- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρέθηκε η 10χρονη Μαρκέλλα – Εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων

Αυτή την ώρα μεταφέρεται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από περιπολικό της Αστυνομίας

Εντοπίστηκε η 10χρονη Μαρκέλλα Βεράμη, η οποία αγνοείτο από το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης (11.6). Το κορίτσι εντοπίστηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θ. Σοφούλη, στην Ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η 10χρονη πήγε μόνη της περίπου στις 09:00 το πρωί στο πρατήριο. Η μικρή είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται μαζί με τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Μέγαρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι φορούσε τη σχολική του τσάντα όταν εντοπίστηκε. Όταν την πλησίασε ο άνθρωπος που βρισκόταν στο πρατήριο, του είπε ότι θέλει να πάει σπίτι της και όταν ο πρατηριούχος τη ρώτησε το όνομά της και του είπε «Μαρκέλλα», αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για το παιδί που αγνοείται.

Καθυστέρησε η ΕΛ.ΑΣ. 4 ώρες το Amber Alert

Αδιαφορία, ολιγωρία και λάθη της Αστυνομίας τα οποία οδήγησαν σε καθυστερημένη ενεργοποίηση του Amber Alert (ελληνικό σύστημα ειδοποίησης για εξαφανίσεις παιδιών),  κατήγγειλε χτες ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στο ethnos.gr. Σύμφωνα με τον Νίκο Γιαννόπουλο, το Ambert Alert βγήκε με καθυστέρηση 3 – 4 ωρών από την στιγμή που η μητέρα της Μαρκέλλας πήγε στο Αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε την εξαφάνιση. 

«Χθες έγιναν αυτά που δεν πρέπει να γίνονται. Δηλαδή η μητέρα πήγε στο ΑΤ Τούμπας. Την προέτρεψαν να κάνει την δήλωση εξαφάνισης και να φύγει, λέγοντάς της ότι το παιδί θα έχει πάει κάπου με κάποιες φίλες και θα επιτρέψει. Και αν δεν μας έπαιρνε τηλέφωνο να την γυρίσουμε πίσω και να της ζητήσουμε να επιμένει να προχωρήσει η διαδικασία αυτή δεν θα προχωρούσε πιο άμεσα. Γιατί όταν έχεις ένα 10χρονο παιδί αμέσως βγάζεις Amber Alert.  Την ίδια στιγμή. Ο κύριος Διοικητής του ΑΤ Τούμπας μας είπε ότι η Αστυνομία θα προχωρήσει τις δικές της διαδικασίες και μεις ως ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ να προχωρήσουμε στις δικές μας ενέργειες», δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Γιαννόπουλος.