- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ: Συμμετέχουν στην απεργία συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Πέμπτη 26 Νοέμβρη προχώρησε με απόφασή του το Επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, δίνοντας συνέχεια στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στους διαλυτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ και συμμετέχοντας στην πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα.

Την απόφαση του Σωματείου χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχία και αυτής της κινητοποίησης, ως συνέχεια του 10μηνου αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

«Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ απεργούν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης που προχωρά στους εγκληματικούς διαγωνισμούς και παράλληλα δεν έχει διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας, των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Απεργούν ενάντια στο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ που είναι προ των πυλών, στις απολύσεις, στον εμπαιγμό», τονίζει στην ανακοίνωσή του το κλαδικό Συνδικάτο και σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δέκα μήνες έχουν κρατηθεί όρθιοι απέναντι στην επίθεση που έχουν δεχτεί από την κυβέρνηση. Τους έχουν καθυστερήσει στην υλοποίηση όλων των σχεδίων τους. Μπορούν και θα φτάσουν μέχρι το τέλος».

«Μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα», προσθέτει, «στις 26 Νοεμβρίου απεργούν ενάντια στη συνολική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για το θάνατο δεκάδων συνανθρώπων μας καθημερινά από την πανδημία. Δείχνουν στην πράξη ότι δεν θα μπουν στο γύψο. Θα χαλάσουν το σχεδιασμό που έχει η κυβέρνηση, η οποία θέλει να αξιοποιήσει την πανδημία του κορονοϊού για να χτυπήσει στο σύνολο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».