- ΒΟΙΩΤΙΑ

Δήμαρχος Λεβαδέων: Προσωπική επιλογή να παραβρεθώ στον εορτασμό των Θεοφανείων

«Ίσως βιάστηκε η Πολιτική Προστασία να μας επιβάλει καθεστώς σκληρού lockdown» τονίζει ο Ιωάννης Ταγκαλέγκας

Με τον δήμαρχο Λεβαδέων, Ιωάννη Ταγκαλέγκα, επικοινώνησε το protothema.gr, ο οποίος επιβεβαίωσε την παρουσία του στον Μητροπολιτικό ναό της Λιβαδειάς, την ημέρα των Θεοφανείων, μαζί με έναν συνεργάτη του.

Ο κ. Ταγκαλέγκας, ανέφερε ότι ήταν προσωπική του επιλογή να παραβρεθεί στον εορτασμό των Θεοφανείων, φορώντας μάσκα και τηρώντας τις αποστάσεις, όπως διευκρίνισε. Για το γεγονός ότι εντός του ναού, υπήρχαν ιερείς που δεν τήρησαν ούτε τα μέτρα προστασίας, ο δήμαρχος Λεβαδέων σχολίασε πως πρόκειται για μια συνηθισμένη εικόνα στους κόλπους της εκκλησίας. Όσον αφορά στην απόφαση της Πολιτικής Προστασίας να επιβληθεί από σήμερα το πρωί και μέχρι τις 18 Ιανουαρίου σκληρό lockdown, ο κ. Ταγκαλέγκας, θεωρεί ότι η απόφαση ίσως ήταν βιαστική. «Ίσως βιάστηκαν, ίσως είδαν κάτι άλλο» ανέφερε, προσθέτοντας ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή έχουν εντοπιστεί 20 ενεργά κρούσματα, τέσσερις νοσηλεύονται στο νοσοκομείο κι οι άλλοι 16 έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Ο κ. Ταγκαλέγκας, προέβη στην παραπάνω δήλωση με αφορμή τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν σε τοπικές ιστοσελίδες, οι οποίες τον έδειχναν παρόντα στη λειτουργία των Θεοφανείων του ναού, λίγες ημέρες δηλαδή πριν την αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή.