- ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ημέρα Ντροπής: Έκλεισαν την Παθολογική κλινική της Θήβας και οι φορείς αδιαφόρησαν

Η σημερινή ημέρα, είναι ημέρα ντροπής.

Επειδή όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα όπως είναι ,οι ευθύνες διαχρονικά έχουν ονόματα.

Δήμος Θηβαίων.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Οι 3 Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας.

Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Εργατικό Κέντρο Θήβας.

Λυπάμαι, για την απίστευτη αδιαφορία και τον εμπαιγμό 50.000 πολιτών του Δήμου Θηβαίων.

Λυπάμαι ,για την ανικανότητα των φορέων.Τον ωχαδερφισμό ,που τους διακατέχει.Η σημερινή ημέρα θα τους στοιχειώσει,ως ημέρα Ντροπής.

Πέρα από τις συναντήσεις,τα δελτία τύπου,τα παχιά λόγια η πραγματικότητα τους διαψεύδει.Η φωνή τους φθάνει, ως τα τοπικά κανάλια της Λαμίας.

Η υγεία των πολιτών ,πέφτει στα μικροπολιτικά παιχνίδια τους.

Η αντιπολίτευση αναρωτιέμαι στον Δήμο Θηβαίων που είναι? κοιμάται δυστυχώς τον ύπνο τον βαθύ.

Τι μενει να κανουμε πλεον?

Ο Δήμαρχος έχει μια ευθύνη:Να ξεσηκώσει ειρηνικά τον κόσμο, για την Συμπεριφορά που δείχνουν στην ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ο κ.ΚΙΚΙΛΙΑΣ.Να έρθει σε ευθεία,σύγκρουση με την κυβέρνηση.Βλέπει και ο ίδιος ότι η πολιτική της συναίνεσης δεν ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

Ανήκει πολιτικά στην ΝΔ, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε για το πως συμπεριφέρονται στον ίδιο, σαν Δήμαρχο και στους χιλιάδες πολίτες του.

Ο Εμπορικός Σύλλογος ,να κλείσει τα μαγαζιά και να προχωρήσει σε γενικές αντιδράσεις.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος ,να καταθέσει αγωγές προς πάσα κατεύθυνση.Να ζητήσει την παρέμβαση Εισαγγελέα.

Όσον αφορά τους 3 βουλευτές μας και τους Αντιπεριφερειάρχες μας, ας τους κρίνει ο κόσμος.

Ας αποφασίσουν τι θέλουν να είναι:Αντιπεριφερειάρχες κ Βουλευτές Θήβας,Λιβαδειάς η Βοιωτίας??

Το μόνο που μένει πλέον, είναι να κλείσουν και το Μουσείο και να το μεταφέρουν στην αγαπημένη Λιβαδειά.

Η υγεία των πολιτών, είναι πάνω από την απαξίωση της περιοχής μας,γιατί έτσι πλέον μπορώ με το φτωχό μυαλό μου να το καταλάβω.

Έχουν δείξει που πάει το μονοπάτι,ας αλλάξουμε εμείς την ρότα, για να σέβονται την 3η Μεγαλύτερη πόλη της Στερεάς.

Τέλος με την απαξίωση της Θήβας.

Τέλος με τα παιχνίδια, που βάζουν την υγεία των Θηβαίων στο περιθώριο.

Πούλιος Παναγιώτης.

Ήδη οι 3 βουλευτές,μετά τις ραγδαίες εξελίξεις έχουν στείλει ανακοινώσεις.Ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος έφερε το θέμα στην Βουλή.O Δήμαρχος Θηβαίων ,έστειλε νέα επιστολή.

Ανδρέας Κουτσούμπας:

«Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την Α΄ Παθολογική κλινική στην Θήβα, σε άμεση επικοινωνία με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Κο Σερέτη μετακινούνται άμεσα με απόσπαση ένας Πνευμονολόγος από το Κ.Υ Θηβών , ένας Γενικός Ιατρός με απόσπαση από το Κ.Υ Αλιάρτου για την πραγματοποίηση των εφημεριών και μόνιμα ένας Γενικός Ιατρός από το Κ.Υ Αλιάρτου. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση για την προστασία της υγείας των πολιτών της Βοιωτίας.» 

Γιώτα Πούλου:

Έκλεισε η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας

Το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας είναι το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος που διαπράττεται σε βάρος της δημόσιας υγείας στη Βοιωτία.

Παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Θήβας, τις συσκέψεις στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας, τα διαβήματα του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας, καθώς και τις Ερωτήσεις των Βουλευτών του Νομού στο Κοινοβούλιο για την αποδυνάμωση των δομών υγείας στη Βοιωτία, η Κυβέρνηση κωφεύει και συνεχίζει το σχέδιό της που δεν είναι άλλο από την απαξίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την «παράδοσή» του στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η έτοιμη προκήρυξη του 2019, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που άλλαξε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επαναπροκήρυξε τον Φεβρουάριου του 2020, έχει σαν αποτέλεσμα την μη πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Και ενώ, λόγω πανδημίας, η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας και των Νοσοκομείων μας είναι επιβεβλημένη, με ευθύνη της αποδυναμώνονται.

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να δώσει άμεση λύση με κάλυψη όλων των θέσεων για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΣΥ, γιατί η υγεία των πολιτών είναι σήμερα η ύψιστη προτεραιότητα.

Γιώργος Μουλκιώτης

«Η Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας έκλεισε, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας.

Είναι προφανείς οι ευθύνες και προφανεστάτη η ανεπάρκεια των διοικούντων, σε όλα τα επίπεδα.

Ένδειξη ελάχιστης ευαισθησίας και ανάληψης ευθύνης για τον πρωτοφανή εμπαιγμό των πολιτών, πρέπει να είναι η παραίτηση των υπευθύνων τώρα.»

Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, βουλευτή Λάρισας και Προέδρου του κόμματος «Ελληνική Λύση» προς το Υπ. Υγείας για την «απαξίωση και διακοπής λειτουργίας του Γ.Ν. Θήβας»

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Βοιωτία, μετά από πληροφορίες πολιτών, που κάνουν λόγο για επικείμενο κλείσιμο του νοσοκομείου της πόλης. Δημοσίευμα αναφέρει πως, στο Παθολογικό Τμήμα, ενώ το οργανόγραμμα δικαιολογεί πέντε οργανικές θέσεις ιατρών παθολόγων, αυτή την στιγμή, υπάρχει ένας, ένας ακόμα είναι ασθενής, ενώ τρεις υπηρετούν με απόσπαση σε άλλα νοσοκομεία. Παράλληλα, οι ελλείψεις, όπως μας πληροφορούν ντόπιοι κάτοικοι, αφορούν και σε άλλες ειδικότητες ιατρών. Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη δυσχέρεια, σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση ασθενών, τόσο στα επείγοντα περιστατικά, όσο και στους ορόφους, όπου νοσηλεύονται ήδη ασθενείς. Η ανησυχία αυξάνεται, καθώς, υπάρχει η έξαρση της πανδημίας του ιού «COVID-19». Σημειώνεται, δε, πως το εν λόγω νοσοκομείο εξυπηρετεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας, τις φυλακές Ελαιώνα και το στρατόπεδο του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού (Κ.Ε.ΠΒ.).

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Είναι βάσιμες οι πληροφορίες περί επικείμενης διακοπής της λειτουργίας του άνω νοσοκομείου και περί μετατροπής του, από Μονάδα Δευτεροβάθμιας Υγείας σε απλό Κέντρο Υγείας;

2. Προτίθεσθε να προβείτε στην εξασφάλιση συνθηκών επαρκούς λειτουργίας του ως άνω νοσοκομειακού ιδρύματος, φροντίζοντας, παράλληλα, για τη στελέχωσή του με το απαραίτητο σε αριθμό προσωπικό από όλες τις ειδικότητες και για την ενίσχυσή του με υγειονομικό υλικό, καθώς και για την σύσταση μονάδας αιμοδοσίας εντός του;» 

Την έντονη δυσαρέσκειά του σχετικά με τις αρνητικές εξελίξεις που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών εξέφρασε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου με νέα γραπτή επιστολή του προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη (υπ’ αρ. 16630/23-9-2020), επισημαίνοντάς του την επιτακτική ανάγκη άμεσης λύσης για την επαναλειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δήμαρχος έχει επιστήσει την προσοχή στον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας με τις υπ’ αρ. 6667/28-4-2020 και 11669/15-7-2020 επιστολές του, οι οποίες είχαν κοινοποιηθεί και στην 5η ΥΠΕ, ενώ είχε ενημερώσει και δια ζώσης τον Ιούλιο τον κ. Υφυπουργό για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Επίσης, πριν τη συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας, είχε συναντηθεί (30/6) και με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη με αφορμή την αδυναμία τότε κατάρτισης προγράμματος εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, ως απόρροια υποστελέχωσης, όπου είχε λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα δοθεί λύση έστω προσωρινή και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη λειτουργία της Κλινικής.
Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Θηβαίων έχει ζητήσει να συναντηθεί άμεσα με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια προκειμένου να τεθούν επί τάπητος τα κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Θηβών καθότι έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και η τοπική κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, αφού ένας ολόκληρος Δήμος, ο μεγαλύτερος του νομού, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας και του επερχόμενου χειμώνα και των εποχικών ιώσεων και της γρίπης που θα εμφανιστούν.