- ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Εντολή Πούτιν να ξεκινήσει ο εμβολιασμός την επόμενη βδομάδα

Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ανακοίνωσε ότι στη χώρα έχουν παραχθεί δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έδωσε εντολή στις αρμόδιες Αρχές να ξεκινήσουν τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού από την επόμενη εβδομάδα, αρχίζοντας από τους γιατρούς και τους εκπαιδευτικούς.

Ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, ανακοίνωσε ότι στη χώρα έχουν παραχθεί δύο εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού και, όπως τόνισε, «αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε αν όχι τον μαζικό, έναν ευρείας κλίμακας εμβολιασμό», επισημαίνοντας ότι «ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις δυο ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί».

Απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης, Τατιάνα Γκόλικοβα, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε: «Αν θεωρείτε ότι είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο βήμα, τότε θα σας παρακαλούσα να οργανώσετε την δουλειά κατά τέτοιο τρόπο, ώστε στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να αρχίσουμε τον ευρείας κλίμακας εμβολιασμό».

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι αντιλαμβάνεται με πόσο προσεκτικό τρόπο μιλά η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις χρονικές προθεσμίες που απαιτούνται. «Πρέπει να τηρήσουμε αυτή την προσοχή, είναι σωστό, αλλά γνωρίζω ότι γενικά και η φαρμακευτική βιομηχανία και ο ιατρικός κλάδος είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Ας κάνουμε λοιπόν το πρώτο βήμα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αναμένει την επόμενη εισήγηση της Γκόλικοβα για την προετοιμασία του εμβολιασμο