- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Τέλος σήμερα στις αιτήσεις – Τα ποσά στους δικαιούχους

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 – Το ποσό που θα πιστωθεί στους δικαιούχους

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή (5) εκπνέει σήμερα, Τρίτη 19 Ιανουαρίου, έχοντας σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών, με περισσότερες από 650.000 αιτήσεις. Παράλληλα, οι πληρωμές της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (5) θα γίνουν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής υπολογίζεται στο 1,5 δισ. ευρώ και δεν αποκλείεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα υπάρξει.

Από την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσει η φάση υπολογισμού της επιδότησης. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη προαναγγείλει ότι – όπως και  στην Επιστρεπτέα 4 πριν από 1,5 μήνα – κανείς δεν θα λάβει λιγότερα από 1.000 ευρώ και το 50% θα είναι «μη επιστρεπτέα» επιδότηση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους.