- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θήβας

Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστ(ρι)ών ενάντια σε φτώχεια, πόλεμο, εθνικισμό.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ο αυτοδιαχειριζόμενος πολιτικός, κοινωνικός και πολιτιστικός χώρος “η Σφήνα” και η Αντιφασιστική Κίνηση Θήβας συνδιοργάνωσαν το 7ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θήβας στο γήπεδο μπάσκετ του Αγίου Νικολάου, το πρώτο φεστιβάλ με συνθήκες πανδημίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, παπούτσια, δέντρο, ουρανός, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή, στέκεται, παίζει ένα μουσικό όργανο, συναυλία και υπαίθριες δραστηριότητες

Αυτές οι συνθήκες ήταν και ο λόγος που μας οδήγησε να κάνουμε το φεστιβάλ σε ένα τόσο ανοιχτό χώρο, η συζήτηση να κινηθεί στην θεματική του ιού και τις κοινωνικές επιπτώσεις του.

Πήραμε την απόφαση πως αφενός το φεστιβάλ έπρεπε να γίνει για την ιστορικότητα του και για να μην υπάρχει ανακολουθία και αφετέρου διότι υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση πως η κοινωνία εν μέσω της πανδημίας και σαν αφορμή αυτής, περνάει στον εκφασισμό και την καταστολή. Η διοργάνωση οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλεσμένους μας Βασίλη Μηνακάκη για την συζήτηση – βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Μετά την πανδημία Covid 19 τι είδους κόσμο θέλουμε;” που ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, αντίτυπα του βιβλίου υπάρχουν για όποιαν/ον ενδιαφέρεται στην βιβλιοθήκη της ΣΦΗΝΑΣ (Κάδμου 48) .

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και νύχτα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στη σκηνή, στέκεται, παιδί, δέντρο, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Τους stand up comedians Αλέξανδρο Τιτκώβ – Στέφανο Γιδάρη – Ντενίζ Ουρέμ για την παράσταση που έδωσαν. Τον Θαλερό Κ. για τις υπέροχες μουσικές του .

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, νύχτα, γήπεδο μπάσκετ, δέντρο, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Επίσης να ευχαριστήσουμε τις συλλογικότητες “ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ “, “ΡΗΞΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ” , ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” για την βοήθεια και τον ερχομό τους, τους Εκδοτικούς Οίκους ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ , ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, το Περιοδικό HUMBA, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας . Το STRATA PUPPET THEATER για το performance στο περιθώριο του φεστιβάλ και τους LOS CAMARADES για την αυθόρμητη μουσική παρέμβαση στο τέλος του Φεστιβάλ .

Τέλος όλες και όλους εσάς που ήρθατε Αγ. Νικόλαο