- ΑΡΘΡΑ

Η Θήβα και οι επόμενες εκλογές

του  Παναγιώτη Πούλιου
Τρέχουν οι πολιτικές εξελίξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στα κόμματα για την κατάρτιση των υποψηφίων στην Βοιωτια. Οι εκλογές θα ναι καθοριστικές για το μέλλον του Νομού και των 2 πόλεων που απαρτίζουν τον ιστό της πάλαι ποτέ Νομαρχίας Βοιωτίας.
Δεν θα σταθώ σε αυτό το άρθρο στους δημοτικούς η περιφερειακους συμβούλους, θα επικεντρωθώ στους 3 βουλευτές της Βοιωτίας και στους υποψηφίους.
Ο Σύριζα σαν κυβέρνηση και η ΝΔ σαν αντιπολιτευση θα ναι στο κύριο ενδιαφέρον μας, για τα υπόλοιπα κόμματα θα αναφερθούμε σε άλλα κείμενα που θα δημοσιευθούν.
Δεν θα πάμε στην Βοιωτία αλλά σε αυτό το διλημμα που θέτουν κύκλοι της περιοχής εδώ και δεκαετίες… Θήβα η Λιβαδειά… Ο τοπικισμός θέλουν δεν θέλουν υπάρχει και σε αυτόν ποντάρουν οι πολιτευτές.. Θα μου πει κανείς είναι όλοι ίδιοι? όχι βέβαια.. Από την μια ο τοπικισμός έχει και τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του θα απαντήσει κάποιος άλλος.. Συμφωνώ και στις 2 απόψεις..
Πάμε να ξετυλιξουμε το κουβάρι της Θήβας και τον ρόλο που έχουν παίξει οι εκάστοτε Εκπρόσωποι μας στο Κοινοβουλιο..Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε δυστυχώς με απάθεια να παίζεται ένα παιχνίδι που δεν έχει καθόλου πλάκα, της πλήρης απαξίωσης της μεγαλύτερης πόλης της Βοιωτίας που είναι η Θήβα.
Υπηρεσίες που έχουν ξηλωθεί και έχουν μεταφερθεί στην Λιβαδειά και από εκεί στην Λαμία… Η ταλαιπωρία για ένα χαρτί από μια υπηρεσία δεν αφορά τους βουλευτές,αφορά τους πολίτες…αφορά τις οικογένειες, τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ που ούτε αυτό δεν σεβάστηκαν..εδώ δεν σεβάστηκαν τις επιτροπές, που η απόγνωση των συμπολιτών μας χτυπά πλέον κόκκινο,τις αιτήσεις για τις συντάξεις που οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν στην Λιβαδειά και από εκεί στην Λαμία και από εκεί στην Λάρισα..Μπαχαλο δηλαδή..50.000 πολίτες του Δήμου Θήβας και 10.000 μετανάστες που ζουν μόνοι τους ή με τις οικογένειες τους, δουλεύουν σε βιομηχανίες η κατά κύριο ρόλο σε αγροτικές δραστηριοτητες, τους έβαλαν στο τσουβάλι όλους λες και είναι ένα σακί πατάτες και τους έβαλαν στην άκρη..Οι επιταγές των μνημονίων θα πει κάποιος, μείωση κόστους κτλ…κτλ…
Καλά όλα αυτά αλλά όταν έχεις  απομακρύνει το ΙΚΑ, την Εφορία, το στρατόπεδο και άλλες υπηρεσίες, τα λουκέτα σε βιομηχανίες που είναι η βάση της εργασίας  μεγάλου ντόπιου πληθυσμού, τότε η συζήτηση τελειώνει εδώ. Δεν αναφέρομαι σε θέματα όπως ( εγκληματικοτητα στον καταυλισμό των Ρομα κτλ)..
Και πάμε στην ουσία των δεδομένων που προκύπτουν με τις εκλογές.
Ο Σκουρλετης και ο Αυγενακης πρέπει να καταλάβουν ότι η Θήβα και η Λιβαδειά είναι δυο πόλεις με διαφορετικά κριτήρια και στοιχεία..αυτό το ξέρουν όλοι τους..η κεντρική επιλογή των υποψηφίων πρέπει να είναι ριζικά ΝΈΑ ΠΡΌΣΩΠΑ και να χουν τα στοιχεία αυτά που θέλουν κυρίως οι πολίτες της Θήβας, Λιβαδειας και ολόκληρου του Νομού.
Οι πολιτικοί  με την πολιτική δεινοσαύρων  έχουν περάσει στην λήθη αυτό πρέπει να το καταλάβουν κυρίως τα όργανα των 2 κομμάτων στην Βοιωτία.
ΝΈΑ ΠΡΌΣΩΠΑ που ζουν, βιώνουν την αγωνία καθημερινά, ασκούν την εργασία τους στην περιοχή, δεν έχουν  δοκιμαστεί ξανά στο παρελθόν σε πολιτικές σκακιέρες, πρόσωπα που δεν έχουν μεταπηδήσει από κόμματα σε κόμματα για την πολιτική τους επιβίωση, πρόσωπα που  ακούν κυρίως την γενιά των 35αρηδων και κάτω…γιατί αυτή η γενιά θα παίξει κυρίως τον ρόλο της  σε αυτούς που θα ζητήσουν να εκπροσωπησουν τις ανάγκες της..Ποιοι άραγε από τους βουλευτές η διάφορα ονόματα που ξαφνικά επανεμφανιστηκαν στο προσκήνιο είναι κοντά σε αυτήν την γενιά? ποιοι άραγε συμμετέχουν ενεργά σε δραστηριοτητες που κάνει αυτή η γενιά? Η απάντηση είναι απλή κανείς τους..
Νομίζουν με ενα δελτίο τύπου και μια φωτογραφία η αν έχουν ανοίξει πολιτικό γραφείο στην Θήβα κάλυψαν τα τεράστια κενά που έχουν με το πιο βασικό πρωταγωνιστή των εκλογών τους ΝΕΟΥΣ. Ο Νομός μας και η Θήβα εχει την μεγαλύτερη ποσόστωση σε στοιχεία για την ανεργία….Που ήταν οι βουλευτές της μαζί με τους προηγουμενους να αντιμετωπισουν την κατάσταση αυτή που έχει ξεφύγει?.Η επιλογή είναι ξεκαθαρη.
Να ακούσουν τα επιτελεία τις ανάγκες που έχουν οι 2 πόλεις, η πιο βασική απαίτηση τις ανάγκες που έχει η ΘΉΒΑ γιατί ήρθε η ώρα να μπει τέλος στα παιχνίδια τους με την απαξίωση της ευρύτερης περιοχής, η πόλη της Θήβας έχει την μεγαλύτερη αρχαιολογική ιστορία και αυτό της δίνει τον κύριο ρόλο στους αιώνες να πρωταγωνιστει και όχι να παίζει τον ρόλο του θεατή..Αρκετά ως εδώ με αυτόν τον κατήφορο.
Η υποχρέωση τους είναι να ακούσουν, αν όχι να τους θυμίσουμε ότι η Θήβα εκλέγει πάντα Βουλευτές αλλά νομίζω ήρθε η ώρα να εκλέξει και δικούς  της…
Η ΘΉΒΑ έχει ανάγκη Θηβαίους πολιτικούς.

Αφήστε μια απάντηση