You are currently viewing Κύριοι η ΥΓΕΙΑ δεν χωρίζεται σε Θήβα η Λιβαδειά

Κύριοι η ΥΓΕΙΑ δεν χωρίζεται σε Θήβα η Λιβαδειά

Προκλητική ανακοίνωση από τον χειρουργικό τομέα του Γ.Ν. Λιβαδειάς για την λειτουργία του Γ.Ν. Θήβας

ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ / 21.4.2021

Προς την κοινή διοίκηση διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας

Με την κοινοποίηση της απόφασης 297 κατά την οποία μάς γνωστοποιείται τη μετακίνηση αναισθησιολόγων για τρεις μέρες την εβδομάδα προκειμένου να καλύψουμε το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Θηβών μετά την αποχώρηση τριών συναδέλφων θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:

 Θεωρούμε τελείως άκομψο και πολύ περισσότερο άτοπο το γεγονός ότι δεν έχει αποσυρθεί μέχρι τώρα η απόφαση αυτή μετά το οξύ σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο συνάδελφός μας. Η απόφασή σας παραμένει παραλόγως σε ισχύ ενώ ο αριθμός των συναδέλφων αναισθησιολόγων που στελεχώνουν το αναισθησιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Λιβαδειάς επανήλθε και πάλι στους τρεις όπως και πριν. Η απόφασή σας θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μετά την επιστροφή του συναδέλφου όταν αυτός θα έχει αναρρώσει πλήρως και θα είναι σε θέση να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του. Προς το παρόν οφείλετε και επιθυμούμε να την αποσύρετε άμεσα.

 Θεωρούμε εμπαιγμό και προσβολή της επιστημονικής παρουσίας του συναδέλφου αναισθησιολόγου όταν αυτός μετακινείται στο νοσοκομείο Θηβών χωρίς να υπάρχουν περιστατικά προς διεκπεραίωση, γεγονός που ήδη έχει συμβεί και φαντάζει ως ΄΄τιμωρητική΄΄ γι αυτόν διαδικασία. Ενώ μπορείτε να γνωρίζετε από πριν αν θα υπάρχουν περιστατικά ακόμη και τις ημέρες που δεν υπάρχουν επιμένετε στη μετακίνηση του συναδέλφου. Πόσο ορθό και ασφαλές είναι επιστημονικά ο συνάδελφος που θα μετακινηθεί στο νοσοκομείο Θηβών να μη γνωρίζει απολύτως τίποτε προεγχειρητικά για τον ασθενή που επίκειται να χειρουργηθεί;

 Επιθυμούμε την εκ των προτέρων γνωστοποίηση, προ διημέρου τουλάχιστον, των τακτικών περιστατικών που θα χειρουργηθούν στο Νοσοκομείο Θηβών αλλά και την συγχώνευση τους σε όσο το δυνατόν λιγότερες ημέρες. Τα περιστατικά αυτά θα πρέπει να έχουν αυστηρά και μόνο τακτικό χαρακτήρα και να υπόκεινται στην προβλεπομένη ποσόστωση του 20% λόγω κορωνοϊού. Γνωρίζουμε από το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Λιβαδειάς τον αριθμό των περιστατικών που έχουν διεκπεραιωθεί στο νοσοκομείο Θηβών τους προηγούμενους 6 μήνες που ισχύει η ποσόστωση του 20%. Αυτός δεν ξεπερνούσε τα 3 έως 4 μηνιαίως. Η αναφορά γίνεται σε τακτικά περιστατικά που αιτήθηκαν την κάλυψη αίματος από το τμήμα της αιμοδοσίας. Ως εκ τούτου δεν προκύπτει περισσότερες από δύο ημέρες μετακίνηση του αναισθησιολόγου της Λιβαδειάς. Τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν μπορούν να διεκπεραιωθούν όπως συμβαίνει χρόνια τώρα και στο νοσοκομείο Λιβαδειάς με έναν αναισθησιολόγο ή να διακομιστούν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

 Είναι μέγιστο καθήκον της κοινής διοίκησης των δύο νοσοκομείων να διατηρήσει σε πλήρη χειρουργική ετοιμότητα το νοσοκομείο Λιβαδειάς κάτι που το Νοσοκομείο Θηβών δεν το έχει πετύχει χρόνια τώρα από την ίδρυσή του. Η απομάκρυνση, έστω και με τη διαδικασία της μετακίνησης, των αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο Λιβαδειάς το αποδυναμώνει ουσιαστικά ενώ στερεί και από τους ίδιους το νόμιμο δικαίωμα της αργίας μετά την εφημερία. Επιβαρύνει δραστικά τον ήδη καθημερινό τους φόρτο πολλαπλασιάζοντας τους αγχογόνους παράγοντες φέρνοντας με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια το γεγονός πως και οι γιατροί δεν είμαστε άτρωτοι.

Ως κοινή διοίκηση των δύο νοσοκομείων θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι είναι όλως απαραίτητη η λειτουργία τουλάχιστον ενός νοσοκομείου στην Περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας και από τη στιγμή που το Νοσοκομείο Θηβών αδυνατεί να πετύχει ένα minimum επίπεδο στελέχωσης είναι απολύτως φυσικό και αναμενόμενο οι συνάδελφοι να μην το επιλέγουν όταν προκηρύσσονται θέσεις ή να το εγκαταλείπουν για πιο ασφαλείς και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι μέχρι τώρα συνάδελφοι που έχουν μετακινηθεί από αυτό μαρτυρούν την αλήθεια του επιχειρήματος.

 Η καθημερινή εφημέρευση και λειτουργία του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Λιβαδειάς είναι επιτακτική ανάγκη και μετά από πολύ καιρό μας δίνεται με τη συνδρομή των τεσσάρων συναδέλφων η δυνατότητα να το επιτύχουμε. Με την πλήρη εφημέρευση όλες τις ημέρες του μήνα του αναισθησιολογικού τμήματος το σύνολο των βασικών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής που στελεχώνουν το νοσοκομείο Λιβαδειάς αυξάνει την επιχειρησιακή του ικανότητα και αποφεύγονται άσκοπες διακομιδές σε άλλα νοσοκομεία.

 Ελπίζουμε να κατανοήσετε τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας και να μην προβείτε ως διοίκηση σε ατυχείς αποφάσεις που θα προκαλέσουν ένταση και δυσλειτουργία στο έργο μας.

Για το ως άνω αναφερόμενο πρόβλημα όπως εκτέθηκε και συζητήθηκε από τη συνέλευση του χειρουργικού τομέα ενημερώθηκε και το σύνολο των ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς. Ως κείμενο έγινε αποδεκτό και υιοθετήθηκε πλήρως ως προς την βασική του επιχειρηματολογία.

Η Θέση μας:Με μια ανακοίνωση που προκαλούν ιδιαίτερα το κοινό αίσθημα στην Θήβα και τα μηνύματα που έχουμε δεχτεί μας φέρνει σε ένα συμπέρασμα να γράψουμε δύο λόγια:

Είναι τα τοπικιστικά παιχνίδια, που το τελευταίο διάστημα παίζουν κάποιοι από το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, αποτέλεσμα που αξίζει στην Υγεία της Βοιωτίας?

Ποιοι είναι αυτοί που θεωρούν,ότι πρέπει να ψοφήσει η κατσίκα του γειτόνα για να σώσουμε την δικιά μας?

Έχουν επίγνωση οι κύριοι της ανακοίνωσης και των δηλώσεων που κάνουν ότι η Δημόσια Υγεία δεν χωρίζεται σε Θήβα και σε Λιβαδειά?

Ας μεταφέρουμε και εμείς ερωτήματα σε εκείνους που διάλεγουν αυτό το παιχνίδι.

Μπόρει να σκεφτεί κάποιος οτι η Μεγαλύτερη πόλη της Βοιωτίας η Θήβα δεν θα έχει Νοσοκομείο?

Ότι πληθυσμιακά η πόλη και η ευρύτερη περιοχή έχει διπλάσιο κόσμο?Με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ανάγκες?

Η Θήβα έχει την μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της Χώρας και εξυπηρετεί,χιλιάδες βιομηχανίες και βιοτεχνίες? Πόσα εργατικά ατυχήματα έχει δεχθεί το τμήμα Επειγόντων?

Η Θήβα έχει την Εθνική οδό,με 15 λεπτά απόσταση από το Νοσοκομείο Θήβας και οι πρώτες βοήθειες ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΩΣΕΙ ΖΩΕΣ.

Η Θήβα έχει τους καλοκαιρινούς μήνες,χιλιάδες επισκέπτες στην παραλιακή της ζώνη.

Η Θήβα έχει ΕΠΙΣΗΣ ένα στρατόπεδο και ένα hot spot.

Πόσα περιστατικά που δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει η Λιβαδειά,βοήθησε η Θήβα?

Για αυτούς τους λόγους σε αυτήν την τραγική αντιπαράθεση,ήρθε η ώρα:

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ.Αναστασίου,η κ.Παπαθωμά,οι 3 Βουλευτές Βοιωτίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να σταματήσουν αυτές τις ανακοινώσεις που μεγαλώνουν το χάσμα.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ?

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΤΟΠΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ?

Ξεκάθαρη θέση κυρίες και κύριοι.

Μια επισήμανση στους κύριους επιστήμονες της Λιβαδειάς.

Η Υγεία δεν παίζει παιχνίδια με την καταγωγή.Έχετε δίκιο σε ερωτημάτα που τονίζεται,αλλα το χάνεται κάπου στην μέση.Σε αυτό το δίκιο δεν είναι κανείς απεναντί σας.Ολος ο κόσμος είναι στο πλεύρό σας.

Κάνεις που προασπίζεται το νοσοκομείο Θήβας η Λιβαδειάς δεν έχει ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να θέλει να κλείσει μια Κλινική.Δεν είναι μαγαζί Κύριοι.Να βάλω λουκέτο και να φύγω.Όπως τα Κέντρα Υγείας Αλιάρτου και Σχηματαρίου ξέρουμε πόσο σημαντικό έργο παρουσιάζουν.

Δικαίωμα να ενισχυθεί η υγεία,έχουν αυτοί που τραβάνε τα πάνδεινα.Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που δίνουν ώρες την δικιά τους μάχη,για τα παιδιά τους,τους φίλους,τις οικογένειες ,τους συμπολίτες Βοιωτούς.

Ανάμεσα στην επιλογή να κλείσει το ένα Νοσοκομείο η το άλλο,προτιμώ προσωπικά να ζητήσετε την Άμεση ενίσχυση όλων των δομών Υγείας στην Βοιωτία.

Αυτό μόνο ο εκάστοτε Υπουργός Υγείας μπορεί…

Μακάρι να είστε παρών, στις διεκδικήσεις που ζήτα ακόμα ένα συλλαλητήριο στην Θήβα,την Μεγάλη Τρίτη.

Πούλιος Παναγιώτης.

Facebook Comments Box