- ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Λουκέτο” στην ΑΣΟΕΕ βάζει η Σύγκλητος έως τις 17 Νοεμβρίου μετά τα σοβαρά επεισόδια

 

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην ΑΣΟΕΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 50 ατόμων, συγκεντρώθηκαν στην συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Η αστυνομία απαντώντας έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια μια ομάδα φοιτητών προσπάθησε να μπει μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, το οποίο είναι κλειστό με απόφαση της Συγκλήτου έως τις 17 Νοεμβρίου. Άνδρες των ΜΑΤ εισήλθαν στον χώρο για να τους απομακρύνουν.

https://www.youtube.com/watch?v=FZNA69_SgDQ

 

Οι φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί στα σκαλιά της εισόδου και έχουν περικυκλωθεί από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, καθώς έχουν εντολή να εκκενώσουν τον χώρο.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, καταφτάνουν κι άλλοι φοιτητές για να συμπαρασταθούν σε όσους βρίσκονται μέσα στο Πανεπιστήμιο, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική από τα χημικά.

https://www.dailymotion.com/video/x7nv3pt

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε μια προσαγωγή, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

Υπενθυμίζεται, ότι η αστυνομία, σε επιχείρηση που πραγματοποίησε χθες σε εσωτερικούς χώρους της ΑΣΟΕΕ, βρήκε, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, κουκούλες, μάρμαρα και πέτρες. Αυτοί οι χώροι αποτελούσαν ορμητήρια ατόμων για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών δυνάμεων.

Αναφορές για τραυματίες

Για έξι φοιτητές – τραυματίες έκανε λόγο μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά βρίσκονται εντός της ΑΣΟΕΕ.

Ο κ. Παπανικολάου διευκρίνισε ότι ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και πέντε φοιτητές αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ο κ. Παπανικολάου κατήγγειλε ότι στο σημείο έχει φτάσει μόνο μία μηχανή του ΕΚΑΒ ενώ όπως είπε χρειάζονται τουλάχιστον πέντε ασθενοφόρα.

Σε έκτακτη συνεδρίασή της η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – πρώην ΑΣΟΕΕ – αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου από 11/11 έως και 17/11 ενώ η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση.