- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κακοκαιρία «Ιανός»: Εγκλωβισμένοι σε σπίτια και αυτοκίνητα στη Φθιώτιδα- Kινδύνευσαν άνθρωποι στην εθνική οδό

Σαρωτικό είναι το πέρασμα του «Ιανού» από τη Φθιώτιδα και ιδιαίτερα σε Λιανοκλάδι, Στίρφακα, Ζηλευτό και Παλιούρι. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία γέμισαν με νερά. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις στο «199» για απεγκλωβισμό ανθρώπων από τα σπίτια τους στην αρχή του Λιανοκλαδίου, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολίτες με κινητικά προβλήματα.

Ένας εξ αυτών με μέριμνα του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς το σπίτι του πλημμύρισε και διεσώθη από τους πυροσβέστες.

Άλλοι πάλι θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Λαμίας αφού το σπίτι τους πλημμύρισε. Στο χωριό Ζηλευτό πλημμύρισαν σπίτια, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν άνθρωπο, ο οποίος σώθηκε χάρη στην ψυχραιμία του χειριστή μηχανήματος που κατάφερε να τον συγκρατήσει βάζοντας μπροστά τον κουβά από μπουλντόζα.

Στη Στίρφακα, τα ρεύματα παρέσυραν μέχρι και και μάντρες. Στο Παλιούρι και το Τρίλοφο οι πυροσβέστες προχώρησαν σε απεγκλωβισμό ηλικιωμένων ανθρώπων.

Δρόμοι πλημμύρισαν στη Λαμία στο πέρασμα του «Ιανού»

Όπως μεταδίδει και το lamiareport, δεκάδες είναι οι εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητα επί της Εθνικής Οδού Λαμίας-Καρπενησίου.

Οι Αρχές προχώρησαν και στη διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Λαμίας-Καρπενησίου στο 15ο χλμ., στο ύψος της διασταύρωσης με τα Λουτρά Υπάτης, και μέχρι το 24ο χλμ., εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που υπάρχει στο οδικό δίκτυο….