- ΒΟΙΩΤΙΑ

Η κυβέρνηση νομιμοποιεί τους δουλέμπορους της ΕΑΒ;

EAV

Ανακοίνωση από  το Σωματείο Εργαζομένων Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Για μια ακόμα φορά,  παρουσία μελών της Κυβέρνησης ( Αν. Υπουργός)  και της Διοίκησης της ΕΑΒ κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες» που «δραστηριοποιούνται» εντός της ΕΑΒ με δουλεμπορικά γραφεία αντιστρέφουν την πραγματικότητα και  παρά το σκανδαλώδες  κόστος των συμβάσεων και την τεράστια υποβάθμιση  που προκαλούν, έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως σωτήρες της.

Διαχρονικά οι κυβερνήσεις έως σήμερα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την συρρίκνωση της Αμυντικής Βιομηχανίας, προκειμένου να δοθεί άπλετος χώρος στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Απαιτούμε να γίνει πράξη η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, όταν τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές σημερινοί Υπουργοί της δήλωναν κατηγορηματικά ενώπιων των εργαζομένων της ΕΑΒ ότι: «με την κυβέρνηση της αριστεράς μπαίνει τέλος στο δουλεμπόριο στην ΕΑΒ».

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και από την διοίκηση να πάρουν θέση για τα όσα ειπώθηκαν πρόσφατα στο συνέδριο Defence – Exposec που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου για «επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των εταιρειών ΕΑΒ-ΟΝΕΧ».  Ενώ από τους ίδιους, (κυβέρνηση και από διοίκηση) και ενώπιων των εργαζομένων, η παραπάνω εταιρική σχέση περιγράφεται ως προβληματική, αναγκαστική και ζημιογόνα για την ΕΑΒ.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και την Διοίκηση της ΕΑΒ που με την παρουσία τους σε τέτοια συνέδρια νομιμοποιούν τους δουλέμπορους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΒ.

 

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Β.

 

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Νεκτάριος Μπανάκας                                                   Γιώργος Κωτσαδάμ

Αφήστε μια απάντηση