- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κ. Μητσοτάκης: Μάσκες παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30

Δυο νέα μέτρα ως απάντηση στη νέα επίθεση του κορονοϊού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό του διάγγελμα: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 το πρωί, στις περιοχές με επικίνδυνη αύξηση κρουσμάτων, αυτές των επιπέδων 3 και 4. 

Εξαιρούνται, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, όσοι εργάζονται τη νύχτα και τα περιστατικά έκτακτης ανάγκης.  Η εφαρμογή των νέων μέτρων αρχίζει από το πρωί του Σαββάτου. 

“Στόχος, να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι βραδινές συναθροίσεις, που ευνοούν την μετάδοση του ιού. Με λιγότερη διασκέδαση, ίσως, για λίγο. Αλλά με περισσότερη υγεία για πολύ καιρό. Μια πρόβλεψη που ήδη ισχύει, άλλωστε, σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και περιφέρειες. Και ο πρώτος απολογισμός είναι ενθαρρυντικός| δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι “η χρήση μάσκας γίνεται υποχρεωτική παντού. Όχι μόνο σε κλειστούς αλλά και σε ανοιχτούς χώρους. Γιατί ο κορονοϊός καραδοκεί παντού, χωρίς να περιμένει στην είσοδο ενός καταστήματος. “Δεν τρώει πόρτα”, για να μιλήσω στη γλώσσα των νεότερων.  

Για να το πω με απλά λόγια, και στο καφέ ή στο εστιατόριο θα μπαίνουμε, στο εξής, με μάσκα. Την οποία θα αφαιρούμε μόνο όταν καθόμαστε στο τραπέζι. Και βέβαια εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των ορθίων σε εσωτερικές αίθουσες”.
 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι δύο νέες ρυθμίσεις θα συνοδευτούν και από την ενίσχυση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν τα τηρούν, όπως και οι εργοδότες που δεν προστατεύουν τους εργαζομένους τους, θα τιμωρούνται. Και, ασφαλώς, η τηλεργασία θα επεκταθεί κι άλλο, όπου είναι εφικτό.