- ΑΡΘΡΑ

Η ΠΔΣ με το βλέμμα ενός εκπαιδευτικού!

news-blog

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Από χτες γίνεται μεγάλο θέμα σε blog και εκπαιδευτικές ιστοσελίδες σχετικά με την αναστολή (και όχι κατάργηση της ΠΔΣ). Συμμετείχα σε διάφορες συζητήσεις υπερασπιζόμενη τη συγκεκριμένη απόφαση σε σημείο που αν ήμουν αναγνώστης θα νόμιζα πως απαντάει η ίδια η Διαμαντοπούλου, την οποία τονίζω πως δεν γνωρίζω.

Όσοι είναι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά τί γινότανε στην ΠΔΣ. Προσωπικά πιστεύω πως καλώς ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία της, αν και είναι δύσκολο να βελτιωθεί τόσο γρήγορα η κατάσταση. Δεν ξέρω πώς θα ελέγξουν όλα αυτά τα τμήματα που δήθεν λειτουργούν με ανύπαρκτους μαθητές επιβαρύνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με μισθούς εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν εργάζονταν. Να μην αναφερθώ στους διορισμούς στην ΠΔΣ από το παράθυρο. Ήταν αυτός θεσμός για να μείνει ως έχει; Ή μέσα σε 24 ώρες έπρεπε η υπουργός να το έχει αναστείλει, ξανασχεδιάσει, οργανώσει και διορίσει αυτούς που πρέπει, για να μη μιλάει κανείς; Που και πάλι κάτι θα βρίσκανε να πούνε.

Όσο για τους συνδικαλιστές καλό θα ήταν να επεδείκνυαν τόσο γρήγορα αντανακλαστικά για θέματα πολύ πιο σοβαρά, όπου πραγματικά υπήρξαν έκτροπα, αλλά σιώπησαν. Γιατί τόσο καιρό που γνώριζαν τί γίνεται στην ΠΔΣ δεν έκαναν καμία καταγγελία; Γιατί δεν κατήγγειλαν την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για στήριξη ανύπαρκτων τμημάτων και τις πληρωμές συναδέλφων, που δεν εμφανίζονταν ποτέ; Γιατί δεν καταγγέλουν τα όσα γίνονται στην επιμόρφωση, για τα οποία έχουν στοιχεία, αλλά και πάλι σιωπούν;

Όσο για το επιχείρημα που διάβασα πως θα μπορούσε να η ΠΔΣ να ξεκινήσει κανονικά και να γίνουν οι βελτιώσεις στην πορεία, τί να πω; Η προχειρότητα μάς έχει φάει σε αυτήν τη χώρα. Προφανώς προτείνουν να γίνουν οι αναξιοκρατικές προσλήψεις, να πληρώνει το Κράτος 10 τμήματα, αντί για 1 και βλέπουμε. Είμαστε σοβαροί; Και όπως είπα και κάπου. Μπαίνει κανείς στο χαλασμένο αυτοκίνητο του να πάει κάπου με την ελπίδα πως μπορεί να το φτιάξει στο δρόμο;

Όλοι οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουμε την ΠΔΣ και κανείς δεν θέλει να καταργηθεί. Άλλο αναστολή και άλλο κατάργηση. Δεν νομίζω ωστόσο ότι κανείς από εμάς δέχεται τις λαμογιές που γινόντουσαν δήθεν για το καλό των παιδιών. Στην Παιδεία έγινε τεράστια σπατάλη χρημάτων και κανείς δεν μίλησε, γιατί βλέπεις ήταν θέμα Παιδείας. Τα κακώς κείμενα πρέπει να αλλάξουν κι ας υπάρξει ξεβόλεμα.

Kafeneio

Αφήστε μια απάντηση