- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού στην Π.Ε. Φωκίδας

Μια παραγωγική συζήτηση,  εφ` όλης της ύλης,  για τα θέματα της Π.Ε. Φωκίδας και τα ζητήματα που τέθηκαν από τους Δήμους Δελφών και Δωρίδος, ολοκληρώθηκε χθες στην Άμφισσα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, τον  Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φωκίδας κ. Γιώργο Δελμούζο και τους Δημάρχους Δελφών και Δωρίδος κκ. Παναγιώτη Ταγκαλή και Γιώργο Καπεντζώνη.

Όλοι μαζί ιεράρχησαν εκ νέου τα  θέματα  που αφορούν τη συνεργασία του α` και του β` βαθμού Αυτοδιοίκησης, στον τομέα των υποδομών. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, συζητήθηκε ο σχεδιασμός για τον άξονα Θερμοπύλες – Αντίρριο, την άρδευση και την αντιπλημμυρική προστασία του ελαιώνα της Άμφισσας και του κάμπου του Μόρνου, τα έργα ανάδειξης των Δελφών και των παραλιακών μετώπων της Φωκίδας. Ακόμη το λιμάνι της Ιτέας, ο περιφερειακός  Άμφισσας και οι κυκλοφοριακοί κόμβοι.

Επίσης, συζητήθηκαν η τουριστική ανάπτυξη, ο πρωτογενής τομέας αλλά και το προσφυγικό ζήτημα στη λογική του ενεργά εποπτικού ρόλου που πρέπει να έχει η Αυτοδιοίκηση για την αναλογική και κυρίως ομαλή μεταφορά αιτούντων άσυλο από τα νησιά του Αιγαίου στην ενδοχώρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Ολοκληρώσαμε μια δημιουργική συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους της Φωκίδας, απαραίτητη για να προχωρήσουμε περαιτέρω τον κοινό βηματισμό μας. Με αυτό τον τρόπο, τα έργα και οι δράσεις μας  θα γίνονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα προς όφελος των πολιτών. Συνεχίζουμε δυναμικά με τον ίδιο τρόπο στις πέντε περιφερειακές ενότητες της Στερεάς Ελλάδας.»

Την ίδια ώρα, καταστροφή τμήματος του Ελαιώνα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από ισχυρό αέρα και χαλαζόπτωση που έπληξε χθες το πρωί την Άμφισσα. Οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση αφού φέτος περίμεναν αυξημένη σοδειά και έσοδα. Ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός βρέθηκε στον ελαιώνα και μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο συνοδεία των υπηρεσιών της Π.Ε. Φωκιδας έκαναν επί τόπο αυτοψία και διεπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής

Αφήστε μια απάντηση