- ΒΟΙΩΤΙΑ

Εορτή Αγίου Νικολάου

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικόλαο στην πόλη της Κοζάνης, της οποίας ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Νικόλαο Αρχιεπίσκοπο Μύρων της Λυκίας, ο οποίος τιμάται σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης.

Την παραμονή της εορτής στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης τελέστηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, και με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και Καρπενησίου κ. Γεωργίου. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ανέλυσε το ευαγγέλιο της ημέρας, στο οποίο ο ευαγγελιστής Λουκάς μας περιγράφει ένα μόνιμο και συνταρακτικό θαύμα που ενεργούσε ο Χριστός με την φυσική Του παρουσία και μόνο. Το θαύμα αυτό είναι η δύναμη που έβγαινε από πάνω Του και θεράπευε όσους έρχονταν προς Αυτόν «… πᾶς ὁ ὄχλος ἐζήτει ἅπτεσθαι αὐτοῦ, ὅτι δύναμις παρ᾿ αὐτοῦ ἐξήρχετο καὶ ἰᾶτο πάντας». Αναφέρθηκε στη σωτηρία που μας χάρισε ο Χριστός επισημαίνοντας πως αυτή την σωτηρία την σφραγίδα της δωρεάς του Αγίου Πνεύματος και την αιώνια παραμονή μαζί Του, γεύθηκε ο Άγιος Νικόλαος και μας καλεί σ᾽ αυτό το πνευματικό πανηγύρι ζωής και νίκης του θανάτου να συμμετέχουμε και εμείς. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο για την πρόσκληση και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στους δρόμους της Κοζάνης με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

 

Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ιστοσελίδα kozan.gr