- ΒΟΙΩΤΙΑ

Λιβαδειά: Έκθεση αποξηραμένων φυτών και βοτάνων

news1exeism

Έκθεση αποξηραμένων φυτών και βοτάνων στη Νεροτριβή.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κόσμου για την έκθεση των αποξηραμένων φυτών και βοτάνων στη Nεροτριβή, που διοργανώθηκε από το Δήμο Λεβαδέων σε συνεργασία με την Αθμια Εκπ/ση – 4ο και 10ο Δ. Σχ. Λιβαδειάς.

Η συλλογή έχει γίνει από την οικογένεια του κ. Παναγιώτη Κατσαλίγκου, που εδώ και 11 χρόνια με αγάπη και σεβασμό προς τη φύση, με υπομονή και επιμονή ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα συγκέντρωσαν έναν μεγάλο αριθμό φυτών και βοτάνων , δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Στην έκθεση έχουν τοποθετηθεί 1.100 φυτά και βότανα και υπάρχουν και άλλα τα οποία είναι εκτός έκθεσης λόγω έλλειψης χώρου.

Υπολογίζεται ότι μέχρι τώρα έχουν επισκεφτεί την έκθεση περίπου 3.500 επισκέπτες από τη Βοιωτίας αλλά και από άλλους νομούς της Στερεάς Ελλάδας και οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη ποικιλία των εκθεμάτων.

Επισκέφτηκαν την έκθεση σχολεία της περιοχής μας αλλά και ομάδες από τη Γεωπονική Σχολής Αθηνών, τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης, καθώς και 120 φοιτητές Γαλλικού Πανεπιστημίου.

Εξαιτίας του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για αρκετό χρονικό διάστημα.

Στόχος του Δημάρχου Λεβαδέων κ. Παπαγγελή και του Αντιδημάρχου κ. Σταματίου είναι να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Φυτών και Βοτάνων στην πόλη μας, το μοναδικό στη Στερεά Ελλάδα, και να στεγαστεί σε ένα καταλληλότερο χώρο ώστε να συμπεριληφθούν όλα τα φυτά και βότανα της συλλογής και να δέχεται επισκέπτες από όλη την Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση