- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ιχθυοκαλλιέργειες: ένα διατροφικό & οικολογικό έγκλημα

Ενημέρωση – Συζήτηση για τις ιχθυοκαλλιέργειες και το συνεχιζόμενο έγκλημα κατά της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, με εισηγητή τον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο.
Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος ο οποίος έπειτα από 13 χρόνια εργασίας στην «Ανδρομέδα» κάνει σωρεία καταγγελιών για χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, για σάπιες τροφές, και για τα χρώματα των διχτυών των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία, μαζί με παρόμοιες επιβλαβείς πρακτικές προς τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.
Η εταιρεία μετά την απόλυσή του, κατέθεσε αγωγή εναντίον του απαιτώντας το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, ζητώντας παράλληλα τη φυλάκισή του.
Το 2018 έλαβε ποινή από το δικαστήριο 7 χρόνια χωρίς αναστολή καθώς κατήγγειλε τη χρήση χημικών ουσιών.
Η δίκη που θα γινόταν στην Ηγουμενίτσα, αναβλήθηκε – για τον Μάρτιο του 2020- θα κρίνει αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα της εταιρείας να φυλακιστεί για 27 χρόνια γιατί, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος «… έκανε 108 παραβιάσεις δημοσιοποιώντας τις πρακτικές τους, ενώ του είπαν να μη δημοσιοποιήσει τίποτα σύμφωνα με τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κερδίσει».
Την Παρασκευή 31 /1 στην ΣΦΗΝΑ (Κάδμου 48) στις 7 το απόγευμα
μαθαίνουμε για όσα κατέγραψε για την καταστροφή που συντελείται στις ιχθυοκαλλιέργειες. Για τη χρήση καρκινογόνων αντιπαρασιτικών (φορμόλη), τις σάπιες τροφές, τα χρώματα των διχτυών αλλά και τα εργατικά ατυχήματα. Συζητάμε επίσης για τον ρόλο που έχουν η δικαιοσύνη και οι πολυεθνικές σε τέτοια ζητήματα..
Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης.