιχνηλάτηση που διενεργεί η Πολιτική Προστασία έδειξαν ότι, ακόμα και όταν τα σχολεία ήταν κλειστά κατά τον μήνα Δεκέμβριο, υπήρχε ενδοοικογενειακή μετάδοση από τα παιδιά, η οποία μάλιστα ήταν υψηλότερη από αυτήν που είχε παρατηρηθεί όταν τα σχολεία ήταν ανοιχτά, επιβεβαιώνοντας ότι το ασφαλέστερο μέρος για τα μικρά παιδιά είναι το σχολικό περιβάλλον».

➥ Κοντολογίς, τα παιδιά πιο πολύ κολλάνε τους μεγάλους όταν δεν έχουν σχολείο, παρά όταν έχουν!

➥ Πραγματικά, αυτή η ανακάλυψη της δαιμόνιας και αεικίνητης Πολιτικής Προστασίας αξίζει Νόμπελ Ιατρικής (ίσως και Λογοτεχνίας – ποιος ξέρει;) και ανοίγει νέους δρόμους στη σκέψη μας.

➥ Να αφήσουμε τα παιδιά μονίμως στο σχολείο για να μη μας κολλήσουν! Να τα «παρκάρουμε» εκεί, μια που τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας, και να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο.

➥ Με τέτοια Πολιτική Προστασία και τέτοιους λαμπρούς επιστήμονες μπορούμε πλέον να κοιμώμεθα ήσυχοι και απρόσβλητοι από πάσαν νόσον και πάσαν… [προσθέστε τη λέξη εσείς – εμείς αισχυνόμεθα].

➥ Και κάτι άλλο σχετικό με τα παιδιά στα σχολεία: Κάθε πιτσιρίκι που ο γονιός του το πάει σχολείο γιατί να έχει μόνο άδεια κυκλοφορίας; Να περάσει ΚΤΕΟ και να κόψουμε και τιμολόγιο!

➥ Ωραία ιδέα δεν είναι; Να έχεις άδεια για να πας το παιδί μέχρι το σχολείο του, υπογεγραμμένη από τον διευθυντή του.

➥ Είναι απαραίτητη αυτή η άδεια και εξαιρετικά χρήσιμη και διαφωτιστική για το κράτος. Γιατί θα μπορούσες, για παράδειγμα, να πηγαίνεις τον μικρούλη στον ιππόδρομο, να παίξει σύνθετο δίδυμο, φορκάστ, γκανιάν και παρολί.
π-Ηρεμόλογιο δημοκρατία.