- ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η νέα Ακαδημία μπάσκετ του Αρη Θηβών

aris thivas basket

Η Ακαδημία μπάσκετ του ΑΡΗ  Θηβών άνοιξε πάλι τις πόρτες της και από τις 6 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε τις εγγραφές της για τη νέα σεζόν. Με ένα νέο και άκρως καταρτισμένο τεχνικό τιμ το οποίο λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Σωτήρη Γερμανού – Κων/νο Λογοθέτη – Γιάννη Κουτσοβασίλη στα αγωνιστικά τμήματα, αγοριών και κοριτσιών & στις μικρότερες ηλικίες, στόχος της νέας ακαδημίας μπάσκετ είναι να αγκαλιάσει παιδιά ηλικίας από 5 ετών και άνω με σκοπό την εκμάθηση των αρχών και των τεχνικών του αθλήματος αλλά ταυτόχρονα και την καλλιέργεια του ήθους. Με νέες καινοτομίες και ένα εντελώς σύγχρονο μοντέλο εκμάθησης των μυστικών του μπάσκετ πρωταρχικός μας στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά μας το ερέθισμα για να βιώσουν με αγάπη και χωρίς άγχος την έννοια του αθλητικού πνεύματος. Η ακαδημία μπάσκετ του Άρη Θηβών συστήνεται φέτος ως μία διευρυμένη εφορεία με μέλη ανθρώπους με γνώσεις και εμπειρίες τόσο σε αθλητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο οργάνωσης και ανάπτυξης δραστηριοτήτων ομάδων. Επιδιώκουμε να εντάξουμε όσο περισσότερα παιδιά είναι δυνατόν στην οικογένεια του Άρη Θηβών και να τους επηρεάσουμε θετικά ώστε να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να ενδιαφέρονται στο να εξελίσσουν τις αθλητικές τους δεξιότητες στο μπάσκετ αλλά και την πνευματική και ηθική διάσταση τους και να γίνουν άξιοι άνθρωποι.

Στο πρόγραμμα μας περιλαμβάνονται δράσεις και ενέργειες που σταδιακά θα ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Αυτές περιλαμβάνουν εν συντομία τα ακόλουθα:

Συστηματική οργάνωση αγώνων με ομάδες άλλων ακαδημιών εντός και εκτός ΘΗΒΑΣ

Προβλέπεται η συμμετοχή των ομάδων μας σε τουλάχιστον 2-3 διοργανώσεις – τουρνουά εντός και εκτός Θήβας. Η συμμετοχή σε τουρνουά αποτελεί μία σημαντική εμπειρία για τα παιδιά μας σε αθλητικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Λειτουργία ομάδων Ένταξης σε δυο βαθμίδες, ηλικίας 5 -12 και 13-17.

Αναγνωρίζουμε ότι ως Ακαδημία, πρωταρχικός μας στόχος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να βιώσουν με αγάπη και χωρίς άγχος το τι σημαίνει αθλητισμός σε ομαδική βάση. Δευτερευόντως, η Ακαδημία καλείται να αναπτύξει δεξιότητες και να προωθήσει τους αθλητές με υψηλές επιδόσεις σε αγωνιστικά επίπεδα δίνοντας τους το ερέθισμα το άθλημα να αποτελέσει, για κάποια από αυτά και επαγγελματική διέξοδο.

Οι ομάδες Ένταξης θα επικεντρωθούν στον πρώτο στόχο δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να δοκιμάσουν το άθλημα και να προετοιμαστούν στο να μεταβούν σε επίπεδα αγωνιστικά ή διαφορετικά, να παραμείνουν σε ένα τμήμα που θα τους δίνει τη δυνατότητα να καλύπτουν απλά την ανάγκη τους για άθληση.

Το έργο μας είναι οι ακαδημίες να διατηρήσουν και το ψυχαγωγικό χαρακτήρα για τα παιδιά μας και όχι να καταστούν μια επιπρόσθετη πηγή ψυχικής εξουθένωσης.

Ανάδειξη και αξιοποίηση αθλητών που ολοκληρώνουν την ακαδημία.

Στόχος της Ακαδημίας έως το τέλος της περιόδου είναι η επιλογή και ανάδειξη παιδιών που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία την ακαδημία – επιδεικνύοντας εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις – και οι οποίοι θα προωθηθούν στον επαγγελματικό αθλητισμό, στην ομάδα του Άρη Θηβών ή και σε άλλες αγωνιστικές ομάδες της πόλης μας η της ευρύτερης περιοχής εφόσον το επιθυμούν.

Η επιλογή θα γίνεται με βάση ένα δομημένο σύστημα αξιολόγησης με κριτήρια τις τεχνικές – εργομετρικές εξετάσεις, τη σωματική διάπλαση του παιδιού και τις επιδόσεις του κατά τη διάρκεια των αγώνων που συμμετέχει.

Επιλογή νέας ομάδας προπονητών σε όλες τις βαθμίδες των ακαδημιών εφαρμόζοντας ταυτόχρονα με τα αθλητικά και ακαδημαϊκά κριτήρια.

Οι προπονητές που θα συνεργαστούν με την Ακαδημία του Άρη Θηβών θα απαιτηθεί να πληρούν κριτήρια αθλητικής δεξιότητας και γνώσης προπονητικής, ταυτόχρονα όμως θα αξιολογηθούν και ως προς την παιδαγωγική τους κατάρτιση. Οι προπονητές των ακαδημιών του Άρη Θηβών καλούνται να μπορούν να λειτουργήσουν ως παιδαγωγοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά μας στο να διαμορφώσουν μία σωστή ομαδική συμπεριφορά, με σεβασμό προς τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους, διατήρηση της ψυχραιμίας τους σε καλές και κακές στιγμές του αγώνα, διαχείριση της αθλητικής και κοινωνικής τους παιδείας.

Ο στόχος της Ακαδημίας, εκτός από την οικονομική υποστήριξη των γονέων, είναι να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον οικείο, όπου οι σχέσεις γνωριμίας και φιλίας θα ενισχύουν και το κίνητρο τους να αγωνίζονται και να εξελίσσονται».

 

Αφήστε μια απάντηση