- ΘΗΒΑ

Εργατικό Κέντρο Θήβας: Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς προετοιμασία

Μετά από διάστημα (6) έξι μήνες εμπειρίας γύρω από τον   κορωνοϊό, τα σχολεία ανοίγουν χωρίς ουσιαστική προετοιμασία. Όταν οι ειδικοί προειδοποιούν για επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, η χορήγηση μασκών στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι τουλάχιστον ανεπαρκές μέτρο.

Αν πάρουμε ως παραδείγματα άλλες ευρωπαϊκές χώρες, θα έπρεπε και στην Ελλάδα να έχουν γίνει ήδη οι απαραίτητες ενέργειες στις κτηριακές υποδομές ώστε τα τμήματα να λειτουργήσουν με λίγους μαθητές το ανώτερο 15 και να διατηρούντο ουτοσώστε οι αποστάσεις όπως αναφέρουν οι ειδικοί.

Επίσης υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος ώστε να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, κάτι που δεν έγινε, με αποτέλεσμα τα τμήματα με 25 μαθητές να παρουσιάζονται ως «ασφαλή» για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. Ως εκ τούτου επιβάλλεται ακόμα και τώρα να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών καθώς και καθαριστριών για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και ότι άλλο επιβάλλετε από τους ειδικούς.

Η πάγια θέση του Ε.Κ. Θήβας είναι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας τόσο των παιδιών μας όσο και των συναδέλφων εργαζομένων εκπαιδευτικών, σχολικών καθαριστριών και των Σχολικοφυλάκων.