- ΒΟΙΩΤΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΘΗΒΑ

Η “Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών” καταγγέλλει την στάση της ΕΛΜΕ Βοιωτίας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, οποίος σε συνεργασία με τις παρατάξεις της πλειοψηφίας Πρωτοβουλία Ενωτική Κίνηση αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου  συνεδρίαση του Δ.Σ για να μην πάρει απόφαση για καταγγελία καταδίκη της φασιστικής επίθεσης εναντίον οικογένειας αγωνιστών στα Βάγια Βοιωτίας.
Η επίθεση έγινε το βράδυ της  Παρασκευής 1 Φεβρουαρίου από ομάδα νεαρών οι οποίοι πέταξαν αυγά στο σπίτι, φώναξαν ναζιστικά συνθήματα και έφυγαν τρέχοντας προσπαθώντας να κρυφτούν στο σκοτάδι. Το περιστατικό αυτό αποτελεί  μια συνολική προσπάθεια παρέμβασης φασιστικών στοιχείων στα σχολεία, εκφοβισμού, τρομοκράτησης και στοχοποίησης των εκπαιδευτικών και κατοίκων που αγωνίζονται. Το προηγούμενο διάστημα  μαθητές του Λυκείου Βαγίων προχώρησαν σε κατάληψη για τη Μακεδονία, και από τότε ο Διευθυντής του σχολείου δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα.
Θεωρούμε πως το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας θα έπρεπε άμεσα κι όχι με καθυστέρηση:
·         Να έχει καταδικάσει τις παραπάνω ενέργειες.
·         Να σταθεί δίπλα στους συναδέλφους που έχουν γίνει στόχος εκφοβισμών και τρομοκράτησης.
Γιατί, η λογική «κάνω πως δε βλέπω» των παρατάξεων της πλειοψηφίας και όσων τους στηρίζουν αποθρασύνει τις φασιστικές ομάδες της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που χρησιμοποιούν μαθητές για να επιβάλλουν τις εθνικιστικές τους απόψεις.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών κι εθνικιστικών οργανώσεων. Να πούμε τα πράγματα με  το όνομά τους!Καλούμε τους συναδέλφους στα σχολεία να ανοίξουν τη συζήτηση για το ρόλο του φασισμού, να αναδείξουν τον πραγματικό εχθρό που γεννά και αναπαράγει τόσο τα μεγάλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας όσο και το φασιστικό τέρας.

Αφήστε μια απάντηση