- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το έντυπο δήλωσης μετακίνησης που θα συμπληρώνουμε

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει το exeisminima.gr όλο το έντυπο δήλωσης μετακίνησης που έχει εισηγηθεί η Πολιτική Προστασία να συμπληρώνουν οι πολίτες κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας στη Ελλάδα λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το έντυπο μετακίνησης κατά την απαγόρευση κυκλοφορίας που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση για την εξάπλωση του κορονοϊου, θα επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ της κατοικίας και του τόπου άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά και οι μετακινήσεις προς φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και πρατήρια υγρών καυσίμων.

Παράλληλα θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για λόγους υγείας αλλά και για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους για παροχή βοήθειας σε ευπαθή άτομα ή για φροντίδα παιδιών.

Επίσης θα προβλέπεται και σύντομη μετακίνηση κοντά στον τόπο κατοικίας για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου.

Το έντυπο μετακίνησης που θα συμπληρώνουμε όλοι για τις μετακινήσεις μας

 

 Κορονοϊός: Αυτό είναι το έντυπο που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους [εικόνα]

Για να προστατευτεί ο πληθυσμός από εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού από άλλες χώρες, στο τραπέζι είναι η απαγόρευση πτήσεων, ειδικά από χώρες στις οποίες η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, αλλά και από χώρες που εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα καταγράψουν έκρηξη νέων κρουσμάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει έτοιμο το μοντέλο με ένα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές ανάλογα με τον προορισμό του πολίτη

Ο αριθμός αποστολής, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», θα είναι ο 13030 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό μετακίνησης.