- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Εργατικό κέντρο Θήβας για την ΛΑΡΚΟ

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

η κυβέρνηση με γρήγορες διαδικασίες ψηφίζοντας   και εφαρμόζοντας τον νόμο τον ΦΛΕΒΑΡΗ του 2020, εντάσσοντας τη ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με προοπτική την ιδιωτικοποίηση και εκποίησή της, ανακοίνωσε το κλείσιμο της εταιρείας. Στα μέσα Οκτώβρη πραγματοποιεί δύο διαγωνισμούς για την εκποίησή της, χωρίς να διασφαλίζει στη συνέχεια της λειτουργία της επιχείρησης και ούτε τις θέσεις εργασία των εργαζομένων.  

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία <<κοινωνικού ταμείου>> και την απόλυση όλων των εργαζομένων. Μετά   από περίπου 60 χρόνια λειτουργίας βάζουν λουκέτο κλείνοντας την εταιρεία. Για την γύρω περιοχή αλλά και γενικότερα τις μεγάλες πόλεις των νομών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία, θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα ισοπεδώνοντας την τοπική οικονομία και εξαθλιώνοντας χιλιάδες οικογένειες.   

Οι εργαζόμενοι ζητούν την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας του εργοστασίου και των μεταλλείων, των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων, και να σταματήσει η κυβέρνηση τα παιχνίδια που προσπαθεί να περάσει με διάφορους τρόπους, για να διασπάσει τους εργαζομένους τάζοντας σε κάποιους λαγούς με πετραχήλια για να ολοκληρώσει το ξεπούλημα της εταιρείας χωρίς δεσμεύσεις.

Η Διοίκηση του Ε.Κ. Θήβας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και καλεί    τα σωματεία και   τους εργαζόμενους της περιοχής , να συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2020 και ώρα 11:00πμ στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.  

Κάτω τα χέρια από της ΛΑΡΚΟ

Λέμε «ΟΧΙ» στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟΌλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε»