- ΘΗΒΑ

Επίσκεψη Σκλιά στο έργο Θίσβη-Καναβάρι, ένταξη σχολικών μονάδων στο ΕΣΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία 02-07-09

Θίσβη-Καναβάρι-1 (400x262)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με προϋπολογισμό 1,9 εκατ. Ευρώ εντάχθηκαν τέσσερεις Σχολικές Μονάδες του Νομού Βοιωτίας στο ΕΣΠΑ

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς παρουσίασε σήμερα Πέμπτη 02 Ιουλίου 2009 τις Σχολικές Μονάδες του Νομού Βοιωτίας που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ προς χρηματοδότηση στην κατηγορία δράσεων έργων κατασκευής, βελτίωσης και εκσυγχρονισμού της κτιριακής υποδομής στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα για το Νομό Βοιωτίας εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ:

Ανέγερση & Αποπεράτωση 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου, με προϋπολογισμό 400.000,00 Ευρώ.

Αποπεράτωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αίθουσας διδασκαλίας στο Δ.Δ. Μαυρομματίου του Δήμου Θεσπιέων, με προϋπολογισμό 698.514,14 Ευρώ.

Ανέγερση & Αποπεράτωση 1ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς, με προϋπολογισμό 425.000,00 Ευρώ.

Κατασκευή 1ου & 3ου Νηπιαγωγείου Ορχομενού, προϋπολογισμού 394.423,78 Ευρώ.

sxoleia viotias (400x300)

Παρουσιάζοντας αναλυτικά τις Σχολικές μονάδες του Νομού Βοιωτίας που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ανέφερε:

«Επισκέφθηκα σήμερα τον Νομάρχη Βοιωτίας κύριο Κλέαρχο Περγαντά, για να του παραδώσω τις Πράξεις Ένταξης στο ΕΣΠΑ των Σχολικών μονάδων του νομού Βοιωτίας συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατ. Ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, με το έργο «Ανέγερση και αποπεράτωση 1ου Νηπιαγωγείου Λιβαδειάς» προβλέπει την πλήρη κατασκευή της υποδομής του κτιρίου σύμφωνα με την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη. Προβλέπεται, επίσης, πλήρης κατασκευή των οικοδομικών εργασιών, των εγκαταστάσεων και μέσων πυροπροστασίας όπως και πλήρης κατασκευή των εργασιών του αύλειου χώρου (διαμορφώσεις, τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτόστρωση, περίφραξη οικοπέδου). Συνολικός προϋπολογισμός 425.000,00 Ευρώ.

Έργο «Αποπεράτωση αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αίθουσας διδασκαλίας στο Δ.Δ. Μαυρομματίου, Δήμου Θεσπιέων». Πρόκειται για την αποπεράτωση του νέου (3θέσιου) δημοτικού σχολείου στο Μαυρομμάτι που θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο του Δημοτικού Σχολείου Μαυρομματίου Δήμου Θεσπιέων συνολικής έκτασης 6586,72 τμ. Για το νέο σχολείο έχει διατεθεί τμήμα οικοπέδου με απόφαση του Δ.Σ. του Δ. Θεσπιέων. Στο κτίριο έχει ήδη κατασκευαστεί ο φέρων οργανισμός του ισογείου από παλαιότερη εργολαβία της Ν.Α.Β. Με την παρούσα εργολαβία θα αποπερατωθεί όλο το κτίριο με την κατασκευή του φέροντα οργανισμού του Α’ ορόφου και την προσθήκη κατ’ έκτασιν ισογείου του κτιρίου του λεβητοστασίου. Το διώροφο κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 574,37 τμ, και θα περιλαμβάνει τέσσερις(4) αίθουσες διδασκαλίας, μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γραφείο δασκάλων και βοηθητικούς χώρους. Θα κατασκευαστούν επίσης οι ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις θέρμανσης. Τέλος θα γίνει διαμόρφωση τμήματος του αύλειου χώρου που θα περιλαμβάνει ασφαλτόστρωση και κατασκευή χώρων αθλοπαιδιών. Συνολικός προϋπολογισμός 698.514,14 Ευρώ.

Έργο «Ανέγερση και πλήρης αποπεράτωση 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου». Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την πλήρη κατασκευή της υποδομής του κτιρίου σύμφωνα με την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη. Προβλέπεται, επίσης, πλήρης κατασκευή των οικοδομικών εργασιών, των εγκαταστάσεων και μέσων πυροπροστασίας όπως και πλήρης κατασκευή των εργασιών του αύλειου χώρου (διαμορφώσεις, τσιμεντοστρώσεις, ασφαλτόστρωση, περίφραξη οικοπέδου). Συνολικός προϋπολογισμός 400.000,00 Ευρώ.

Ενημέρωσα, επίσης, τον κ. Νομάρχη σχετικά με την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου Δ. Ορχομενού» συνολικού προϋπολογισμού 394.423,78 Ευρώ, το οποίο αφορά την ανέγερση και πλήρη αποπεράτωση του 1ου και 3ου Νηπιαγωγείου του Δήμου Ορχομενού, σε ιδιόκτητο οικόπεδο καθώς και διαμόρφωση αύλειου χώρου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Νομάρχη Βοιωτίας κύριο Κλέαρχο Περγαντά και τις υπηρεσίες του για την ετοιμότητα και τις υπηρεσίες του για την ετοιμότητα που επέδειξε και που οδήγησε στην υποβολή ώριμων προτάσεων στην πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την ενίσχυση των υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, και στην ένταξη αυτών των βασικών έργων υποδομής. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύει την ευαισθησία που διαθέτει απέναντι στη νέα γενιά της Βοιωτίας, αλλά και τον ιδιαίτερα υψηλό βαθμό ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Βοιωτίας…»

Αφήστε μια απάντηση