- ΘΗΒΑ

Εργατικό Κέντρο Θήβας για το νοσοκομείο

«Σήμερα 28-9-2020 οι εκπρόσωποι του Ε.Κ. Θήβας και του Σωματείου του Νοσοκομείου διοργάνωσαν σύσκεψη φορέων, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, με θέμα << τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου >>, που απασχολούν όλους τους πολίτες της περιοχής. Επισήμαναν την ανάγκη της ενότητας όλων των φορέων και τον συντονισμό για την ενημέρωση όλων των πολιτών της περιοχής.

Το Νοσοκομείο εξυπηρετεί περιστατικά ολόκληρης της επαρχίας Θηβών που ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 80.000 κατοίκους, εξυπηρετεί την βιομηχανική ζώνη Σχηματαρίου – Οινοφύτων, επιπλέον είναι επιφορτισμένο για την αντιμετώπιση της παρούσης πανδημίας εκτός από τον εν λόγω πληθυσμό και στις δομές φιλοξενίας μεταναστών – φυλακές- κέντρο απεξάρτησης και στις ειδικές ομάδες ( ΡΟΜΑ) όπου ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος και μεγάλο τμήμα της Εθνικής Οδού.

Μετά από συζήτηση και τοποθετήσεις των φορέων λόγω του κλεισίματος της παθολογικής κλινικής και την αποδυνάμωση των κέντρων υγείας της περιοχής μας και συγκεκριμένα του Αλιάρτου και όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο, πρότειναν τα παρακάτω:

  1. Ενημέρωση σε συνεργασία με όλους τους φορείς όλων των πολιτών στην κεντρική πλατεία της Θήβας, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία και κλείσιμο την ώρα της ομιλίας όλων των καταστημάτων της πόλης προς ένδειξη διαμαρτυρίας.
  2. Κατάληψη του Δήμου της Θήβας, εκφράζοντας την αγανάκτηση των πολιτών για την ιατρική περίθαλψη του Νοσοκομείου.
  3. Συγκέντρωση όλων των πολιτών της πόλης και της περιοχής στο ύψος των διοδίων στο 90Ο χλμ. της εθνικής Οδού και διανομή φυλλαδίων στα διερχόμενα οχήματα χωρίς παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.
  4. Κινητοποίηση όλων των πολιτών της περιοχής μετακινώντας τους στην Αθήνα για διαμαρτυρία στο Υπουργείο Υγείας.

Οι χρόνιες ελλείψεις του Νοσοκομείου συνεχίζουν να μεγαλώνουν και ζητάμε άμεσα την στελέχωσή του προς όφελος όλων των ασφαλισμένων και μη. Γι΄ αυτό τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι επιβάλλεται η ενότητα όλων των φορέων και πολιτών της περιοχής μας και ζητάμε άμεσα τις αποφάσεις του Δήμου των τοπικών φορέων και της πολιτείας για την πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.»